میر اعلا سیدی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: با وجود اینکه تولید فرش دستبافت با رنگ طبیعی و گیاهی درآمد قابل توجهی برای بافنده دارد، بافندگان راغب به استفاده از مواد رنگرزی طبیعی نیستند.
وی افزود: به عنوان مثال برای یک رنگرزی با مواد طبیعی باید یک هفته زمان برنامه ریزی شود در حالی که مواد شیمیایی در چند دقیقه می تواند رنگ دلخواه را به پشم بدهد.
رئیس اداره فرش استان متذکر شد: به دلیل راحتی در روند اجرای کار بافندگان تمایل کمتری به استفاده از مواد طبیعی دارند و متاسفانه این مهم موجب شده است قیمت فرش تولیدی نیز کاهش یابد.
سیدی با ذکر مثالی اضافه کرد: در استان فارس یک متر مربع فرش دستبافت با ۳۰ رج، ۲۰ میلیون ریال به فروش می رسد در حالی که در اردبیل به دلیل بی توجهی به استفاده از مواد اولیه طبیعی فرش میراشرف به قیمت چهار تا ۱۰ میلیون ریال به فروش می رسد.
وی سیاست اداره فرش و مرکز ملی فرش ایران را ترغیب بافنده به استفاده از مواد اولیه طبیعی عنوان و اضافه کرد: در حالی که تمامی فرایند بافت چه برای مواد اولیه طبیعی و چه شیمیایی یکسان است، بهتر است بافندگان از مواد اولیه طبیعی استفاده کنند تا درآمدشان افزایش یابد.
رئیس اداره فرش استان به حمایت از بافندگانی که در صدد استفاده از مواد طبیعی هستند تاکید کرد و افزود: حتی برای استفاده از مواد اولیه شیمیایی نیز تاکید می شود از شرکت های معتبر مواد اولیه خریداری شود.
سیدی با اذعان به اینکه در تامین مواد اولیه بافندگان استان با کمبود مواجه نیستند، متذکر شد: هدف ما ترغیب بافنده به کیفی سازی تولید با هدف افزایش درآمد حاصل از فروش آن است.
نظر شما