۲۲ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۴۴

بیماری طاعون جوندگان در استان قزوین مشاهده نشده است

بیماری طاعون جوندگان در استان قزوین مشاهده نشده است

قزوین- مدیرکل محیط زیست استان قزوین گفت: به رغم مشاهده بیماری طاعون جوندگان در برخی استانهای کشور خوشبختانه تاکنون علائم این بیماری در منطقه طارم سفلی و سایر مناطق استان قزوین دیده نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در پی انتشار خبر شیوع بیماری طاعون موسوم به جوندگان که در برخی استانهای همجوار قزوین از جمله مرکزی و زنجان منتشر شد نگرانی ناشی از احتمال مشاهده آن در محدوده مرز طارم قزوین و زنجان نیز در برخی مجامع مطرح شد بیماری که منشا و مبدا آن هنوز مشخص نشده، اما آنچه معلوم است این که به اين زودی ها قرار نيست دست از سر قوچ و بزهای كشور بردارد.

نخستين خبر مربوط به هفتادقله اراك بود که به واسطه این بیماری بيش از ٤٠٠ راس كل، بز، قوچ و ميش وحشي از بين رفتند، بيماري مشتركي بين دام های اهلی و حيوانات وحشی كه به راحتی توسط جوندگان كوچك منتقل می شود و سپس از اراك به زنجان رسيد.

تلف شدن ٤١٠ راس كل و بز و قوچ و ميش در استان مرکزی و  تلفات ٤١ راسی وحوش در زنجان آمار نگران کننده ای است که هوشیاری مسئولان دامپزشکی و محیط زیست را می طلبد و برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مشاهده این بیماری در محدوده استان قزوین با مدیرکل محیط زیست استان قزوین گفتگو کردیم.

صدرالدین علیپور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: بیماری طاعون جوندگان که در برخی استانها مانند زنجان در طارم و البرز دیده شده و آسیب هایی زده است پس از دریافت گزارش ها اماده باش داده شد و سعی کردیم با همکاری دستگاههای ذیربط مانند دامپزشکی و منابع طبیعی موضوع رصد شود.

وی افزود: با برگزاری مانور مشترک و پایش منطقه ارزیابی مناسبی از وضعیت بیماری رصد شد ودر این مانور همه آبشخورها که به صورت تعبیه و حیات وحشی بود کنترل و سمپاشی شد و در استان ما بیماری دیده نشده است.

قوچ

علیپور بیان کرد: اقدامات پیشگیرانه در استان صورت گرفته تا در صورت بروز و مشاهده آن در مناطق همجوار با استانهای آلوده شده بتوان با آن مقابله کرد.

مدیرکل محیط زیست استان قزوین تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون موردی از مشاهده این بیماری در محدوده تحت پوشش استان گزارش نشده و نگرانی نداریم.

وی اضافه کرد: حیات وحش در طارم شامل قوچ و میش و جانواران دیگر است که احتمال وجود این بیماری میتواند نگران کننده باشد و با سرعت انتقال بسیار بالای این بیماری اگر نتوانیم آن را کنترل کنیم حیوانات منطقه را درگیر می کند و خسارت می زند اما خوشبختانه در حال حاضر موردی نداریم و منطقه تحت کنترل است.

کد خبر 2914658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha