به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی شامگاه دوشنبه در نشست خبری در حاشیه برگزاری چهارمین دوره کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر در مشهد با اشاره به وجود ۲۱ هزار کانون در سراسر کشور که بیش از ۹ هزار و ۳۰۰ کانون در روستاها فعال است، گفت: بالغبر چهار هزار و ۸۰۰ کتابخانه مخزن دار در روستاها موردحمایت ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور است.
وی خاطرنشان کرد: سالانه با حمایت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد عالی کانونهای مساجد بالغبر چهار میلیارد تومان بودجه فرهنگی در سطح کشور توزیع میشود که بخش زیادی از این بودجه به روستاها اختصاص مییابد.
حجتالاسلام سلیمانی با اشاره به تشکیل دفتر فرهنگ و هنر روستا و عشایر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خاطرنشان کرد: راهاندازی و حمایت بیش از ۹ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد روستایی، راهاندازی کانونهای سیار عشایری در ۱۶ استان مرزی کشور، اعزام گروههای سیار ترویج کتاب به مناطق عشایری بخشی از فعالیت های این دفتر است.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه توانمندیهای روستا و عشایر، تشکیل کارگروه فرهنگ و هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور نمایندگان برخی از نهادهای دولتی، تدوین طرح خدمات فرهنگی و دینی به روستاها و عشایر، پیشنهاد ۱۵ مهرماه بهعنوان روز ملی روستا و ثبت آن در تقویم رسمی کشور از طریق شورای فرهنگ عمومی کشور ازجمله فعالیت دفتر فرهنگ و هنر روستا و عشایر است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به اهداف برگزاری چهارمین جشنواره فرهنگ روستا نیز گفت: تقویت و بررسی شاخصههای هویت روستا، حضور مؤثر در فضای مجازی، شناخت فرصتها و تهدیدها، حرکت در زندگی با اتکا به کارآفرینی و کسب رزق حلال بخشی از اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی افزود:خانواده طراز اسلامی از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی، آسیبشناسی و برنامهریزی فرهنگ و هنر در روستا و عشایر، اصول کار تشکیلاتی و شیوههای ارتباطگیری، توانمندسازی اجتماعمحور و نقش ائمه جماعات در ارتقای فعالیتهای دینی روستاها و عشایر کشور نیز ازجمله کارگاهها و کارگروههایی است که در این دوره از کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر برگزار میشود.
وی گفت: ائمه جماعات مساجد روستا اعم از روحانی مستقر و روحانی طرح هجرت، مدیرمسئولان کانونهای فرهنگی هنری مساجد روستایی، فعالان و استعدادهای برتر کانونهای فرهنگی هنری روستاها و عشایر و دهیاران روستاها مخاطبین این کنگره را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: تکریم و معرفی الگوهای موفق فرهنگ و هنر روستا، تقدیر از ۶ شخصیت تلاشگر درزمینهٔ سلامت و پیشرفت روستا، شبکهسازی و توانمندسازی و انتقال تجربیات شرکتکنندگان، بررسی و ارائه راهکارهای پیشرفت و تعالی فرهنگ و هنر در روستاها و عشایر، گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی و ترویج خوداتکایی و کارآفرینی در جوامع روستایی و عشایری از دیگر اهدافی است که در این کنگره دنبال می شود.
وی ادامه داد: امسال در روز ملی روستا برنامههای مفصلی در این روز در تهران و با حضور رئیسجمهور و ویژهبرنامههایی را نیز در سایر استانها شاهد خواهیم بود.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور انتشار نشریه فرهنگ و هنر عشایر و روستاها، ایجاد بانک اطلاعات فرهنگ و هنر عشایر و روستاها، برگزاری حلقههای تربیتی، فرهنگی و طرح جلسات چهره به چهره برای پاسخ به شبهات و مشکلات، برگزاری دوره آموزشی یاوران نماز با همکاری ستاد اقامه نماز در مناطق روستایی و عشایری، برگزاری مسابقه کتابخوانی ویژه مناطق روستایی و عشایری و راهاندازی سایت فرهنگ روستا و عشایر ازجمله فعالیتهای ستاد عالی کانونهای مساجد تا پایان سال جاری دانست.
وی مهمترین سرمایههای کشور را نیروی انسانی آن دانست و اظهار کرد: در ایران حدود ۲۲ میلیون نفر از جمعیت کشور در روستاها بوده و ۱.۵ میلیون نفر آنها را جامعه عشایری تشکیل میدهد.
حجتالاسلام ارباب سلیمانی با اشاره به اینکه بخش مهمی از نیازهای حیاتی کشور در روستاها برآورده میشود، گفت: روستائیان در همه صحنههای کشور از ابتدای انقلاب تاکنون نقش جدی و حیاتی داشتهاند و باید به این جامعه عظیم در برنامهریزی کشور بهطورجدی توجه شود.
وی ادامه داد: امروزه در روستاها شاهد ظهور اینترنت پرسرعت، ماهواره و سایر فنّاوریهای روز دنیا هستیم و این مسئله اقتضا میکند در برنامهریزیهای در حوزه روستاها به پیوست فرهنگی توجه شود.
نظر شما