به گزارش خبرنگار مهر محسن مهرعلیزاده در نشست خبری پیش از برگزاری پنجمین دوره مسابقات آسیایی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی در تبریز ضمن بیان مطلب فوق گفت: این فدراسیون در سال ۸۳ تعطیل و حدود ۱۱ سال پیش با حضور ۲۲ کشور نخستین مجمع عمومی آن برگزار و اساسنامه این فدراسیون بین المللی به تصویب هیات موسس رسید.
وی اهداف این فدراسیون بین المللی از ابتدای تاسیس را اینگونه برشمرد: ما چهار هدف داشتیم. اول برگزاری کلاس های آموزشی، دوم برگزاری مسابقات، سوم انجام سمینارهای علمی و توسعه این رشته از طریق برگزاری این سمینارها و چهارم ایجاد ورزشگاه هایی و یا سالن هایی برای برگزاری مسابقات زورخانه ای و کشتی پهلوانی که خوشبختانه تا به امروز بسیاری از اقدامات انجام شده است.
رئیس فدراسیون بین المللی زورخانه ای ادامه داد: خوشبختانه پس از ۱۱ سال امسال پنجمین دوره مسابقات آسیایی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی برگزار می شود آن هم با حضور ۳۰ کشور که قرار است ۱۲ تیم زورخانه ای و ۱۸ تیم در رشته کشتی پهلوانی و رقابت های انفرادی برابر همدیگر صف آرایی کنند.
وی با اشاره به برگزاری همایش جوانان و صلح جهانی برای رساندن پیام صلح ایران به گوش جهانیان در حاشیه برگزاری این مسابقات ادامه داد: قصد داریم در آسیا ۵ نقطه مرکزی برای گسترش فعالیت های فدراسیون خود ایجاد کنیم که نخستین حرکت آن در حاشیه برگزاری این مسابقات افتتاح خواهد شد. کشورهای اندونزی، کره، ترکمنستان و کویت هم برای تاسیس مراکز دیگر در نظر گرفته شده که در زمان برگزاری دوره برگزاری مسابقات آسیایی ورزش های زورخانه ای مراکز افتتاح خواهد شد.
مهر علیزاده همچنین تاکید کرد: راه اندازی کمیته پیشکسوتان با حضور چهره های داخلی و خارجی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی از دیگر اقدامات است در حاشیه برگزاری پنجمین دوره مسابقات آسیایی است.
در ادامه خبرنگاری درخصوص تعامل فدراسیون جهانی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی با فدراسیون ملی ایران سوال کرد که وی در این خصوص اظهار کرد: خوشبختانه تعامل بسیار خوبی به وجود آمده و در نشست های مربوط به برگزاری این مسابقات رئیس و دبیر فدراسیون ملی حضور داشتند و همچنین آقای طلوع کیان به عنوان ناظر فنی و عضو شورای سیاست گذاری این رقابت ها حکم گرفتند و نماینده تام الاختیارمان هستند تا مسائل اجرایی رقابت ها را پیگیری کنند.
در ادامه درخصوص اختلافاتی که در گذشته بین فدراسیون بین المللی و ملی وجود داشت اینگونه توضیح داد: هیچگاه در ایران فدراسیون بین المللی هیچکدام از رشته های ورزشی وجود نداشت و ما نحوه تعامل با یکدیگر را بلد نبودیم. به طور مثال اگر مقر فیفا در ایران بود نیاز به تجربه ای بود که بین فیفا و فدراسیون فوتبال تعامل ایجاد شود. خوشبختانه امروز تعریف و چارچوب مشخصی بین این دو بخش به وجود آمده و بدون کمترین آسیب مطالب کامل مشخص شده است.
وی اضافه کرد: در کشورهایی مانند کره، ژاپن و چین که فدراسیون بین المللی و ملی همزمان فعال هستند اختلافاتی بین فدراسیون جهانی و فدراسیون داخلی کشور به وجود آمده است که این امر طبیعی است. امروز با سعه صدر دو طرف همکاری های خوبی صورت گرفته که در جای خود قابل تقدیر است.
مهر علیزاده در ادامه به تفاهم نامه هایی که چهار، پنج سال پیش مارتینتی رئیس موقت فیلا انجام داده بود اشاره کرد و افزود: در این تفاهم نامه بحث همکاری دو جانبه در زمینه های آموزشی و برگزاری تورنمنت ها در نظرگرفته شده بود و همچنین اینکه از کشتی های محلی، بومی و سنتی حمایت شود. از همه مهمتر اینکه جایگاه کشتی پهلوانی ایران در سطح بین المللی مشخص است و از آنان خواستیم در کنار حمایت از کشتی های بومی و محلی کشتی پهلوانی ایران در دسته بندی های موجود قرار ندهند و ما را به عنوان فدراسیونی بین المللی به رسمیت بشناسند. اتفاقی که شرایط را برای فعالیت های آینده این رشته اصیل ایرانی بهتر خواهد کرد.
وی ادامه داد: تلاش ما در این مدت برای آن بوده که کشتی پهلوانی در بین سایر کشتی های بومی و محلی که ۷۶ شکل مختلف دارد قرار نگیرد، زیرا در این صورت قرار دادن آن جزو رشته های المپیک بسیار سخت تر شرایط فعلی خواهد شد.
وی با بیان اینکه هیچ اختلافی با ارگان های داخلی و بین المللی وجود ندارد تصریح کرد: امروز نیاز به هماهنگی بیشتر داریم زیرا ارزش کشتی پهلوانی ایران بسیار بالاتر است که در دسته بندی با کشتی های بومی و محلی سایر کشورها قرار گیرد. ما هرگز این را نمی پذیریم زیرا برای حفظ کشتی پهلوانی ایران فدراسیون بین المللی ایجاد کردیم. ۱۱ سال هزینه کرده و این فدراسیون امروز ۸۴ کشور عضو دارد.
وی صحبت هایش را اینگونه ادامه داد: امروز کشتی پهلوانی رقابت های منظمی دارد اما اتحادیه کشتی می خواست ما را جزو یکی از این ۷۶ رشته کشتی بومی و محلی قرار دهد که نتیجه آن یعنی رفتن به جایگاهی پایین و خراب کردن خودمان به دست خودمان.
وی بار دیگر به توافق صورت گرفته با فیلا اشاره کرد و یادآور شد: به نظر من این خفت آور است که بخواهیم کشتی پهلوانی خود را در کنار سایر کشتی های بومی و محلی قرار دهیم. متاسفانه مسئولان بدون مطالعه و به محض دریافت نامه اتحادیه جهانی کشتی آن را به فدراسیون کشتی ایران ارجاع دادند تا شرایط نه چندان خوبی برای کشتی پهلوانی ایران فراهم شود اما از زمان ارسال نامه تا به امروز جلساتی با رسول خادم داشتم تا توافق نامه ای برای توسعه همکاری ها بین هر دو رشته ایجاد شود.
وی بار دیگر تاکید کرد که نباید اجازه دهیم که کشتی اصیل ایرانی در کنار سایر کشتی های بین المللی قرار گیرد در پاسخ به این سوال که چرا شورای المپیک آسیا هنوز شما را به رسمیت نمی شناسد اینگونه توضیح داد: ما باید مرحله به مرحله پیش برویم. ما امروز پنجمین دوره رقابت های آسیایی را برگزار می کنیم و از سال ۲۰۰۶ با حضور ۱۲ تیم آغاز شد امروز تعداد کشورها به عدد ۳۰ رسیده است قطعا توسعه به صورت تدریجی انجام می شود و بعد سوابق آن به فدراسیون های آسیایی، افریقایی و ... ارسال می شود تا در نهایت فدراسیون ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی به رسمیت شناخته شود.
رئیس فدراسیون بین المللی زورخانه ای در ادامه تصریح کرد: چندی پیش که شیخ احمد به ایران آمده بود با او نشستی داشتیم و در این مدت هم چندین مکاتبه با شورای المپیک آسیا انجام داده ایم قطعا این فرآیند طولانی است و شما در گذشته دیده اید که برخی از رشته های شناخته شده که مسابقات جهانی و آسیایی دارند هنوز در تلاش برای رسیدن به المپیک هستند.
وی تاکید کرد: اگر ما در زیرمجموعه و کنار ۷۶ رشته کشتی بومی و محلی و سنتی سایر کشورها قرار بگیریم مسیرهایمان برای رسیدن به المپیک طولانی تر می شود. اما اگر فدراسیون بین المللی داشته باشیم می توانیم راحت تر به جواز حضور در چنین تورنمنت بزرگی را به دست آوریم.
مهر علیزاده در پایان گفت: نگران کارشکنی های بین المللی برای به رسمیت شناختن فدراسیون زورخانه ای و فدراسیون های بین المللی زورخانه ای و کشتی پهلوانی نیستم و تنها نگران فعالیت های خودمان هستم زیرا باید برای المپیکی شدن بیشتر تلاش کرد و اینکه مسابقات آسیایی با ۳۰ کشور برگزار می شود یک گام مثبت در مسیر معرفی بیشتر این رشته است و باید کارمان را به همین شکل و با قدرت بیشتری ادامه دهیم تا بتوانیم به نتایج مطلوب دست یابیم.
نظر شما