محمد علی شریکیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: این میزان سیب پاییزه از سطح سه هزار و ۸۵۰ هکتار باغات این استان برداشت خواهد شد.
وی با بیان اینکه سه هزارو ۱۰۵ هکتار از باغات سیب بارور و مابقی غیر بارورهستند، افزود: میانگین عملکرد این محصول ۱۹ تن در هر هکتار است که سال گذشته ۵۹ هزا رو ۵۰۰ تن سیب از سطح باغات این استان برداشت شد.
وی همچنین با اشاره به برداشت ارقام زود رس بهاره در خرداد و تیرماه، اظهار داشت: در فاروج و شیروان برداشت سیب پاییزه دیرتراز سایر مناطق انجام میشود.
شریکیان با بیان اینکه استان خراسان شمالی در تولید محصول سیب جایگاه خوبی دارد و ۱۰ درصد کل باغات استان را باغات سیب تشکیل می دهد، گفت: شهرستان شیروان و بجنورد قطب تولید سیب در این استان محسوب میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی بیان داشت: با توجه به اینکه امسال سرمای دیررس بهاره در استان را نداشتیم، پیش بینی می شود تولید سیب نسبت به پارسال ۱۵ درصد افزایش یابد.
وی با اشاره به اصلاح، نوسازی و جایگزینی باغات سیب، اضافه کرد: امسال از محل منابع داخلی بانکها و صندوق توسعه ملی تسهیلات سرمایه درگردش به باغداران اختصاص یافته که برای جذب این تسهیلات، متقاضیان به بانکهای عامل معرفی شدهاند.
شریکیان در ادامه گفت: باغداران میتوانند برای خرید وتأمین کود و نهادههای باغی در اواخر اسفند ماه به کار گزاران کود در تعاونیهای این استان مراجعه کنند.
به گفته وی، ارقام امیری و بهاره گلاب، سیب پاییزه قرمز و زرد، دورنگ عباسی، سیب ترش و ارقام جدید همچون گرندی اسمیت، دو رنگ فرانسوی از ارقام مختلفی است که در خراسان شمالی تولید میشود.
شریکیان افزود: برداشت سیب از اواخر شهریور ماه هر سال آغاز و تا اواخر مهر ماه ادامه دارد.
نظر شما