"محمود اربابي"، مدير كل اداره نظارت و ارزشيابي وزارت ارشاد اسلامي، ضمن بيان اين مطلب در گفت وگو با خبرنگار سينمايي "مهر"، در مورد تدوين آيين نامه اكران گفت : بحث تدوين آيين نامه شوراي صنفي از مواردي است كه در حيطه مسئوليت اداره نظارت و ارزشيابي است و در پايان هر سال اين موضوع با نظر خواهي از اعضاء صنوف و كساني كه درگير مسئله اكران هستند مورد بررسي قرار مي گيرد و دوستان به يك ارزيابي از نتايجي كه شيوه اكران فعلي در پي داشته است مي رسند و در كنارآن ديدگاههاي جديدشان را نيز طرح مي كنند در يك نشستهاي مشورتي كار كارشناسي بر روي آن انجام مي شود و نهايتاً به عنوان آيين نامه اجرايي اكران به شوراي صنفي نمايش ابلاغ مي شود .
اين مدير فرهنگي افزود : در طول سال هم بر اساس اين آيين نامه، مسئله اكران را اجرا مي كنند و آنچه مهم است، اين است كه در روند فرآيند اكران بر اساس آيين نامه اتفاقي بيافتد و يك فرصتهاي مناسب و برابر براي همه فيلمها و همه سينماها ايجاد بشود. رابطه اي كه در اين موقعيت بايد مورد توجه قرار گيرد، در اين مورد است كه سينما يك فعاليت جمعي است وعوامل و عناصر مختلفي در آن دخالت دارند. ازجمله تهيه كنندگان ، كارگردانها ، سينماداران و بحث سياستهاي فرهنگي نظام است .
وي تاكيد كرد: آنچه كه آيين نامه شوراي صنفي در مواجه با اين چهار مولفه به آن توجه دارد، اين مسئله است كه شرايط طبيعي و متعادلي براي اينها ايجاد بشود، طيبعتاً اثري كه ديدگاه فرهنگي جدي دارد، بايد امكان نمايش پيدا كند و اثري هم كه براي بازگشت سرمايه ساخته شده، بايد امكان نمايش داشته باشد، فيلمهايي كه سياستهاي فرهنگي جامعه را انتخاب كرده اند نيز بايد مورد توجه و اكران قرار گيرند .
فيلمهايي كه سياستهاي فرهنگي جامعه را انتخاب كرده اند نيز بايد مورد توجه و اكران قرار گيرند |
دكتر محمود اربابي در مورد سيستم اكران آزاد كه در حال حاضر اجرا مي شود، گفت : اگر بخواهيم از اين دو سالي كه شيوه اكران آزاد اعمال مي شود، ارزيابي داشته باشيم، هم نمي توان صددرصد گفت كه اكران آزاد نامناسب بوده و هم نمي شود بيان كرد كه كارآمد و بهترين شيوه ممكن است.
وي گفت : هر شيوه اي در فرآيند خودش نياز به اين دارد كه مورد بازنگري قرار گيرد و آن جاهايي كه ايجاد مشكل و كاستي مي كند، اصلاح بشود، در شيوه اكران آزاد دو نگراني وجود دارد، يكي اين است كه اگر به فيلمهاي داراي بار فرهنگي كه ارزش هنري خاصي دارند، صرفاً از نگاه افتصادي نگاه شود، مورد غفلت قرار مي گيرند و از سوي ديگر فيلمهايي كه به هر دليلي امكان ارتباط گسترده با مخاطب را دارند، بيايند و امكان اجازه نمايش ديگر فيلمها را سلب كنند.
اربابي گفت: اگر بخواهيم به آيين نامه اكران آزاد به اين شيوه بازنگري داشته باشيم، بايد به اين دو موضوع توجه داشنته باشيم، اگر به گونه اي، به هر دو سويه توجه يكسان مبذول شود، يك فرآيند متعادلي به وجودمي آيد .
نظر شما