۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۷:۱۳

مدیرکل منابع طبیعی کردستان خبرداد:

شناسایی۱۲۰هزار هکتار لکه خالی منابع طبیعی کردستان برای توسعه باغ

شناسایی۱۲۰هزار هکتار لکه خالی منابع طبیعی کردستان برای توسعه باغ

سنندج- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان از شناسایی ۱۲۰ هزار هکتار لکه خالی در سطح منابع طبیعی استان خبرداد و گفت: امکان واگذاری این اراضی به بخش کشاورزی استان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، پیمان باباپیری ظهر امروز شنبه در جلسه بررسی طرح توسعه باغات دیم کردستان که با حضور مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری وزارت جهادکشارزی و مدیران و کارشناسان باغبانی جهادکشاورزی ۶ شهرستان استان در سنندج تشکیل شد، گفت: در واگذاری اراضی ملی در استان اختلاف سلیقه ای وجود ندارد و این مهم در بخش کشاورزی براساس پتانسیل های مناطق مختلف انجام می شود.

وی در خصوص دستوراالعمل ابلاغی از سوی رییس سازمان جنگل ها و مراتع کشور که مورد گلایه مدیران جهادکشاورزی شهرستان های استان بود، اظهارداشت: این دستورالعمل که از ابتدای امسال ابلاغ شده بیشتر بار فنی دارد تا حقوقی لذا نگرانی مدیران جهاد در این رابطه نگرانی نداشته باشند.

وی با بیان اینکه مریوان کلا در زون جنگلی واقع شده است، اظهارداشت: در صورتی که بخواهیم کل بخشنامه ابلاغی را اجرا کنیم مریوان، بانه و سروآباد مشمول زون جنگلی می شوند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به اینکه این بخشنامه باعث کندشدن واگذاری اراضی در استان شده است، ادامه داد: ۱۲۰ هزار هکتار از منابع طبیعی استان لکه خالی هستند که شناسایی شدند و می توانیم در قالب تعاونی به متقاضیان واگذارکنیم.

باباپیری افزود: در لکه های شناسایی شده از کشت گونه های دو منظوره که دارای ماهیت جنگلی و اقتصادی هم چون سماق باشند و یا گیاهان دارویی می توان استفاده کرد.

وی عنوان کرد: با اقدامات استعدادیابی، اراضی مستعد برای کار کشاورزی را در استان شناسایی کردیم و آنرا از طریق ماده سه که هیچ منع قانونی هم ندارد می توانیم واگذار کنیم.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی کردستان هم در این جلسه گفت: اجرای چندین پروژه مربوط به باغات آبی از سال ۸۸ و تعدادی هم از سال ۹۰ و ۹۲ در استان آغاز شده است.

فرزاد حسنی بیان کرد: ایستگاه پمپاژ دهکانان  سال ۸۸ استارت خورده که تاکنون ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای احداث آن اعتبار هزینه شده و برای تکمیل آن هم به ۱۰ میلیاردو ۶۰۰ میلیون تومان دیگر اعتبار نیاز است.

وی پیشرفت فیزیکی پروژه مذکور را ۷۰ درصد ذکر کرد و افزود: با بهره برداری از این پروژه ۶۵۰ هکتار از اراضی این منطقه تحت پوشش قرار می گیرند.

وی بیان کرد: سه ایستگاه پمپاژآب در کامیاران و دو ایستگاه هم در سنندج آماده تحویل به مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان است.

اختصاص ردیف اعتباری مستقل برای توسعه باغات دیم

 مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی کردستان خواستار اختصاص ردیف اعتباری مستقل در استان و کشور برای توسعه باغات دیم  شد.

اردشیر پورحبیبی در ادامه این جلسه گفت: در حال حاضر ۳۸ هزار هکتار باغ در کردستان وجود دارد و از لحاظ سطح زیرکشت باغات بیست و دومین استان کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه میانگین بارندگی استان در چند سال اخیر کاهش یافته و به ۴۰۰ میلی متر رسیده است، عنوان کرد: سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی در استان تولید می شود و از این لحاظ رتبه ۱۹ کشور را داریم.

وی اظهارداشت: انگور با ۳۴ درصد، گردو ۲۰ درصد، میوه های هسته دار ۱۸ درصد، دانه دار ۱۰ درصد و توت فرنگی ۷ درصد تولید محصولات باغی استان را تشکیل می دهند.

مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی کردستان ادامه داد:  ۳ هزار و ۱۱۵ هکتار از اراضی باغی استان به کشت سیب، ۳۷۶ هکتار کشت گلابی، ۱۹۱۸ هکتار به کشت گیلاس و آلبالو، ۲ هزار و ۴۷۳ هکتار به کشت هلو وشلیل و ۷۱۲ هکتار به آلود و گوجه اختصاص پیدا کرده است.

پورحبیبی با بیان اینکه ۲۷ درصد باغات استان را باغات دیم تشکیل می دهد، عنوان کرد: سنندج، مریوان، کامیاران، سروآباد، سقز، بانه و بیجار به ترتیب بیشترین سطح باغات استان را دارند.

وی با اشاره به اینکه یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی توسعه مجتمع های گلخانه ای است، گفت: در حال حاضر ۱۲ مجتمع در سطح یک هزار هکتار در استان آماده و بهره برداری رسیده است.

وی بیان کرد: از آنجا که طرح توسعه باغات از سال ۸۴ در کشور کلید خورد در آن سال ۱۳۰۰ هکتار باغ، سال ۸۸، ۱۵۵۰ و سال ۸۹ هم ۱۴۰۰ هکتار باغ جدید در در کردستان ایجاد شد.

مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی کردستان اظهارداشت: در هر سالی که اعتبارات مناسبی به این بخش تزریق شد شاهد ایجاد واحداث باغات مطلوبی در سطح استان بودیم.

پورحبیبی عنوان کرد: یکی از خواسته ها و پیشنهادات ما اختصاص ردیف اعتباری مستقل برای توسعه باغات در کشور و به تبع در کردستان است.

وی ادامه داد: برای توسعه باغات در استان آمادگی کامل وجود دارد و تنها مشکل ما در این رابطه مربوط به اعتبارات است.

وی بیان کرد: بهره برداران استان برای احداث باغ دیم از توانایی مالی کافی برخوردار نیستند بنابراین نیازمند حمایت های دولتی و اختصاص اعتبارات بلاعوض هستند.

کد خبر 2919207

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha