به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرزاق منافی ظهر شنبه کارگروه فرهنگی و اجتماعی شهرستان زنجان با اشاره به دو برنامه برای راهبرد تحکیم خانواده افزود: تقویت آموزش عمومی خانواده و بهبود حمایتهای اجتماعی در خانواده و جامعه از جمله برنامههای اداره بهزیستی برای رسیدن به این هدف است.
وی اظهار کرد: طرح سامانههای آموزشی قبل و پس از ازدواج و برگزاری دورههای آموزشی پس از ازدواج و آموزش زندگی خانوادگی برای گروههای هدف که بالغ بر ۱۰ هزار نفر در زنجان هستند از طرحهای تقویت آموزش عمومی خانواده است.
رییس بهزیستی شهرستان زنجان تصریح کرد: پروژههای کارگاههای مشاوره قبل و بعد از ازدواج در خوابگاههای دانشجویی، آموزش نوعروسان با موضوعات سبک زندگی اسلامی و ایرانی، مشاوره قبل و بعد ازدواج از طریق اداراتی از قبیل کمیته امداد، بنیاد شهید و دانشگاه آزاد اسلامی ارائه شد.
منافی از افزایش خدمات مشاوره و مددکاری به جامعه هدف بهزیستی خبر داد و گفت: خوشبختانه استقبال از این خدمات باعث تغییر رویکردها در خانوادهها شده است.
وی با اشاره به گسترش مددکاری اجتماعی در مناطق ویژه اجتماعی افزود: با صدور مجوز برای احداث کلینیک مددکاری در پنج منطقه شهرستان و توسعه مراکز مددکاری در داخل زندانها به خصوص در واحدهای ملاقات با خانواده گامی مؤثر در مددکاری اجتماعی شهرستان برداشته شده است.
رییس بهزیستی شهرستان زنجان با تاکید بر اینکه بالاترین آمار پروندهها با تعداد ۱۸ عدد مربوط به بهزیستی بوده است افزود: بنیاد شهید، کمیته امداد، آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد علاوه بر بهزیستی از فعالان این عرصه بودند.
وی با اشاره به طرحهای برنامه دوم راهبرد تحکیم خانواده گفت: اجرای خدمات اجتماعی و ایجاد سرپناه باهدف کاهش آسیب اجتماعی در سکونتگاههای غیررسمی، گسترش مراکز تشخیص و جایگزینی کودکان خیابانی و افزایش برنامههای حمایتی از خانوادههای زندانیان ازجمله طرحهای برنامه دوم است که نقش به سزایی در تحکیم بنیان خانواده خواهد داشت.
همچنین معاون آموزش، پژوهش و برنامهریزی سازمان فنی و حرفهای استان زنجان با اشاره به بررسیهای انجامشده از سوی سازمان فنی و حرفه ای گفت: جامعه هدف کاهش آسیبهای اجتماعی از نظر فنی و حرفهای مربوط به زنان سرپرست خانواده، دختران وزنان خودسرپرست، معتادین بهبودیافته، زندانیان، افراد بیبضاعت تحت پوشش ارگانهای دولتی و کودکان خیابانی است.
محمدرضا انصاری با تأکید بر لزوم تعریف راهبرد و برنامه برای آسیبها و آسیب دیدگان گفت: استانداری فرمانداری و سایر ادارات شهرستانها میتوانند در تقویت اقتصادی مؤثر باشند.
وی دستگاههایی که با توجه به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه ششم توسعه با فنی و حرفهای و با رویکرد کاهش آسیبهای اجتماعی در این برنامه همکاری داشتند را اداره کار و کمیته امداد، اعلام کرد و گفت: متأسفانه شهرداری، بهزیستی، نیروی انتظامی، بنیاد شهید با فنی و حرفهای همکاری نکردند.
معاون آموزش، پژوهش و برنامهریزی سازمان فنی و حرفهای استان زنجان در مورد اقدامات این سازمان در راستای این برنامه افزود: ارائه آموزش فنی و حرفهای برای توانمندسازی شغلی کودکان خیابانی، تهیه کتابچه علمی آموزشی و کمکآموزشی، مشارکت در تهیه و اصلاح استانداردهای آموزشی برای معلولان و ارائه آموزش فنی و حرفهای برای توانمندسازی شغلی معتادین بهبود یافته در مراکز درمانی مربوطه از اهم اقدامات سازمان است.
انصاری با اشاره به نقاط قوت این راهبرد گفت: امکان استفاده از شبکههای مردمی و سازمانهای غیردولتی، تقویت توانمندیهای اقتصادی آسیب دیدگان اجتماعی، ارتقا آگاهی خانوادههای تحت حمایت، استفاده از ظرفت دستگاهها در امر مهارتآموزی، ایجاد زمینه حضور افراد حقیقی و حقوقی کارآفرینان در بازار کار از نقاط قوت طرح محسوب میشود.
وی فراهمسازی فرصت شغلی مناسب از طریق کسب مهارتهای شغلی را از فرصتهای ایجادشده با این برنامه دانست و افزود: عقد تفاهمنامه همکاری چندجانبه با دستگاههای ذیربط کاهش آسیبهای اجتماعی، توانمندسازی خانوادههای اقشار آسیبپذیر، استفاده از ظرفیت دستگاههای غیردولتی و تشکلهای مردمنهاد، عضویت در شوراها و کمیتههای تخصصی کاهش آسیبهای اجتماعی، استفاده از ظرفیت رسانهها و صداوسیما در جهت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از دیگر فرصت هستند.
انصاری عدم هماهنگی سازمانهای مردمنهاد در معرفی و اشتغال معتادین بهبودیافته را از نقاط ضعف برنامه اعلام کرد و گفت: کمبود استاندارهای آموزشی، کمبود اعتبارات موردنیاز، کمبود استاندارهای ویژه معلولان عدم توانایی در پرداخت هزینههای ایاب و ذهاب و ثبتنام همچنین تهدیدهایی از قبیل پایین بودن سطح سواد گروههای هدف، عدم پذیرش افراد تحت پوشش طرح توسط جامعه، نبود پژوهشهای مرتبط در میزان اثرگذاری از مسائلی هستند که نباید چشمپوشی شوند.
نظر شما