به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی سقائیاننژاد غروب شنبه در نشست خبری که در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد، اعتماد سازی بین شهرداری و مردم را سرلوحه کار خود در ۱۰۰ روز مسئولیتش در قم دانست و ابراز داشت: در این روزها با تمام کسانی که در قم اثرگذار هستند ملاقات داشتیم و شنیدن راهنماییهای این افراد برای ما مهم بود.
وی ادامه داد: در مرحله بعدی باید مدیرانی که میخواستم با آنها کار بکنم را انتخاب میکردم چرا که اگر کانون قدرت یک مجموعه با مدیرانش وحدت نداشته باشد نمیتواند مسئولیتهای سازمان را به خوبی انجام دهد.
شهردار قم استفاده از مدیران قمی را حرکتی توأم با سعی و خطا دانست و گفت: در ماههای گذشته وضعیتی در شهرداری قم به وجود آمده بود که اقتدار مدیران را دچار مشکل کرده و یک بی میلی در مدیران به چشم میخورد که این باید ترمیم میشد.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد یک برنامه راهبردی در شهرداری قم اظهار داشت: در مراسم معرفی خودم عرض کردم که به این علت که شهرداری قم یک برنامه استراتژیک ندارد باید پروژه محور حرکت کنیم تا بتوانیم برنامه ۵ ساله را تدوین کنیم که یک عده مأمور طراحی برنامه قم ۱۴۰۰ شدند.
سقائیاننژاد افزود: معاونتهای کلیدی را از افرادی انتخاب کردم که نیاز به سعی و خطا نباشد و بتوانند برنامهریزی مدونی را در چارچوب اهداف خود پیگیری کنند.
پیگیری اعتماد سازی میان مردم و مدیریت شهری
وی افزود: یکی از اهداف مهمی که در این مدت پیگیری میکردیم اعتماد سازی میان مردم و مدیریت شهری بود چرا که بودجه شهرداری را مردم تامین میکنند و مشارکت آنها در مسائل شهری بسیار مهم است.
شهردار قم به روشهای اعتمادسازی میان مردم اشاره کرد و گفت: مردم باید کار شهرداری را ببینند و باید آنجایی که با شهرداری روبهرو هستند شیوه یکسانی از این مدیریت دریافت کنند.
وی اظهار داشت: در مسئله تفکیک و اخذ عوارض ساختمانی هم باید شیوه متحد الشکلی دنبال شود که تمام تلاش ما برای ایجاد این شیوه یکسان بود.
سقائیاننژاد گفت: برنامهریزی برای رو دررویی با مردم صورت گرفته که در هفتههای آینده عملیاتی خواهد شد تا از نزدیک با مشکلات مردم و خواستههای آنها روبهرو شویم.
وی با اشاره به اینکه وضعیت ظاهری شهر هم از معضلات مدیریت شهری است، گفت: دستفروشها، متکدیان، معتادان، وانتبارها و ... وضعیت بدی برای چهره شهر قم رقم زدهاند.
شهردار قم ادامه داد: به صورت بسیار تدریجی از اطراف حرم کار خود را در این رابطه شروع کردیم و کار خود را داریم ادامه میدهیم. با دادستان، نیروی انتظامی و فرماندار صحبتهای متعددی داشتیم تا بتوانیم یک ساماندهی منطقی در این زمینه داشته باشیم.
رفتگر در شب باید کار خود را انجام دهد
وی در ادامه سخنانش به مسئله نظافت شهری اشاره کرد و گفت: یکی از اشتباهات گذشته این بود که رفتگران در روز به کار تمیزی در شهر بپردازند. وقتی اینطور باشد هیچ گاه نمیتوانیم شهر را تمیز تحویل بگیریم. این تصمیم گرفته شده بود به این دلیل که یک یا دو میلیارد از شب کاریها کم شود اما این کار را به حالت قبل برگرداندیم. یعنی رفتگر در شب باید کار خود را انجام دهد و روز شهر را تمیز تحویل دهد.
وی با اشاره به قوانینی که برای دستگاههای حفار در نظر گرفته اظهار داشت: در حال حاضر آب منطقهای دارد حفاری را در یکی از خیابانهایی که سه چهار ماه بیشتر از آسفالتش نمیگذرد، انجام میدهد که این واقعا ظلم به مردم است.
سقائیاننژاد ابراز داشت: مسیری که تازه آسفالت شده تا چهار سال نباید شکافی در آن ایجاد شود که اگر این اتفاق افتاد هر قدر ترمیم کنیم با یک باران آسفالت از بین میبرد.
وی افزود: قرار بر این شد که اگر کسی میخواهد حفاری کند برنامهریزی کند و در شب کار را انجام دهد و در روز مردم دچار این مسائل نشوند.
شهردار قم در ادامه توضیح اقدامات برای اعتماد سازی عنوان کرد: تکریم مردم در مراجعات و خدماتی که به آنها داده میشود یکی از مسائل اصلی است که شروع شده و دنبال میشود.
وی با اشاره به اینکه زباله در کشورهای خارج هفتگی حتی دو هفته یکبار جا به جا میشود، افزود: در این کشورها هرکس بیشتر زباله تولید کند باید پول بیشتری را بدهد. تا زمانی که تولید زباله برای شهروند مجانی است هیچکس به مقدار زبالهای که تولید میکند دقت نخواهد کرد.
تشکیل کمیته شهروندی در شهرداری قم
سقائیاننژاد با اشاره به تشکیل کمیته شهروندی در شهرداری قم اظهار داشت: سازمان فرهنگی هنری باید از مجموعههای فرهنگی ایده فرهنگی گرفته و به دستگاههای فرهنگی بسپارد.
وی با اشاره به تلاش مجموعهاش برای ارتقای سه الی چهار متر سرانه فضای سبز ابراز کرد: کوشش ما بر این است که اگر بشود رودخانه آب داشته باشد. چرا که به زیبایی شهر کمک میکند. در حال طراحی هستیم که مقداری آب با دبی کم در رودخانه داشته باشیم که زیبایی شهر را کمک میکند.
وی در ادامه سخنانش به وضعیت پروژههای نیمه تمام اشاره کرد و گفت: در پروژه تقاطع شهدای ۱۵ خرداد، شدیدا با پیمانکار برخورد داشتیم و پروژه تکان خورده اما نه تکانی که مد نظر ما باشد. در جدول زمان بندی پیش بینی کردیم که تا پایان سال این پروژه را راه اندازی کنیم حتی اینکه مجبور شویم به سمت خلع ید پیمانکار برویم.
پروژه تقاطع شهدای ۱۵ خرداد باید تا پایان امسال تحویل داده شود
شهردار قم با اشاره به اینکه ساختار این پروژه ایراد دارد، اضافه کرد: وقتی قرار است در یک پروژه از سرباز وظیفه استفاده کنیم عجیب نیست که پروژه به اینجا برسد. این پروژه باید تا پایان امسال به مردم قم تحویل داده شود.
وی با اشاره به اینکه پروژه بلوار مرجعیت با شادابی کار خود را دنبال میکند، ادامه داد: دو فازش قرار است تا پایان سال ۹۴ تحویل شهر داده شود و ما بقی تا نیمه ابتدایی سال ۹۵ باید تکمیل شود.
سقائیاننژاد اظهار داشت: بلوار زائر هم وضعیت خوبی دارد که فقط معضلی در اتصال با اتصال به شهرک پردیسان دارد.
وی گفت: یک مسیر دیگر که اتصال آوینی به پردیسان است که با هیئت امنای شهرک مهدیه مذاکراتی را حوزه علمیه آغاز شده است تا این سه مسیر برای پردیسان تحقق عینی پیدا کند.
شهردار قم با اشاره به اینکه لوپهای پلهای جمهوری در ابعام مختلف خوب جلو میرود، افزود: صحبتهای محکمی با پیمانکار داشتیم که تا پایان امسال تحویل داده شود.
وی ادامه داد: پروژه میثم هم وضعیت بدی ندارد که امیدواریم تا پایان امسال هم اگر کارمان با پیمانکار ادامه پیدا کند تحویل داده میشود.
سقائیاننژاد به حل مشکلات مالی قطار شهری اشاره کرد و ابراز داشت: امیدواریم فاز یک مترو را که از قلعه کامکار تا میدان مطهری است را بتوانیم تا پایان سال ۹۵ در اختیار مردم قرار دهیم و پس از آن به دنبال باقی پروژه برویم.
وی ادامه داد: در زمینه منوریل جلسهای را با حضور استاندار محترم در این زمینه داشتیم و قرار شد ما مصاحبه نکنیم و بیشتر مدیرعامل قطار شهری مصاحبه کند. فعلا آنچه که مشخص شد این است که از محل دپوی منوریل تا ایستگاه مطهری که ۴ و نیم کیلومتر است در دستور کار ما باشد که ۲۰ میلیارد تومان بودجه میخواهد و قرار است تا پایان سال ۹۵ در اختیار مردم قرار بگیرد.
نظر شما