عبدالمجید شریفزاده، مدیر کل توسعه و ترویج صنایع دستی در گفتگو با خبرنگار مهر از ضرورت شکلگیری دانشگاه هنرهای سنتی و توجه به آموزش خبر داد و گفت: دانشگاههای فعلی نه دورههای آموزشی لازم را دارند و نه استادان با تجربه و ضروری است متولیان فرهنگی و مسئولان معاونت صنایع دستی باید به این مساله توجه کنند و به مساله آموزش اهمیت دهند.
او به ناکارآمد بودن تدریس رشته هنرهای سنتی در دانشگاههای امروز اشاره و بیان کرد: دانشگاههای فعلی، واحدهای آموزشی مشخص با تعداد جلسات محدودی را تعریف کردهاند؛ به عنوان مثال، هنرجویان ۴ واحد را در ۱۷ جلسه میگذرانند و این زمان، برای آموزش و کسب تجربه زمان اندکی است و دردی را از هنرجو درمان نمیکند و او چیزی را یاد نمیگیرد.
شریفزاده با بیان اینکه یکی دیگر از اشکالات این حوزه، وجود استادانی غیرمتخصص است ادامه داد: هستند استادانی که هم سفال تدریس میکنند هم تاریخ هنر. در حالی که در هیچکدام از این رشتهها تجربه لازم را ندارند حتی اگر دانش محدودی نسبت به آن داشته باشند. حال آنکه استادان هنرهای سنتی، تجربه ۳۰ سال کار در یک حوزه مشخص را دارند و گنجینههایی هستند که این علوم را در سینه خود جای دادهاند و ما باید از آنها بخواهیم تا به کلاسهای درس بیایند و تدریس کنند و دانش تجربی خود را به نسل بعد انتقال دهند.
به گفته این کارشناس صنایع دستی، هیچ سازمان یا نهاد دولتی وجود ندارد که از هنرهای سنتی حمایت کند. آن زمان که تصمیم گرفتند سازمان صنایع دستی را با با میراث فرهنگی و گردشگری ادغام کنند، فاتحه این سازمان خوانده شد، به عبارتی دولتمردان با بی تدبیری خود در دوره ای از زمان بر آن شدند تا این سه حوزه را با هم یکی کنند. در صورتی که ادغام سازمان صنایع دستی با حوزه میراث فرهنگی و گردشگری به معنی مرگ و انحلال سازمان صنایع دستی بود.
شریفزاده به ضرورت شناسایی رشتههای مختلف هنر سنتی اشاره و بیان کرد: دولت باید صنعتگران و رشته هایی که در حال منسوخ شدن است را شناسایی و بسترهای لازم برای احیای دوباره آنها را فراهم کند؛ بعد به آموزش این رشتهها و انتقال آن به نسل جدید توجه کند و گرنه وضعیت صنایع دستی هر روز بدتر از روز پیش می شود و تنها کار ما این است که بنشینیم و نظاره گر باشیم.
نظر شما