"سامان سالور" كارگردان سينما، ضمن بيان اين مطلب در گفت وگو با خبرنگار سينمايي "مهر"، در مورد جشنواره امسال و برخورد جشنواره با فيلم " چند كيلو خرما براي مراسم تدفين " گفت : برگزيدگان جشنواره از قبل معلوم شده بودند. در چنين شرايطي فيلمسازان مستقل دو راه بيشتر پيش روي ندارند. يا اينكه فيلم نسازنند و يا فيلم شان را به جشنواره ارائه نكنند، البته نه فيلم من، بلكه ساير فيلمسازان و فيلم هاي مستقل در بخشهاي گوناگون، مورد بي مهري قرار گرفتند و تلويزيون با دو فيلم، تعداد زيادي سيمرغ بلورين به دست آورد! بقيه جوايز هم به فيلم " به نام پدر " و چند فيلم ديگر داده شد.
وي تاكيد كرد: با اين برخوردها من ديگر علاقه اي ندارم كه فيلمهاي بعدي ام را درجشنواره فجر نشان دهم، جشنواره نه از پخش و زمان بندي درستي برخوردار بود و نه از نظم و نه از عدالت درستي بهره مي برد و جوايز فيلمهاي اول و دوم هم مشخص بود. قضاوت ها بر اساس لابي ها و رابطه هاي تهيه كنندگان فيلم ها صورت مي گرفت.
اين كارگردان افزود : فيلم "چند كيلو خرما براي مراسم تدفين" در چهار روز اول جشنواره 14 بار به نمايش در آمد، ولي براي اهالي سينما و مطبوعات درست بعد از مراسم اختتاميه نمايشداده شد! و درست نيم ساعت قبل از نمايش، جاي آن با پخش فيلم "شبانه " تغيير پيدا كرد و بدين ترتيب، بسياري از اين تغيير اطلاعي پيدا نكردند و مهمترين پخش يك فيلم را كه در سينماي ويژه رسانه هاي گروهي و منتقدين است، به راحتي قرباني و خراب كردند.
سازنده " سرزمين سكوت " تاكيد كرد: در جلسه اي كه در هفته گذشته با حضور فيلمسازان جوان در دفتر آقاي محمود اربابي مسئول اداره نظارت و ارزشيابي ارشاد برگزار گرديد كه جا دارد از ايشان تشكر كنم به خاطر اين اقدام سنجيده شان كه از فيلمسازان اول و دوم كه در جشنواره فيلم داشتند دعوت كرده بود تا نظرات و پيشنهاداتشان را بشنود، اغلب مباحث مطرح شده پيرامون اين قضايا و عدم مساوات و همچنين وجود داوري هاي مغرضانه و نيز بي توجهي جشنواره به برخي از فيلمسازان جوان بود.
سالور تاكيد كرد : اگر قرار است ما انتقاد و حرف حق را بگوئيم و ديگر امكان فيلمسازي مان از بين برود، بهتر است، چون برخي از مشكلات موجود را مطرح كرده ايم، وظيفه يك فيلم و سازنده اش در وهله اول ايجاد روشنگري است و جشنواره در مجموع بدون حساب و كتاب خاصي بر نامه ريزي شده بود و خيلي از نكاتش از پيش معلوم شده بود و برخي ديگر، مسائلي نظير اينكه راي هيات داوران تغيير پيدا كرد و در كنار آن، فيلمهايي كه تهيه كننده قدرتمندي نداشتند، علاوه بر دور ماندن از جوايز، در بدترين ساعات و روزهاي ابتدائي جشنواره به نمايش در آمدند .
وي افزود : برخي از آثار امسال جشنواره نظير فيلم " آفسايد " فوق العاده جسارت آميز بود و حضور اين فيلم در بخش ميهمان كمي سوال برانگيز بود، چون به هر حال فيلم همه چيزش درست و حرفه اي و خوب بود و درعين حال، داراي بعد جهاني هم بود و پناهي در اين فيلمش رويكردي داشت به مخاطب عام تر. " آفسايد" در صورت اكران، فيلمي پر مخاطب خواهد بود و فيلم " عصر جمعه " نيز به عنوان ساخته اول يك فيلمساز، اثري قابل قبول بود و منتهي كارگردان فيلم اين شانس را داشت كه فيلمش را با تهيه كننده اي كار كند كه قواعد بازي را بلد است. فيلم "كارگران مشغول كارند" نيز اثري متفاوت و صميمي بود كه بر اساس يك ايده جالب استوار بود و ماني حقيقي با استفاده از بازيگران سرشناس سعي كرده بود مخاطب بيشتري براي فيلمش به دست آورد.
سازنده " ديازپام ده " تاكيد كرد : جشنواره بايد اين ترغيب و علاقه را نزد فيلمسازان به وجود آورد كه محل بروز و كشف استعدادهاي جديد باشد و اين استدادها متعلق به همين كشور هستند و همه انتظار دارند كه اگر فيلمي ساخته اند كه در چارچوب قوانين جمهوري اسلامي است ،حداقل به فيلم و سازندگانشان احترام و توجه شود. مطلبي از آقاي زاون قوكاسيان منتقد سينما در گفت وگو با خبرگزاري مهر مي خواندم كه بايد تا چه موقع به كارگردانهاي قديمي كه ديگر بردن جايزه برايشان مهم نيست، جايزه بدهيم و به فيلمسازان جوان در دادن جوايز بي توجهي كنيم. خب، اين مسئله را منتقدان و صاحب نظران سينمايي هم كه نگاهي بي طرفانه دارند، متوجه شده اند.
سالور افزود : قبل از شروع جشنواره مسئولين به من قول دادند كه اگر سريع فيلمت را آماده كني براي جشنواره، فيلم را جايگزين برخي از آثار نرسيده به بخش مسابقه مي كنيم و به همين دليل به همراه عوامل فني فيلم، پنج شبانه روز كار مداوم انجام داديم تا فيلم را آماده كنيم ، ولي متاسفانه در عمل اين اتفاق رخ نداد و اين برخوردها است كه فيلمسازان جوان را دلسرد و مايوس مي كند و من هم وقتي مي بينم كه ديگر فيلمسازان، با كلي منت فيلمشان را به جشنواره مي دهند، از برخورد صادقانه ام منصرف مي شوم و اعتقاد پيدا مي كنم به ايجاد رابطه، تا كار اصولي و صادقانه.
نظر شما