به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر گروسی شامگاه دوشنبه در جلسه ستاد استانی امر به معروف و نهی از منکر کردستان در سنندج به اقدامات معاونت سازمان های نظامی و قضایی در ستای احیای استان از ابتدای امسال تاکنون اشاره کرد و گفت: تشکیل جلسه اتاق فکر، راه اندازی شورای امربه معروف و نهی از منکر در شهرک های مسکونی نظامی وتعیین دارالقرآن نمونه در بین یگان های نظامی از جمله اقدامات انجام شده در شش ماهه نخست امسال است.
وی عنوان کرد: برگزاری کارگاه آموزشی و توجیهی با موضوع تشریح قانون امربه معروف و نهی از منکر، تشکیل جلسه کمیسیون مبارزه با مفاسد اجتماعی و معرفی واعزام مربی قضایی به کارگاه های آموزشی تذکر لسانی از دیگر اقدامات انجام شده توسط این معاونت است.
وی به کار تحقیقی که از سوی استانداری کردستان در ارتباط با سرمایه های اجتماعی استان انجام شده است اشاره کرد و اظهارداشت: در این تحقیق شاخص ها و پارامترهای مختلفی هم چون میزان دغدغه مسئولان نسبت به سرمایه اجتماعی، میزان اعتماد مردم به مسئولان، امانت داری مسئولان، تعریفی از سرمایه اجتماعی ذکر شده است.
رئیس کل دادگستری کردستان ادامه داد: در برخی از پارامترها مسئولان با نقطه مطلوب فاصله زیادی داشتند و خلاءهای زیادی در این زمینه مشاهده می شود.
گروسی افزود: معتقدم در این رابطه استاندار به صورت جداگانه اگر تذکرات لازم را به مدیران ادارت بدهند شاهد کسب نمره مطلوب از سوی آنها خواهیم بود.
وی با بیان اینکه دوام و قوام هر نظامی وابسته به وجود سرمایه های اجتماعی است، بیان کرد: نباید به بهانه های مختلف در حفظ و صیانت از سرمایه های اجتماعی که حاصل سال ها تلاش و مجاهدت است، کوتاهی کرد.
وی به آماری از ارتکاب جرم دراستان و مقایسه آن در سال ۹۳ نسبت به ۹۲ اشاره کرد و گفت: بر اساس آمارهای جمع آوری شده ۱۰ جرم نخست سال ۹۳ در تمامی استان های کشور مشخص شده است.
رئیس کل دادگستری کردستان جرم نخست در استان را سرقت های خواند و گفت: ۵.۲ درصد میزان سرقت سال ۹۳ در استان نسبت به ۹۲ افزایش داشته است.
گروسی با بیان اینکه ضرب و جرح عمدی هم در استان ۱۱.۶ درصد افزایش داشته است، اظهارداشت: جرم سوم استان توهین به اشخاص است که این جرم در سال ۹۳ نسبت به ۹۲ رشد ۲۰.۳ درصدی داشته است.
وی عنوان کرد: افزایش جرم های ضرب و جرح عمدی و توهین نشان از کاهش آستانه تحمل وصبر مردم در روابط اجتماعی دارد و باید تلاش کرد از وقوع این جرم در استان پیشگیری شود.
وی اظهارداشت: پیشگیری از جرم های مذکور نیازمند شناسایی عواملی است که موجب افزایش تنش در جامعه می شود.
رئیس کل دادگستری کردستان با بیان اینکه لایحه قانونی پیشگیری از جرم در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید، گفت: این قانون دارای نکات مهمی است و پاره ای از تصمیماتی که در شورای پیشگیری از وقوع جرم اتخاذ می شود باید به امضای روسای سه قوه برسد که این نشان از اهمیت پیشگیری از جرم در جامعه ما است.
گروسی ادامه داد: در عرصه پیشگیری که به نوعی امربه معروف ونهی از منکر هم محسوب می شود باید در استان تلاش جدی تر و بیشتری صورت گیرد.
نظر شما