به گزارش خبرنگار مهر، رضا قمرزاده مشاور مدیرعامل و مدیرکل کانون پرورش فکری استان تهران در نشست خبری که امروز ۳۱ شهریورماه برگزار شد، به تفاوت اعضای کانون با سایر افراد همسن و سال خود اشاره و بیان کرد: اعضای کانون ویژگی های خاص خود را دارند که این خصوصیات آنان را از افراد همسن و سال خود که عضو کانون نیستند، جدا می کند. اول اینکه این اعضاء کانون را به میل خود انتخاب کرده اند، دیگر اینکه فعالیت های کانون متنوع است و ۴۲ فعالیت در حوزه های متفاوت فرهنگی هنری را شامل می شود. همچنین مربیان کانون، کارشناسان متخصص در حوزه خود هستند و به ندرت بتوان نهادی را پیدا کرد که در حوزه های مختلف ادبی، هنری، فعالیت داشته و مربیان کانون در آن نقشی نداشته باشند.
به گفته مشاور مدیر عامل کانون پرورش فکری مبنای فعالیت در کانون، تربیت کنشگر است، به عبارتی این مرکز بر آن است تا عضوی را تربیت کند که جستجو و پرسش می کند و خلاق و فعال است.
قمرزاده از برگزاری جشنواره «قامت دوست» خبر داد و گفت: این جشنواره به شهدگیری فعالیت مربیان کانون میماند به عبارتی در طول سال مربیها با اعضای کانون در زمینه های مختلف فرهنگی هنری چون سفال، نقاشی، قصه گویی، پویانمایی، نمایش عروسکی، شعر و داستان کار می کنند. افراد برگزیده در مراکز مختلف کانون انتخاب و معرفی می شوند تا در روز اختتامیه جشنواره قامت دوست که ۲۱ مهرماه و همزمان با هفته ملی کودک برگزار می شود، مورد تشویق و تقدیر قرار گیرند.
مدیر عامل کانون پرورش فکری استان تهران همچنین به طرح «مربی یار» اشاره و بیان کرد: اعضای کانون پرورش فکری بین ۶ تا ۱۷ ساله هستند، قرار است نوجوانان برگزیده ای را که دیگر به لحاظ سنی عضو کانون محسوب نمی شوند و در عین حال از اعضای فعال کانون پرورش فکری بوده اند را شناسایی کنیم و از آنان بخواهیم تا یاریگر مربیان کانون باشند. با این طرح هم به آنها که علاقه مند هستند همچنان با کانون پرورش فکری مرتبط باشند، کمک کرده ایم هم به مربیان، چرا که کانون پرورش فکری از چند سال پیش تاکنون به خاطر مسائل مالی و مشکلات دیگر نمی تواند به جذب مربی بپردازد.
قمرزاده همچنین از رونق مراکز تخصصی خبرداد و افزود: ما چهار مرکز تخصصی در سطح استان تهران راه اندازی کرده ایم. مرکز ۱۵ ما به مرکز تخصصی ادبی، مرکز ۳۰ به هنر، مرکز ۳ به قرآن و عترت و مرکز ۲۵ به مرکز تخصصی نوجوان تبدیل شده است. البته منظور از راه اندازی مراکز تخصصی، شکل دادن و ساخت مراکز جدید نبوده بلکه منظور این است که جهت و سمت و سوی این مراکز به سمت تخصصی شدن گرایش پیدا کرده است. برای مثال در مرکز تخصصی هنر علاوه بر فعالیت های معمول کانون، قرار است به طور ویژه به نقاشی، خوشنوسی، سفالگری، نمایش عروسکی، عکاسی و هنرهای دستی و بومی پرداخته شود.
قمرزاده یکی دیگر از طرح های استان تهران را «سهم من» دانست و افزود: ۳۰ دانش آموز برگزیده در سطح استان تهران در این جلسه هم اندیشی شرکت می کنند و پرسش های خود را با مقامات مسئول درمیان می گذارند. نخستین جلسه با حضور فرماندار شهر تهران برگزار شد. ما برآنیم تا با شهردار و استاندار تهران و مدیرکل های مختلفی چون مدیر کل محیط زیست استانها نیز جلساتی داشته باشیم.
مدیرکل کانون پرورش فکری استان تهران همچنین از آموزش مربیان برای حضور در مراکز فراگیر خبر داد و افزود: طرح کتابخانه های فراگیر که در آن بچه های معلول و سالم در کنار یکدیگر کتاب می خوانند و فعالیت می کنند، برای اولین بار و به صورت آزمایشی در شهر تهران آغاز به کار کرد. امسال شکل گیری مراکز فراگیر به کل کشور ابلاغ شده و ما با مسئولان یونسکو چند جلسه داشته ایم، قرار است جلساتی نیز با سازمان بهزیستی داشته باشیم تا از امکانات آنان برای گسترش مراکز فراگیر بهره ببریم. همچنین قرار است استانهای دیگر از تجربیات مربیان تهرانی که در مراکز فراگیر مشغول به کار هستند، بهره ببرند.
قمرزاده همچنین از شروع به کار دوباره کتابخانه های سیار و پستی و استان تهران خبر داد و گفت: پس از سالها، کتابخانه سیار ما در فیروزکوه آغاز به کار کرده؛ یکی از مشکلات ما در ارتباط با مراکز سیار، فرسوده شدن اتوبوسهایی است که به کار در این زمینه می پردازند. قرار است در نشست هایی با موضوع «سهم من» به این مسئله هم پرداخته شود. برای مثال شهرداری و کارخانه های خودروسازی می توانند چند دستگاه اتوبوس یا مینی بوس در اختیار کانون پرورش فکری بگذارند تا مراکز سیار خود را فعال کند.
مدیر عامل کانون پرورش فکری استان تهران همچنین از برگزاری جشنواره «شیرین تر از عسل» خبر داد و افزود: ما با بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس مذاکره کرده و قرار است تفاهم نامه ای امضاء کنیم. بر اساس این تفاهم نامه مسابقات فرهنگی و هنری به منظور بزرگداشت شهدای دانش آموز، برگزار می شود. زمان برپایی این جشنواره همزمان با سالروز آزادی خرمشهر است. در این جشنواره از تولیدات برتر در زمینه فیلم، پویا نمایی، شعر و داستان تجلیل می شود.
قمرزاده همچنین بیان کرد: ما با بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس توافق کرده ایم تا کتابهایی که از سوی آنان برای گروه سنی کودک و نوجوان منتشر شده، در اختیار کانون پرورش فکری قرار بگیرد تا توسط معاونت فرهنگی کانون و همچنین معاونت تولید داوری شده و در کتابخانه های کانون ارائه شود.
نظر شما