به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل آب و فاضلاب شهری هرمزگان،حسین خادمی در واکنش به اعتراض یکی از اعضای شورای شهر بندرعباس و قرار گرفتن در مقابل فاضلاب ورودی پساب به دریا با اشاره به اينكه طرح فاضلاب شهر بندرعباس از مهمترين طرحهای فاضلاب استان است، گفت: اين طرح از سال ۱۳۷۳ طي دو فاز ۱ و ۲ در دو منطقه (شرق و غرب نسبت به خور گور سوزان ) آغاز شده كه در حال حاضر با احداث تصفيه خانه بطور متوسط ۶۴۰ ليتر بر ثانيه فاضلاب جمع آوری و تصفيه می شود.
خادمی افزود: خادمی با اشاره به اهمیت اجرای طرح فاضلاب به عنوان یکی از شاخص های توسعه شهرها، تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۷۵ درصد جمعیت شهر بندرعباس از شبکه فاضلاب بهره مند هستند.
وی اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در شهر تجاری و گردشگری بندرعباس را گام بزرگی در جهت حفظ محیط زیست شهری و ارتقای سطح بهداشت عمومی و به دنبال آن، کاهش هزینه های درمان دانست و گفت: اجرای طرح های جمع آوری فاضلاب در تمام شهرهای ساحلی کشور به ویژه شهرهای هرمزگان با توجه به شرایط خاص آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: با نگاهی به وضعیت فاضلاب برخی مناطق در چند سال گذشته، بدیهی است اجرای طرح فاضلاب این شهر بزرگترین خدمت به سطح بهداشت محیط زیست این شهر بوده است. در حال حاضر فاضلاب جمع آوري شده از طريق سه ايستگاه بالابر و سه ايستگاه پمپاژ فاضلاب وارد تصفيه خانه مي شود كه پس از طي مراحل فرايند تصفيه فاضلاب، پساب توليدي با رعايت استانداردهای زيست محيطی به دريا تخليه می شود.
خادمی با اشاره به انتشار اخبار و پيام های غيركارشناسی از طريق افراد غيرعلمی در خصوص فاضلاب بندرعباس، اظهارداشت: ارائه گزارشات غير علمی بدون سند باعث تشويش اذعان عمومی شده و اين درحاليست كه تخليه فاضلاب تصفيه شده(پساب) به دريا در دنيا يك عرف بوده و در صورتي كه منطبق بر استاندارد باشد، منع قانونی و بهداشتی، يا زيست محيطی ندارد.
وي گفت: تمامي عمليات فرايند تصفيه فاضلاب شهر بندرعباس و پساب توليدي از لحاظ كيفيت بطور روزانه برابر دستورالعمل ها و استانداردهاي مربوطه و با استفاده از آخرين تكنولوژي و روشهای آزمايشگاهی توسط آزمايشگاه مستقر در تصفيه خانه فاضلاب و همچنين آزمايشگاه مركزی شركت ( كه از آزمايشگاه هاي معتمد محيط زيست و دارنده گواهينامه ۱۷۰۲۵ مي باشد.)،كنترل و نظارت مي شود. همچنين در قالب آزمون خود اظهاري به صورت سرزده، نمونه برداری و سنجش كيفيت پساب خروجی از تصفيه خانه توسط آزمايشگاه معتمد محيط زيست استان هرمزگان (مجتمع كيفيت آزماي جنوب ) انجام می شود كه در نتيجه مورد تاييد آزمايشگاه كيفيت آزمای جنوب (آزمايشگاه معتمد سازمان حفاظت محيط زيست) و استاندراد تخليه به دريا (ابلاغي سازمان محيط زيست كشور) ، است.
مدیرعامل آبفای استان در ادامه خاطرنشان کرد: با ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی در بخش فاضلاب، اجرای پروژه های فاضلاب با شتاب بیشتری صورت می گيرد كه در همين راستا و طی چند روز اخير ، قرارداد واگذاري پساب مدول (فاز) اول تصفيه خانه فاضلاب شهر بندرعباس بين شركت آب و فاضلاب استان و سرمايه گذاران بخش خصوصي به امضاء رسيده است كه تحولي اساسي در چهره زيست محيطی و گام موثری در جهت رفع چالش فاضلاب اين شهر محسوب می شود.
وی افزود: اين قرارداد در ازاي جذب سرمايه از بخش خصوصی با هدف تكميل اجراي طرح فاضلاب و ارتقاء تصفيه خانه به روش «بيع متقابل» به امضاء رسيد كه مبلغ اين قرارداد معادل هزينه های سرمايه گذاری اوليه برابر ۲۵۰۰ ميليارد ريال است.
وی تصريح كرد: ارتقاي كمی وكيفی مدول اول تصفيه خانه فاضلاب بندرعباس و احداث تاسيسات تصفيه تكميلی (RO) جهت ارتقاء بيشتر كيفيت پساب از جمله مهمترين اهداف انعقاد اين قرارداد بوده است.
نظر شما