به گزارش خبرنگار مهر، نشست فعالان سازمان های مردم نهاد، دانشگاهیان مراکز علمی و مدیران «HSE» واحدهای تولیدی استان البرز با رییس سازمان محیط زیست و معاون رییس جمهور پیش از ظهر امروز دوشنبه در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد.
ناهید ختایی سخنگوی شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی و منابع طبیعی استان البرز در این دیدار درخواست های سمن های فعال محیط زیست استان را با معصومه ابتکار در میان گذاشت و اظهار کرد: همانگونه که سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان نظارتی بوده و طبق رسالت این سازمان تحقق بخشیدن به اصل ۵۰ قانون اساسی وظیفه اصلی آن است ضرورت دارد برای بهبود شرایط محیط زیست تا زمان تدوین اساسنامه و آیین نامه توسط نمایندگان سازمان های مردم نهاد محیط زیستی و منابع طبیعی کشور (شبکه ملی) نسبت به اخذ مجوز و ثبت قانونی شبکه های استانی از طریق آن سازمان به عنوان سازمان های مردم نهاد غیر سیاسی، غیر انتفاعی و غیر و دولتی اقدام شود.
وی در ادامه با اشاره به حضور فعال سازمان های محیط زیستی استان در خصوص حل و ارائه راه کارهای مناسب برای داشتن محیط زیستی سالم و قابل قبول در کارگروه های تخصصی محیط زیست و سازمان منابع طبیعی و جنگل ها، گفت: افسوس که چندی است بین شبکه های محیط زیستی و منابع طبیعی دوگانگی و موازی کاری در سطح ملی و استانی ایجاده شده که لازم است این موضوع از طریق این سازمان ها پیگیری شود و سازمانهای مردم نهاد محیط زیستی و منابع طبیعی فعالیت های خود را به صورت مستقل ادامه دهند.
جلوگیری از آلودگی منابع آبی در البرز توسط دولت پیگیری شود
ختایی در ادامه یادآور شد: با توجه به تدوین نهایی برنامه ۵ ساله ششم توسعه و به منظور اجرایی شدن این برنامه پیشنهاد می شود برای جلوگیری از عدم تحقق آن همانند بخش های عمده برنامه پنجم توسعه مواد قانونی برنامه به صورت کمی تعریف شده و برای بهبود هر یک از شاخص ها، اقدامات لازم در برنامه پیش بینی شود تا برای نیل به اهداف مورد نظر در پایان هر فصل و یا سال شاخص های مذکور توسط کارگروه های تخصصی در سطح ملی و یا استانی اندازه گیری، پایش و تحلیل شود.
سخنگوی شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی و منابع طبیعی استان البرز افزود: یکی از مهمترین چالش های موجود در البرز کاهش منابع آبی با توجه به افزایش رو به رشد جمعیت و در کنار آن موضوع دفع غیربهداشتی فاضلای های شهری، صنعتی و کشاورزی است.
ختایی بیان کرد: ضرورت دارد برای جلوگیری از آلودگی هر چه بیشتر منابع آبی و بیماری های مرتبط با آن از طریق دولت و مسئولان استان پیگیری های لازم انجام شود.
وی یادآور شد: ریزگردها و آلودگی هوا مدتی است که مردم البرز را هم بی نصب نگذاشته و خطرات جدی و تردد وسایل نقلیه دود زا یکی از منابع آلوده کننده است درخواست می شود نسبت به تعجیل در ساخت، تجهیز، راه اندازی مترو و قطار شهری اقدام شود و همچنین در حفظ و نگهداری و احیاء باغات به ویژه باغ سیب مهرشهر کرج اقدامات عاجل انجام شود.
در سه سال گذشته البرز ۲۶۱روز همراه با غبار را تجربه کرده است
وی در ادامه به احداث جاده ای جدید در شهرستان طالقان اشاره کرد و گفت: در ارتفاعات بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ متری شهرک در حال احداث است و احداث این جاده در یکی از معدود نقاط بکر و طبیعی کشور است که با تخریب شدید اکوسیستم کوهستان و ایجاد شرایط تهدید کننده برای فون جانوری منطقه همراه بوده و حیات وحش منطقه به ویژه پلنگ، کل و بز را به مخاطره خواهد انداخت در صورت عدم جلوگیری از این پروژه مخرب محیط زیستی در آینده نه چندان دور، تاثیرات زیانبار و فاجعه آمیز آن را خواهیم دید.
ختایی در ادامه گفت: با توجه به لزوم آموزش های محیط زیستی برای کشاورزان و روستاییان، دوره های در قالب مدرسه در مزارع یا « F.F.S» از سال ۸۵ در گلخانه های کشور و البرز اجرا شده است ولی افسوس که رفته رفته به فراموشی سپرده شده است این دوره ها معمولا توسط « FAO» و « UNDO» یا موسسه هایی از این دست اجرا شد و در داخل ایران وزارت جهاد کشاورزی عهده دار اجرای آن بود.
وی در پایان گفت: در این دوره ها آموزش از طریق کشاورز به کشاورز منتقل شده و ضمن یادگیری روش های تولید محصولات کشاورزی با توجه به سلامت آب، خاک، هوا و غیره همراه با روش های بومی و محلی تولید فراوری مصرف کشاورزی، خانوادگی، غذاهی محلی، بوم گردی، تنوع زیستی نیز تبادل شود.
در ادامه این نشست رییس دانشگاه محیط زیست که در استان البرز مستقر است، با اشاره به اینکه کانون های بالقوه گرد و غبار در البرز برای استان های همجوار نیز ایجاد مشکل خواهد کرد، گفت: در سه سال گذشته ۲۶۱ روز همراه با غبار در البرز شاهد بودیم که این موضوع نشان می داد که این استان یکی از کانون های اصلی این رویداد است.
به گفته اصغر محمدی فاضل استان البرز به دلیل تخریب پوشش گیاهی، کاهش قابل توجه آب های زیرزمینی و همچنین تخلیه نخاله های ساختمانی در گیر خطرات زیست محیطی بسیاری است.
وی با اشاره به دیدگاه دانشگاهیان در خصوص موضوع غبار در استان البرز، گفت: این موضوع نه تنها یک موضوع زیست محیطی نیست بلکه موضوعی امنیتی نیز به شمار می رود چرا که کانون اصلی این غبار مناطق جنوبی و جنوب غرب البرز است.
مصرف آب در حوزه های کشاورزی، صنعت و خانگی در البرز نیازمند توجه است
محمدی فاضل به کمبود سرانه های بهداشتی در استان به ویژه شهرستان فردیس اشاره کرد و گفت: این موضوع باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
در ادامه نشست رییس سازمان محیط زیست و معاون رئیس جمهور با فعالان محیط زیست استان البرز، سید حمید طهایی استاندار البرز با اعلام این خبر ۳۰ میلیون مترمکعب از پساب غرب تهران برای مصارف کشاورزی در این استان بازگردانده می شود، گفت: البرز با پدیده خشکسالی مواجه است و استفاده بی رویه از منابع آبی سطحی و زیرزمینی کشور و البرز را با بحران کمبود آب مواجه کرده است.
به گفته طهایی میزان مصرف آب در حوزه های کشاورزی، صنعت و خانگی نیازمند توجه بیشتر است.
وی در ادامه در خصوص وضعیت باغ سیب مهرشهر کرج، گفت: وضعیت باغ سیب کرج در عالی ترین سطح در دست پیگیری است.
استاندار البرز به تقویت فضای سبز تاکید کرد و گفت: برای حفظ و احیای محیط زیست فعالیت های قابل توجهی انجام شده است و با متخلفان به جد برخورد خواهد شد.
در ادامه این نشست نمایندگان پژوهشکده مواد و انرژی، دانشکده منابع طبیعی و دیگر سمن های فعال در خصوص محیط زیست در استان البرز دغدغه های خود را با معصومه ابتکار در میان نهادند.
نظر شما