به گزارش خبرنگار مهر، شب شعر و داستان «خیمه بر هستی» از سری برنامههای چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری سراسر کشور شامگاه سهشنبه ۷ مهرماه با حضور جمع زیادی از شاعران و داستاننویسان از نقاط مختلف کشور در کاخ موزه چهلستون در شهر اصفهان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، محمدعلی قاسمی دبیر کمیته ادبیات چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری گزارشی از تعداد آثار ارسالی و داوری شده در این دوره از جشنواره ارائه کرد و گفت: هدف از برگزاری جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، ارتقابخشی و شناخت هر چه بیشتر نخبگان و بزرگانی است که در عرصه هنر و ادبیات این سرزمین بر اساس مبانی دینی، ارزشی، انقلابی و انسانی مبادرت به تولید اثر میکنند.
وی گفت: کمیته ادبیات چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری پس از نشستهای متعددی که در مرکز و با همکاری استانهای معین برگزار شد، در فراخوانی و طی یک موعد مقرر مبادرت به دریافت آثار در دبیرخانه این جشنواره کرد که بر این اساس ۲۳۲ اثر مکتوب واصل شد که از بین آنها ۷۶ اثر به مرحله نهایی راه یافت. در حوزه شعر نو تالیفی ۲۸ اثر، در حوزه شعر نو تدوینی ۸ اثر، در بخش داستان کوتاه ۵۰ اثر، در بخش داستان کوتاه تدوینی ۱۶ اثر، در بخش رمان ۹ اثر و در بخش پژوهش ادبی نیز ۱۵ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
قاسمی در پایان گفت: این آثار طی دو مرحله داوری شد که در نهایت آثاری به عنوان برگزیده به جشنواره معرفی شد که در اختتامیه از پدیدآورندگان آنها تقدیر میشود.
شب شعر «خیمه بر هستی» با شعرخوانی و داستانخوانی ۱۴ تن از شاعران و داستاننویسان مطرحی که آثارشان از سوی مراکز استانی حوزه هنری به این جشنواره ارائه شده است، ادامه یافت. علیرضا قزوه، فاضل نظری، خسرو احتشامی، محمدرضا عبدالملکیان، ناصر فیض، وجیهه نوزادی، علی فردوسی، کبری موسوی قهفرخی، محمدحسین ملکیان، یاسر قنبرلو و کمیل ایزدجو و سعید بیابانکی از جمله شاعرانی بودند که در این شب شعر و داستان به قرائت تازهترین سرودههایشان پرداختند.
همچنین فرشته حاجی دیوجی و مصطفی انصافی هم در این مراسم به قرائت دو داستان کوتاه از میان آثارشان پرداختند.
مضمون تعدادی از آثار ارائه شده در شب شعر و داستان «خیمه بر هستی» در سوگ حجاج جانباختگان حادثه منا بود. علیرضا قزوه شاعر و مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی پیش از خواندن غزل تازهای از خود که در باب حادثه منا و مظلومیت جانباختگان این حادثه بود، این حادثه را به عموم مردم ایران تسلیت گفت و اقدام حاکمان سعودی را بدتر از اقدام حشامبنعبدالملک در زمان مواجهه با امام سجاد (ع) حین طواف گرد خانه خدا عنوان کرد. فاضل نظری هم شعرش را با همین مضمون و با مطلع «مپرس شادی من حاصل کدام غم است»، قرائت کرد.
همچنین محمدرضا عبدالملکیان ضمن قرائت شعری با عنوان «جهان را به شاعران بسپارید»، برنامهها و جشنوارههای حوزه هنری را از منظمترین و بهترین برنامههایی که در حوزه فرهنگ در کشور اجرا میشود، عنوان کرد و گفت: من در زمانی که مسئولیت اجرای برنامههای حوزه شعر و جشنوارههایی از این قبیل را برعهده داشتهام همواره دو موضوع برایم بسیار مهم بوده است، یکی داشتن برنامه و یکی نظم، انصافا باید اذعان کنم که یکی از چشمگیرترین دستگاههای فرهنگی ما در زمینه داشتن برنامه و نظم در اجرای برنامه، همین حوزه هنری است.
عبدالملکیان افزود: هیچ یک از دستگاههای فرهنگی دیگر ما این دو ویژگی را با هم نداشتهاند، البته شاید دلیل این مسئله این باشد که کسانی که در بطن و متن حوزه هنری رشد یافتهاند و اکنون از مسئولان آن به شمار میروند، خود از ادبا و شاعران و چهرههای فرهنگی کشور بودهاند.
در ضمن شعر و داستان خوانیهای شاعران و داستاننویسان، بهمن نظری از گرافیستهای مطرح کشور همزمان و در زمانی بسیار کوتاه پرتره این شاعران و داستاننویسان را روی تابلوهایی نقاشی میکرد و در پایان قرائت شعر یا داستان از سوی آنها، تابلوها را به آنها تقدیم میکرد که پایان بخش این برنامه هم بازدید از نمایشگاهی بود که از این تابلوهای پرتره شاعران و داستاننویسان فراهم شده بود.
نظر شما