محمد احرامی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه با اشاره به اینکه سامانه های ضد تگرگ در نقاط حادثه خیز مزارع، شناسایی شده نصب می شوند اظهارداشت: هم اکنون جهاد کشاورزی استان در صدد نصب این دستگاه ها در نقاط حادثه خیز برآمده تا از میزان خسارت های وارده ناشی از تگرگ به محصولات کشاورزی در استان جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه سامانه های ضد تگرگ ابرها را در شعاع حدود ۵۰۰ متر تحت تاثیر قرار می دهند گفت: هر دستگاه سامانه ضد تگرگ قادر است بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی اطراف خود را تحت پوشش قرار دهند.
احرامی با اشاره به اینکه سامانه ضد تگرگ سامانه ای است که قبل از رسیدن تگرگ به اراضی باعث تبدیل تگرگ به باران می شود افزود: این دستگاه ها با تبدیل تگرگ به باران از وارد آمدن خسارات زیاد ناشی از بارش تگرگ به مزارع جلوگیری می کند.
وی بابیان اینکه از یک هزار میلیارد تومان سهم کشاورزان کشور بر اساس درخواست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ۷۴۰ میلیارد ریال سهم استان است ادامه داد: تمدید مهلت بازپرداخت وامهای اعطائی سال گذشته به کشاورزان خسارت دیده به مدت سه سال بر اساس بند دال تبصره ۱۱ از دیگر محورهای بستههای حمایتی از کشاورزان خسارت دیده است.
احرامی تاکید کرد: تمدید مهلت بازپرداخت وامهای کشاورزانی که قادر به پرداخت اقساط آن نشدهاند با تائید کارگروه هرشهرستان که به ریاست فرماندار تشکیل میشود امکان پذیر خواهد بود.
وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون بر اثر حوادث غیرمترقبه ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی شامل محصولات باغی سیب و انگور و محصولات زراعی گندم، جو، چغند قند و آفتابگردان به ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده است.
احرامی گفت: امسال برای پرداخت غرامت به کشاورزان استان از محل صندوق سرمایه کشاورزی ۷۰۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است که به کشاورزان خسارت دیده تحت پوشش بیمه پرداخت خواهد شد.
دبیر ستاد حوادث غیرمترقبه و بحران سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی یاد آور شد: امسال میزان خسارت وارد شده به کشاورزان استان در مقایسه با سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است.
آذربایجان غربی از قطب های کشاورزی در کشور محسوب می شود و سالانه بر اثر بارش تگرگ به باغات و مزارع استان خسارت قابل توجهی وارد می شود که در صورت افزایش سطح زیر پوشش سامانه، میزان خسارات به حداقل خواهد رسید.
نظر شما