به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت فدراسیون پزشکی ورزشی، کمیته اجرایی وادا پس از آنکه روز ۲۵ شهریورماه برای بررسی و جمع بندی پیرامون آخرین لیست داروهای نیروزا تشکیل جلسه داد، جمع بندی این نشست را در قالب لیست ممنوعه ۲۰۱۶ منتشر کرد تا تمامی ورزشکاران سراسر دنیا بیش از سه ماه مانده به آغاز سال ۲۰۱۶ از آخرین لیست ممنوعه آگاهی یابند. البته این لیست در پایان سال جاری میلادی (۱۰ دی ماه ۹۴) لازم الاجرا میشود و تا آن زمان همچنان لیست ۲۰۱۵ پایه مبارزه با دوپینگ در دنیا محسوب میشود.
سر کریگ ریدای، رئیس وادا درباره این اقدام کمیته اجرایی وادا گفت: ما هر سال روند مشورتی گستردهای را که منتهی به به روز رسانی لیست ممنوعه میشود را انجام میدهیم. گروه کارشناسی ما همچنین منابعی را مانند تحقیق پزشکی، علمی و اطلاعات جمع آوری شده از شرکتهای دارویی را برای به روز رسانی لیست ممنوعه مد نظر قرار میدهند.
ریدای با اشاره به اینکه لیست ممنوعه یک استاندارد بینالمللی است که با توجه به تعهد کشورهای عضو وادا برای تمامی آنها لازم الاجراست، افزود: این لیست نسبت به لیست سال گذشته چند تغییر داشته و به طور کلی مشخص کننده شیوه مکملهایی که ممنوع هستند چه در حین رقابت و چه در خارج از رقابت و اینکه کدام مکملها در چه رشتههای خاص ورزشی ممنوع شدهاند.
ریدای افزود:بر طبق آییننامه وادا اگر شیوه یا مکملی دارای دو یه سه ویژگی (افزایش عملکرد، تهدید کننده سلامت ورزشکاران، نادیده گرفتن روح ورزش) باشد در لیست ممنوعه قرار میگیرد.
رئیس وادا گفت: فرآیند بازبینی سالانه این لیست با مشاوره گسترده انجام میشود به این ترتیب که از تمامی اعضا خواسته میشود دیدگاههای خود را در اختیار وادا قرار دهند، مجموع این نظرات توسط گروه کارشناسی لیست ممنوعه وادا مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت نظر نهایی خود را به کمیته تحقیق و پزشکی سلامت وادا ارائه میدهند. این کمیته نیز توصیهها و نظرات خود را به کمیته اجرایی وادا ارائه میدهد که در کمیته اجرایی برای تصمیم گیری نهایی مورد بحث قرار میگیرد.
به گزارش مهر، ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) همچون سنوات گذشته ترجمه این لیست را پیش از فرا رسیدن سال ۲۰۱۶ به شکل گستردهای در اختیار جامعه ورزش قرار میدهد.
نظر شما