به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، ذهن انسان در يك زمان مشخص فقط مي تواند بر روي دامنه محدودي از اطلاعات تمركز كند نه بيشتر، زماني كه شما مسئله اي را از چندين زاويه گوناگون مورد بررسي قرار مي دهيد نياز به كار بيشتري دارد.
دانشمندان براي بررسي اين موضوع از 2 گروه از افراد خواستند در 2 زمان متفاوت از روز به خريد بروند. گروه اول هنگام عصر و پس از گذراندن كارهاي معمول روزانه ، مايحتاج ساده منزل مانند صابون و حوله را انتخاب و خريداري مي كنند.
از آنجايي كه اين انتخاب جزو انتخاب ها و تصميمات پيچيده ذهن نبود اكثر آنان به خوبي از پس كار برآمدند؛ زيرا مغز و ضمير خود آگاه با مقايسه ساده اي مي توانست پاسخ مناسب را بدهد و اكثر آنان نيز بعدا از خريد خود راضي بودند.
گروه دوم نيز هنگام عصر به خريد رفتند تا اتومبيل خريداري كنند. در چنين تصميم گيري هايي به دليل تنوع در جنبه هاي گوناگون از جمله ميزان مصرف بنزين ، شتاب ، قدرت بدنه ، راحتي و نرمي حركت و... نتوانستند خريد دلخواه داشته باشند. زيرا در اين شرايط ذهن ناخودآگاه بر ذهن خودآگاه اولويت دارد و اين ذهن با خستگي از كار روزانه قادر به ارائه بهترين عملكرد خود نيست.
اما وقتي اين افراد هنگام صبح و پس از خواب كامل، مورد آزمايش قرار گرفتند ذهن ناخودآگاه آنها كه بايد به منظور انتخاب بهتر در ميان انواع گزينه ها فعال مي شد بهتر كار كرد و انتخاب مناسب تري داشته و پس از خريد نيز رضايت بيشتري از كار خود داشتند.
به همين دليل دانشمندان توصيه مي كنند در تصميم گيري هاي اصلي و مهم از آنجايي كه بايد ذهن ناخودآگاه به كمك ذهن خودآگاه بيايد و خستگي بدن نيز عملكرد خوبي نخواهد داشت ، بهتر است اين كار به بعد از يك خواب يا استراحت كامل و دلچسب واگذار تا از نتيجه راضي تر باشيد.
نظر شما