دكتر ديويد توماس، دانشيار اسلام و مسيحيت دانشگاه بيرمنگام در گفتگو با خبرنگار گروه دين وانديشه "مهر"، در رابطه با اين حقيقت كه گفتگوي ديني مستلزم شناخت خود و ديگري است، اظهار داشت: بايد به خاطر سپرد كه در بسياري از موارد، گفتگوي ديني به معناي شناخت طرف مقابل است، اما به ما كمك مي كند خود را نيز بهتر بشناسيم.
توماس كه كتاب "مسيحيت قطبي پيش از امپراطوري عثماني" را بتازگي منتشر كرده است گفت: گفتگو را مي توان به عنوان يك فرآيند در نظر گرفت كه شركت كنندگان طي آن با دقت به صحبتهاي ديگران گوش مي دهند. در چنين گفتگوهايي يك طرف گفتگو به تنهايي نبايد افكار و ايده هاي خود را مطرح كند، بلكه بايد به صحبتهاي طرف مقابل گوش سپرد و پس از آن همراه يكديگر به بررسي درستي ايده هاي ارائه شده پرداخت. بنابراين گفتگو را مي توان به عنوان يك سير و سياحت در نظر گرفت كه در ميانه راه به يكديگر كمك مي كنيم.
دانشيار اسلام و مسيحيت دانشگاه بيرمنگام درباره موانع پيش روي گفتگوي ديني ميان اين دو دين آسماني، گفت: اكنون موانع بسياري در راه گفتگوي ميان اسلام و مسيحيت وجود دارد كه برخي از آنها آموزه هاي ديني هستند. در طول قرون متمادي مسلمانان و مسيحيان به بررسي و پژوهش درباره دشورايهاي گفتگوي ديني پرداخته اند.
دكتر "توماس ديويد" اخلاق جهاني "هانس كونگ" را يك ايده آل جذاب توصيف كرد و گفت: اين بيانيه اخلاق جهاني از مردان و زنان پيروان اديان مختلف مي خواهد سعي كنند مشتركات ديني را تصديق نمايند.
دانشيار اسلام و مسيحيت دانشگاه بيرمنگام اظهار داشت: من اعتقاد دارم در گفتگوي ديني نبايد موانع را درنظر گرفت، بلكه با احترام دوجانبه به اعتقادات و آموزه هاي ديني هر دو طرف، بايد گفتگو را انجام داد، اما اخلاق جهاني كونگ در برخي موارد با مانع رو به رو است.
نويسنده كتاب "آموزه تثليث در اوايل دوران خلافت عباسي" ياد آور شد: با تكيه به اخلاق جهاني كونگ امكان به فراموشي سپرده شدن آموزه هاي اصلي دين كه مسلمانان و مسيحيان آنها را مهم و محترم مي شمارند ميسر مي شود. چرا كه كونگ در اخلاق جهان خواستار برجسته كردن موارد مشترك است. حتي اگر اين موارد مشترك بسيار جزئي باشند.
نظر شما