۹ مهر ۱۳۹۴، ۹:۱۶

معاون حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور:

۶ میلیون هکتار از اراضی ملی در معرض آفات هستند

۶ میلیون هکتار از اراضی ملی در معرض آفات هستند

زنجان - معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: حدود شش میلیون هکتار از اراضی ملی در معرض آفات و بیماری ها بوده که وضعیت یک‌میلیون هکتار از این مناطق بحرانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود منصور شامگاه چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به اینکه حدود شش میلیون هکتار از اراضی ملی شناسایی شده در معرض آفات و بیماری ها هستند، گفت: یک‌ میلیون هکتار از این مناطق بحرانی هستند و به حالت آسیب‌پذیری رسیده‌اند که نیازمند مبارزه با آفات هستند. در این زمینه مبارزه با آفات درختان جنگلی در یک و نیم میلیون هکتار انجام می‌شود و تا حدودی کنترل نیز شده است.

منصور در ادامه با اشاره به وضعیت نامناسب اعتبارات در حوزه مبارزه با آفات در اراضی ملی گفت: باوجود کمبود اعتبارات در راستای مبارزه با آفات در اراضی ملی هیچ‌گونه کوتاهی و اهمالی صورت نگرفته است.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: تحت تأثیر قرار گرفتن بخش وسیعی از کشور توسط ریزگردها، راه افتادن سیلاب با بارندگی‌های محدود، پایین رفتن سفره‌های آب زیرزمینی در بسیاری از نقاط و مشکل بحران آب در پدیده فرونشست زمین ناشی از بی‌توجهی و کم‌توجهی به منابع طبیعی است.

منصور ادامه داد: دراین‌بین رسانه‌ها نقش مضاعفی دارند چراکه در زمینه اطلاع‌رسانی در خصوص حفظ ثروت عظیم منابع طبیعی نقش کلیدی دارند.

وی نقش رسانه ها را در زمینه توسعه فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی مورد تاکید جدی قرار داد و گفت: رسانه ها نقش اساسی در توسعه فرهنگ استفاده مطلوب از طبیعت و حفاظت از منابع طبیعی دارند.

۱۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی سنددار شد

وی، وسعت اراضی ملی کشور را ۱۴۰ میلیون هکتار عنوان کرد و افزود: با توجه به صدور سند مالکیت برای ۱۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی تنها  ۱۰ و نیم میلیون هکتار دارای اسناد تک‌برگی کاداستر هستندو اسناد غیرکاداستری ۱۲۲ میلیون هکتار اراضی ملی نیز بازنگری شود. همچنین باید برای هشت میلیون هکتار باقی‌مانده که هنوز هیچ سندی صادر نشده در قالب سامانه کاداستر سند دریافت کنیم.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه اجرای طرح اخذ سند تک‌برگی کاداستر، تحقق حفاظت از منابع طبیعی و جلوگیری از زمین‌خواری است، افزود: امسال برای ۱۰ میلیون هکتار از اراضی ملی کشور سند تک‌برگی کاداستر دریافت خواهد شد.

منصور افزود:  اجرای قانون کاداستر یکی از بسترهای اساسی برای جلوگیری از زمین‌خواری بوده که گام مهمی در حفظ منابع طبیعی است و باید سریعتر اجرایی شود.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بابیان اینکه  حدود ۳۰۰ هزار پرونده در زمینه حفاظت از اراضی ملی تشکیل‌شده است، افزود: طی ۱۰ سال گذشته ۳۰۰ هزار پرونده در زمینه حفاظت از منابع طبیعی در کشور تشکیل شده است که ۱۳۰ هزار پرونده از این تعداد مربوط به تخریب اراضی ملی است.

منصور گفت:  ۱۸ هزار و ۳۰۰ هکتار کمربند حفاظتی در کشور اجراشده است و طبق آمار، کمربند حفاظتی حدود ۷۰ درصد در جلوگیری از تصرف اراضی ملی نقش داشته است.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بابیان اینکه کمربند سبز، بنچ‌مارک و کانال از انواع روش‌های کمربند حفاظتی محسوب می‌شوند که روش کمربند سبز در اولویت است افزود: به‌منظور جلوگیری از تعرض کشاورزان به اراضی ملی و تصرف آن‌ها اقدام به مشخص کردن مرز بین اراضی ملی و مستثنیات در قالب طرح کمربند حفاظتی می‌کنیم.

منصور با اشاره به وضعیت خشکسالی گفت: کم‌توجهی به مشکلات کم‌آبی و استفاده نادرست از مراتع، باعث خشک‌سالی می‌شود و اگر بارندگی محدود شود وضعیت سفره‌های زیرزمینی باعث ایجاد ریزگردها می‌شود.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بر لزوم حفظ و نگهداری از جنگل‌ها تاکید کرد و اظهار داشت: در اسلام توصیه جدی به حفظ منابع طبیعی و پاسداشت آن شده است.

کد خبر 2929101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha