حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین مشکوری، مدیر کانون خورشید در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد فعالیتهای انجام شده و در دست اجرای این کانون گفت: کانون خورشید از ابتدای تأسیس در چهار بعد وظایف خود را تعریف کرد؛ بعد پژوهشی که ماحصل دستاوردها و زحمات آن سایت اکمال هست که اخیرا رونمایی شد. این سایت مشتمل هست بر یازده هزار فیش رسانه ای از الغدیر علامه امینی. در بعد رسانه ای هم زحماتی کشید و بستر و زیرساختی را آماده کرد که در سایت ابلاغ رونمایی شد. تولیدات این کانون در این سایت هست و قرار است که ادامه پیدا کند و به زبانهای مختلف دنیا در اختیار کاربران قرار گیرد.
وی افزود: دو وظیفه بعد فرهنگی و بعد آموزشی است که کارهایش در حال اجراست. در بعد آموزشی دوره های آموزی غدیرشناسی را در دانشگاه ها برگزار می کنیم، من جمله در دانشگاه صنعتی شریف این کار را انجام دادیم و دانشگاه ها و مراکزی که تمایل داشته باشند می توانیم این دوره ها را در آنجا برگزار کنیم.
مشکوری در ادامه سخنانش اظهارداشت: بعد فرهنگی کانون خورشید پیرامون پنج بحث فرهنگی مهجور و مغفول غدیری است. در طول پنج سال عمر کانون خورشید، در صدد احیای پنج فرهنگ غدیری هستیم. اولین محور نماز جماعت عید غدیر است. به ازای هر فرهنگ غدیری در طی سال مجله ای را با همان محتوا منتشر می کنیم. پیرامون نماز جماعت دو مجله با عنوان قنون خورشید منتشر کردیم و مستندات فقهی و روایی این نماز را جمع کردیم که امسال تبدیل به کتابی هم شده است و عملا بحث نماز جماعت عید غدیر خم را در کشور مطرح کردیم. در سال ۹۲، سه هزار نماز و سال گذشته هفت هزار نماز در محل اجتماع مؤمنین برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه امسال هم این نماز در مسجد جامع غدیر خم به جماعت برگزار می شود و بسته فرهنگی هم به مردم اهدا می شود، اظهارداشت: سال گذشته یکی از مسائل مغفول در حول غدیر که زیارت غدیریه امام هادی(ع) است را مورد اهتمام قرار دادیم. زیارت غدیریه زیارت بسیار مستند و معتبر و موثق است که پیرامون معارف امیرالمؤمنین هست که در مفاتیح و کتب ادعیه معتبر هست که امام هادی(ع) در مقام تحلیل شخصیت و نبیین شخصیت نورانی امیرالمؤمنین(ع) قرار گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه این زیارت فوق العاده است که در مجله زیارت خورشید به ابعاد مختلف این دعا پرداختیم، تصریح کرد: در فرهنگ مجهول و مغفول غدیری بحث اطعام غدیر را مد نظر قرار دادیم که پیرامون غذا دادن، افطاری دادن وسفره انداختن برای امیرالمؤمنین(ع) کار می کنیم. برای فضیلت اطعام در روز عید غدیر روایت داریم قطعا به گوش مردم نرسیده است که کسی سفره پهن نمی کند اگر رسیده بود مردم که در محرم و صفر سفره های بی نظیری پهن می کنند در این روز هم اقدام می کردند.
مشکوری اظهارداشت: ما نسبت به این مسئله مجله ای بنام مائده خورشید را منتشر کردیم و روایات مربوط به این کار را گردآوری کردیم و داریم بستر و زمینه های لازم را ایجاد می کنیم تا مردم در این روز اطعام دهند. اینکه امام علی(ع) و امام صادق(ع) و امام رضا(ع) فرمودند هر کسی یک مؤمن را در روز عید غدیر اطعام کند کانه صد هزار پیغمبر(ع)، صد هزار شهید و صد هزار عبد صالح و صد هزار صدیق را اطعام کرده، اتفاق کم ارزش نیست. چیزی نیست که بتوان براحتی از آن گذشت. امیرالمؤمنین(ع) می فرمایند این اجر اطعام یک مؤمن است. اگر این اطعام به تعداد بیشتری داده شود من ضمانت می کنم که از کفر و فقر در امان باشد.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: سال آینده پیرامون فرهنگ چهارم مجهول و مغفول غدیر یعنی برپایی مجالس شعرخوانی و غدیریه سرایی برای امیرالمؤمنین تلاش خواهیم کرد و مجله ای بنام شعر خورشید را در این باره منتشر خواهیم کرد. بزرگان، علما و ائمه روز غدیر شعرا را دعوت می کردند تا غدیریه بسرایند و به آنها جوایز و پاداشهای مفصل می دادند. این سنت باید در غدیر احیا شود. مثل مجالس روضه خوانی، مجالس غدیر هم باید این گونه پررونق شود.
وی در پایان سخنانش گفت: سال آخر هم رسوم و آداب غدیری را مطرح خواهیم کرد. به لطف الهی و فضل پروردگار مجله ای را با عنوان رسم خورشید منتشر خواهیم کرد که قریب به چهل رسم غدیری از ائمه(ع) به ما رسیده که در این مجله منتشر خواهیم کرد تا احیا شود مثل عیدی دادن، عیدی گرفتن، لباس نو پوشیدن، صدقه و انفاق و قرض دادن به هم، روز تبسم و لبخند، روز آراستن منزل و ...
نظر شما