به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی اظهار داشت: باید از غدیر کاملاً برای عظمت و وحدت جامعه اسلامی استفاده کنیم و استفاده از غدیر نیز دعوت همه مسلمانان برای تأمل بیشتر در مورد غدیر است.
وی افزود: حضرت امام راحل در فرمایشات خود فرمودند «غدیر معنای آن همان حکومت خداوند، اسلام و دین بر بشریت است و آنچه در غدیر اتفاق افتاده تعیین جانشین پیامبر اسلام(ص) به امر خداوند برای سرپرستی، ولایت و رهبری بشریت بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به آیه ۶۷ سوره مائده گفت: در این آیه خداوند متعال خطاب به پیامبر(ص) فرموده است: ای پیامبر، آنچه را از پروردگارت بر تو نازل شده است به مردم برسان، اگر چنین نکنی امر رسالت او را ادا نکردهای خدا تو را از مردم حفظ میکند که خدا مردم کافر را هدایت نمیکند.
وی ادامه داد: در این آیه میبینیم که خداوند رسول خودش را در سال آخر عمر با این همه فداکاری و ایثار، خطاب میکند که اگر مسئله حکومت و ولایت حضرت علی(ع) بر بشریت را مطرح نکنی گویا رسالت خود را انجام ندادی.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: قرآن کریم مسئله غدیر و جانشینی پیامبر اسلام را در حدی مطرح میکند که گویا، اگر نبود رسالت رسول خدا عقیم و ناتمام میماند.
وی گفت: سئوال این است آیا چیزی که هویت اصلی دین را تشکیل داده، قطعاً مایه وحدت مسلمانان است، باعث اختلاف است؟ اگر از خارج چیزی را داخل دین کنیم این باعث اختلاف خواهد شد ولی غدیر روح و هویت اسلام است عامل وحدت و انسجام است.
غدیر را باید درست بشناسیم
استاد برجسته حوزه علمیه قم اظهار داشت: ما غدیر را باید درست بشناسیم و درست مطرح کنیم و طرح صحیح غدیر به این است که به قرآن کریم مراجعه کنیم و مسلمانان جهان را به این کتاب آسمانی و سیره رسول خدا ارجاع دهیم.
وی ادامه داد: آیا رجوع به کلمات خداوند متعال، سیره رسول الله میتواند منشأ اختلاف باشد؟ متأسفانه دشمنان اسلام خصوصاً یهود از ابتدا، به خوبی فهمیدند عظمت و بقای اسلام در مسئله ولایت است به همین دلیل دنبال ایجاد اختلاف میان مسلمانان افتادند.
آیت الله فاضل لنکرانی اظهار داشت: دشمنان میخواهند غدیر را مسئله اختلاف بین مسلمانان قرار دهند و جامعه اسلامی بداند غدیر مایه وحدت و اقتدار مسلمانان خواهد شد و دشمنان چون عظمت، قدرت و شوکت اسلام را در ولایت دیدند از ابتدا دنبال مقابله با این امر برآمدند و دنبال القای این مطلب بودند که به برخی مسلمانان القاء کنند غدیر وجهه دیگری دارد و وجهه تحریف شده و غیرواقعی را ارائه دهند.
وی ادامه داد: باید از غدیر کاملاً برای عظمت و وحدت جامعه اسلامی استفاده کنیم و استفاده از غدیر نیز دعوت همه مسلمانان برای تأمل بیشتر در مورد غدیر است، غدیر ستون عظمت اسلام است و اگر همه مسلمانان به این امر پی ببرند باعث وحدت خواهد شد.
رئیس مرکز فقهی اطهار(ع) گفت: وحدت به معنای دست کشیدن از اعتقادات نیست، دست کشیدن از واقعیات نه تنها باعث وحدت نمیشود بلکه باعث تهی شدن دین خواهد شد و به اساس دین ضربه وارد میکند، بنابراین باید واقعیات دین حفظ شود.
نظر شما