کبری مالمیر در حاشیه برگزاری کارگاه «تقویت توجه و تمرکز کودکان با بازی های نمایشی مختص مربیان و آموزگاران» در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: هدف از برگزاری این کارگاه تقویت و پرورش تمرکز و دقت در کودکان است.
وی با بیان اینکه با تمرین ها و بازی ها، کودکان در فضایی قرار می گیرند که دقت آنها متمرکز می شود، افزود: از آنجایی که خود روان شناس کودک هستم آموزش ها در کارگاه از دید روانشناسی است.
این مدرس دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه علمی کاربردی با افزودن این نکته که کودک باید با دیگران، اطرافیان و محیط زندگی ارتباط برقرار تا شناخت بهتری از دنیا کسب کند، گفت: کودک همچنین باید از زندگی لذت ببرد و از توانایی های خود بهتر استفاده کند.
مالمیر با بیان اینکه در زمینه نمایش خلاق و تئاتر درمانی فعالیت دارد، عنوان کرد: در این فضا از بازی های نمایشی و وانمودی استفاده می کنیم که برای درمان اضطراب، افسردگی و درمان اختلالی ADHD بسیار موثر است.
وی با اشاره به اینکه این بازی ها از نقص تمرکز و توجه کودک جلوگیری می کند، افزود: کودکان دارای اختلال نیز با انجام این تمرین ها روی کارهای خود تمرکز می کنند و از استرس آنها کاسته خواهد شد.
این روان شناس کودک با اشاره به هنر تئاتر و استفاده از شخصیت پردازی در این هنر، گفت: تئاتر موجب حس قهرمان پروری و تقویت قوه خیال می شود و کودک خود را با قهرمان داستان همراه می کند و علاوه براینکه آموزش غیرمستقیم می بیند از دیدن تئاتر مناسب سن خود لذت می برد.
مالمیر بیان کرد: تئاتر برگرفته از بازی های وانمودی و نمایشی است که این بازی ها در ذات کودک وجود دارد و انسان به صورت فطری به بازی علاقه دارد و چه در درمان و چه در نمایش از این ویژگی های کودک بهره می گیریم.
هنوز مخاطب شناسی در تئاتر کودک جایگاه خود را نیافته است
مدرس دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید براینکه هنوز مخاطب شناسی در تئاتر کودک جایگاه خود را نیافته است، ادامه داد: جذابیت در نمایش ها ضعیف شده و بیشتر از اینکه کودک در صحنه نمایش حرکت ببیند، می شنود.
مالمیر با بیان اینکه این ضعف شاید به دلیل کمبود نویسندگان خوب در تئاتر کودک باشد، اضافه کرد: باید پس از اجرای نمایش، کودک به آنچه دیده بیندیشد تا شعار جشنواره امسال که «کودکان امروز، تماشاگران خلاق» است، عملی شود.
وی یادآور شد: خانواده ها نیز باید در مورد نمایشی که همراه کودک می بینند اظهار نظر کنند و در مورد نمایش نظر کودک را بدانند و از نمایش ایده بگیرند.
مدرس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه کودکان صادق و ساده هستند و حقیقت را راحت می پذیرند، گفت: وقتی مخاطب دارای چنین ویژگی است باید به او ایده دهیم و کمک کنیم تا فکر کند و پاسخ پرسش هایش را بیابد.
گفتنی است در این کارگاه بازی ها و تمرین هایی که موجب تقویت و تمرکز کودکان می شود از جمله بازی های تعادلی، شنیداری، تمرین هایی برای هماهنگ شدن دست، پا، چشم و گوش و تمرین های دیگری به مربیان آموزش داده شد.
نظر شما