۱۳ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۴۷

حجتی عنوان کرد؛

مزیت‌های توسعه کشت گلخانه‌ای/ صرفه‌جویی درمصرف۳میلیارد مترمکعب آب

مزیت‌های توسعه کشت گلخانه‌ای/ صرفه‌جویی درمصرف۳میلیارد مترمکعب آب

وزیر جهاد کشاورزی گفت: با انتقال کشت خیار و گوجه فرنگی از مزارع به گلخانه‌ها، علاوه بر اینکه شاهد افزایش تولید خواهیم بود، در مصرف ۳ میلیارد متر مکعب آب نیزصرفه جویی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود حجتی امروز در همایش "روز روستا"، با اشاره به اینکه باید حلقه‌های تولید در روستاها تکمیل شود، افزود: برای توسعه پایدار روستاها و بهره برداری صحیح از منابع تولید ضروری است زنجیره تولید تا توزیع در روستا متمرکز شود تا روستائیان بتوانند محصولات خود را با قیمتی مناسب به بازار عرضه کنند.

وی گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی، توسعه صنایع غذایی و دستی و توسعه صنایع روستایی از جمله اقداماتی است که برای توسعه پایدار روستا ضروری است و باید در برنامه ریزی‌ها به آنها توجه شود.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: با توسعه صنایع روستایی و ایجاد زنجیره‌های تولید تا توزیع می‌توانیم شاهد افزایش اشتغال فارغ التحصیلان روستایی باشیم.

حجتی گفت: در زنجیره تولید تا توزیع خدمات مربوط به عملیات تولید کشاورزی، حمل و نقل، نگهداری، بسته بندی، بازاریابی و خدمات بعد از تولید همگی در تشکل‌ها و اتحادیه‌های روستایی متمرکز می شود و به این ترتیب روستائیان و کشاورزان به بازارهای گسترده با تقاضای بالای متصل خواهند شد.

وی همچنین بر افزایش بهره وری از منابع پایه تولید تاکید کرد و افزود: در برنامه‌های ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی، طرح‌هایی برای افزایش بهره وری از منابع پایه تولید به منظور مصرف کمتر و تولید بیشتر تدوین شده که از جمله این طرح‌ها می‌توان به پرورش ماهی در قفس و توسعه کشت گلخانه ای اشاره کرد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای مدیریت مصرف آب باید ظرفیت‌هایی که کمتر شناخته شده را در تولید به‌کار بگیریم چون در شرایطی نیستیم که آب را برای کشت سبزی و میوه در فضای باز هدر دهیم.

حجتی افزود: اگر کشت خیار و گوجه فرنگی را از مزارع به گلخانه‌ها منتقل کنیم علاوه بر اینکه شاهد افزایش تولید خواهیم بود در مصرف ۳ میلیارد متر مکعب آب صرفه جویی خواهد شد که این میزان ۱۰ برابر حجم سد کرج است.

وی درباره اجرای طرح های مدیریت مصرف در بخش دامپروری نیز گفت: در بخش دام سبک و سنگین،   نژادهای گوشتی و شیری جدیدی را برای تکثیر وارد کردیم که این نژادها با مصرف کمتر خوراک، شیر و گوشت بیشتری تولید می‌کنند.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در بخش کشت محصولات اساسی، برای ۳ محصول شکر، برنج و چغندرقند نیز طرح‌هایی تهیه شده که با اجرای این طرح‌ها شاهد افزایش بهره‌وری در منابع پایه تولید و افزایش میزان تولید خواهیم بود.

حجتی گفت: ظرفیت های خوبی در بخش توسعه تولیدات روستایی در اختیار داریم که تاکنون از این ظرفیت‌ها استفاده نشده است به طور مثال در برخی از استان‌های کشور قابلیت توسعه کشت گیاهان دارویی با درآمدزایی بالا وجود دارد که می‌تواند جایگزین دامپروری در مراتع شود.

وی افزود: برای مدیریت مصرف آب و جلوگیری از افت آب‌های زیرزمینی نیز براساس توافق هایی که با وزارت نیرو انجام شده قرار است طرح‌های مدیریت مصرف آب در تمام دشت‌های کشور اجرا شود تا سطح آب در یک دوره ۵ ساله به تعادل برسد.

کد خبر 2932714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha