به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام میثم امرودی ظهر چهارشنبه در سی و دومین اجلاس معاونین و روسای سازمانی فرهنگی و اجتماعی کلانشهرها و مراکز استان ها با تاکید به اینکه دو نگاه در شهرداری ها حاکم است، بیان داشت: شهرداری یا ساختار محور و کالبد محور است و یا انسان محور.
وی با بیان اینکه در حفاظت از ارزش های یک جامعه باید سه محور خانواده، نظام آموزش و پرورش و نخبگان مورد توجه قرار گیرند، متذکر شد: در تعریف برنامه های مدیریت شهری نیز باید با نگاه انسان محور به این مقوله توجه داشته باشیم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران معتقد است شهرداری موفق به جای تمرکز صرف بر کالبد اهداف فرهنگی تعریف کرده و برای آن پیوست عمرانی و کالبدی می نویسد.
وی با ذکر مثالی در سه رکن مورد تاکید برنامه های فرهنگی به ضرورت توجه به جایگاه زنان در خانواده اشاره کرد و افزود: تجربه ثابت کرده مادر حتی بدون حضور پدر می تواند یک خانواده را مدیریت کند و ما برای نقش آفرینی زنان در خانواده سه نگاه کلیدی را باید در سطح شهرها مد نظر قرار دهیم.
امرودی نگاه اول را ارائه امکانات برابر و عادلانه به زنان در شهرها برشمرد و متذکر شد: این دیدگاه موجب شده ما برای راه اندازی بوستان های بانوان اقدام کنیم و باید نگاه عدالت محور نسبت به امکانات در دسترس زنان داشته باشیم.
وی نگاه دوم را توجه به نقش مادری زنان در خدمات ارائه شده سطح شهر دانست و تصریح کرد: اینکه سازمان جوانان یا اداره کل امور بانوان تشکیل شود مسیر صحیحی نیست و ما باید سازمان خانواده تعریف کنیم و زن در خانواده بازتعریف شود.
مشاور شهردار تهران نگاه ضروری دیگر را توجه به نقش تحولی زنان عنوان و اضافه کرد: این سخن که «از دامن زن مرد به معراج می رود» به واقع صحیح است و تجربه ثابت کرده هر کجا زنان مسئولیت به عهده داشته اند به مراتب منظم تر و با برنامه ریزی بیشتری نسبت به مردان رفتار کرده اند.
به گفته امرودی در تربیت و برنامه های فرهنگی شهر نباید از نظام آموزش و پرورش غفلت کرد و در شهری که نیروی انتظامی آن مهمتر از آموزش و پرورش باشد آن شهر فرهنگی نیست.
وی با اشاره به صرف اعتبارات قابل توجه شهرداری تهران برای آموزش و پرورش متذکر شد: به اندازه مطلوب از ظرفیت معلمان استفاده نشده و باید از این ظرفیت در ترویج ارزش ها از جمله تبدیل شهر به شهر خدامحور و معاد محور استفاده کرد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران بخش سوم را نخبگان دانست و به ضرورت توجه و ارج گذاری برنامه های شهری به پیشکسوتان و نخبگان شد.
امرودی انسان محور شدن یک شهر را در سایه توجه به این سه قطب دانست و تاکید کرد: علاوه بر این باید در راستای احیای هویت محلی، هویت ملی و هویت انقلابی اقدام کرد.
مشاور شهردار تهران این دیدگاه که همسایه همسایه را نمی شناسد و در شهر همه با هم بیگانه اند را بر خلاف هویت مخلی دانست و تاکید کرد: مطالعات نشان می دهد در محلاتی که مردم همدیگر را می شناسند آسیب ها کمتر است.
وی افزود: علاوه بر این احیای هویت ملی و حب وطن یک ضرورت است و در کنار آن هویت انقلابی باید در شهر و برنامه های فرهنگی احیا شود.
امرودی معتقد است هویت انقلابی جدای از هویت ملی ما نیست و شهدایی از جمله شهید باکری و شهید یسری جزوی از هویت ملی ما محسوب می شوند.
وی با اشاره به هویت دینی عجین شده با شهر اردبیل و تمسک اهالی این شهر به ابا عبدالحسین (ع) متذکر شد: باید چنین ارزش هایی در برنامه های شهرداری و برنامه های شهری برجسته شده و ترویج شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با تاکید به اینکه عزاداری اردبیلی ها الگویی برای شهرهای دیگر است، تصریح کرد: اردبیل به علمای آن در سطح کشور و جهان شناخته می شود و به حدی جاذبه و زیبایی دارد که می توان ۱۶ نوع گردشگری را برای آن تعریف کرد.
امرودی تصریح کرد: بنده این ۱۶ مورد را به مسئولان این شهر ارائه خواهم داد و بادی گفت «اردبیل شهر مهربانی ها» یک شعار نیست و ثروت های بی کرانی در این شهر وجود دارد.
وی همچنین با ابراز تاسف از فاجعه منا با بیان اینکه بروز چنین حوادثی از مخالفین غدیر دور از انتظار نیست، اضافه کرد: امروز در مقابل فجایع آل سعود دست تقدیر الهی در یمن و سوریه و عراق گریبانگیر آل سعود شده است.
مشاور شهردار تهران با بیان اینکه تنفر آل سعود در پی وضع پیش آمده در این سه کشور موجب شد جنایت دیگری در منا رخ دهد، افزود: هیچ توجیهی برای اتفاقات بعد از جنایت از رفتار آل سعود وجود ندارد.
نظر شما