به گزارش خبرنگار مهر، رحمت اله حافظی در جلسه امروز شورای شهر تهران، در واکنش به کاهش تعداد اعضای شوراهای شهر و روستا، با اشاره به اینکه یکی از مبانی نظام جمهوری اسلامی عدالت است، افزود: عدالت تنها عدالت اجتماعی و اقتصادی نیست، بلکه عدالت سیاسی و انتخاباتی هم از وجوه نظام مقدس اسلامی است.
وی تصمیم مجلس را در کاهش تعداد اعضا نقض حقوق ملت دانست و تاکید کرد: انتظار ما از شورای نگهبان این است که مبتنی بر عدالت و دیدگاه های بنیانگذار جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری و تجارب جهانی به این موضوع ورود کنند. در برخی از شهرها بر اساس این تصمیم هر 10 هزار نفر یک نماینده دارد و در شهر تهران هر 350 هزار نفر یک نماینده دارد. این موضوع چگونه می تواند با عدالت همخوانی داشته باشد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا شهر تهران، با اشاره به کلامی از امام راحل مبنی بر اینکه " شورای شهر یعنی همه کارهای شهر دست اینهاست و شهردار را هم تعیین می کند و کارهای دیگر شهر را همه را اینها انجام می دهند " ، گفت: در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز محورهای مختلفی در مورد شوراها وجود دارد؛ از جمله آنها تاثیر فعالیت شوراها بر تحکیم قانون و پایه های انقلاب، اعتماد عمومی، مشارکت مردم و در نهایت حل مشکلات مردم است که به عنوان سرمایه نظام محسوب می شود و می تواند یکی از محورها در حل مشکلات مردم باشد.
وی افزود: رهبری در بخش دیگری از صبحت های خود تاکید کرده است "شورای شهر تهران در شهرهای دیگر تاثیر گذاشته است یعنی شهرهای دیگر به شما نگاه می کنند و تاثیر کار و حرف و نیت های شما در آنها اثر مهمی دارد و اینها اهمیت کار شورای شهر تهران را نشان می دهد. تهران اگرچه یک کلان شهر است اما صورت کوچکی از کل کشور است و مسکن، راه سازی، محیط زیست و حتی مسایل سیاسی و اجتماعی تهران به شکل برجسته دیده می شود بنابراین اداره شهر تهران را مطلقا نباید دست کم گرفت و به نظر من خدمتی که شماها دارید در شورای شهر تهران می کنید، خدمت برجسته ای است خدمت مهمی است و این خدمت را مغتنم شمارید من هرچه به مسایل مربوط به شهر نگاه می کنم حقا و انصافا می بینم که کار شورای شهر کار بسیار مهمی است و مردم با انتخاب شماها حساس می کنند که که کار درستی انجام داده اند. تشکیل این شورا با این افراد یک حرکت رو به جلو در کارهای کشور و در کار امور بود ."
حافظی پس از قرائت این متن از صحبت های رهبری همچنین تصریح کرد: بیش از 10 مرتبه در قانون اساسی موضوع شوراها مورد تاکید قرار گرفته است و مواردی نظیر جلب مشارکت مردم، مقرارت گذاری، نظارت، هماهنگی و رفع تبعیض جز موارد وظایف شوراها ذکر شده است. شوراها با محورهایی چون سلامت مردم، حمل و نقل عمومی، معماری، مسایل فرهنگی، زیست محیطی، اجتماعی، شهرسازی، ترافیک و خدمات شهری روبه رو است و لذا کاهش تعداد اعضا اختلال در این برنامه ها را به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در یک مورد تجربه جهانی شورای شهر استانبول 100 نفر عضو دارد، گفت: از شورای نگهبان می خواهیم با این مبانی وارد موضوع شود و به مجلس توصیه می کنیم روشی را برای انتخاب تعداد اعضا در نظر بگیرد که مبتنی بر مبانی قابل دفاع و عدالت محور باشد.
نظر شما