به گزارش خبرنگار مهر، هری کمراینن پیش از ظهر شنبه در صحن شورای اسلامی شهر همدان بابیان اینکه همدان با چهرههای شاخصی در زمینههای پزشکی، ادبی، هنری و معماری در جهان شناختهشده است، اظهار داشت: اجرای تفاهمنامه بین فنلاند و همدان میتواند پنجرهای برای تبادل و برقراری ارتباط باز کند.
وی با اشاره به توافقنامه میان ایران و پنج بهاضافه یک، عنوان کرد: دولت ایران میتواند از طریق دیپلماسی و نه خشونت به نتیجه برسد.
سفیر فنلاند در ایران با افزودن این مطلب که مردم ایران و فنلاند شباهتهای بسیاری در زمینههای مختلف باهم دارند، ادامه داد: در سالهایی که در ایران زندگی کردم متوجه شدم که ایرانیان به تحصیلات عالیه و طبیعت بسیار اهمیت میدهند و این ازجمله مسائلی است که در ایران و فنلاند مشترک است.
بیش از ۵۰ درصد صنایع کشاورزی جهان از صنایع کشور فنلاند تأمین میشود کمراینن با تأکید بر اینکه بیش از ۵۰ درصد صنایع کشاورزی جهان از صنایع کشور فنلاند تأمین میشود، ادامه داد: کشور فنلاند در زمینهٔ فناوریهای محیط زیستی از کشورهای پایه و پیشتاز در جهان است.
وی با اشاره به اجرای پروژهای از سوی این کشور در چین با عنوان «پکن زیبا» و بیان اینکه در این طرح با آلودگیهای زیستمحیطی مقابله میشود، افزود: خوشحالم درزمینه محیط زیست همکاری بین فنلاند و ایران صورت گیرد و باعث افتخار است که میزبان معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست ایران و از فعالان این حوزه، در کشور فنلاند بودیم.
سفیر فنلاند در ایران عنوان کرد: در ماه مارس سال آینده نمایشگاه بینالمللی محیطزیست در تهران برپا خواهد شد که کشور فنلاند نیز از شرکتکنندگان در این نمایشگاه خواهد بود.
هری کمراینن با تأکید بر اینکه فنلاند آمادگی همکاری با ایران و بخصوص شهر همدان در زمینه آموزش به مدارس و دانشگاهها و نیز همکاری با شرکتهای فعال در حوزه محیطزیست را دارد، ادامه داد: در حال حاضر به همدان آمدهایم تا ابعاد و نوع همکاری را در زمینههای مختلف بررسی کنیم و از اینکه به شهر همدان با طبیعت و آبوهوای عالی آمدهام، خرسند هستم.
سفیر فنلاند در ایران پس از شنیدن پیشنهاداتی از سوی اعضای شورای شهر و شهردار همدان بابیان تسلیت به مناسبت شهادت سردار حسین همدانی، این شهید والامقام و بزرگوار را «فرزند همدان» خطاب کرد و گفت: با خانواده شهید همدانی و مردم شهر همدان ابراز همدردی میکنم.
کمراینن با تأکید بر اینکه از پیشنهادات مطرحشده در این مراسم استقبال میکنم و بهطور حتم آنها را به کشورم بازمیگردانم، ادامه داد: ازجمله این پیشنهادات مهم همکاریهای آینده درزمینهٔ مصرف بهینه و ذخیره انرژی خواهد بود.
سفیر فنلاند در ایران به ذخیره انرژی بهعنوان یک امر مهم در کشور فنلاند اشاره و عنوان کرد: کشوری که چهار ماه از سال دمای آن منفی است باید بهگونهای انرژی را مصرف و حتی ذخیره کند که این انرژی به صنعت هم برسد و به همین دلیل کشوری مثل فنلاند که سوخت و گاز ندارد یاد گرفته که چطور این کار را انجام دهد.
کمراینن با اشاره به اینکه مشکل مصرف و ذخیره انرژی امروزه در بسیاری از کشورها وجود دارد، اضافه کرد: بسیاری از کشورها میخواهند از تجربیات فنلاند در این حوزه بهره گیرند، چراکه صنایع فنلاند کممصرفترین صنایع در حوزه مصرف انرژی در جهان هستند.
وی به طرح مدیریت پسماند بهعنوان یکی از مهمترین طرحهای موردتوجه شهرداریها اشاره کرد و گفت: کشور فنلاند از این طرح برای تولید انرژی استفاده کرده است.
سفیر فنلاند در ایران در ادامه با اشاره به این مطلب که ۷۰ درصد کشور فنلاند مسیحی است و اجتماعات مسلمان زیادی نیز در این کشور وجود دارد، اضافه کرد: این اجتماعات مسلمان ۱۵۰ سال پیش وارد فنلاند شدند و یکی از قدیمیترین مساجد غرب اروپا در فنلاند وجود دارد و این اجتماعات توانستهاند مذهب و زبان خود را حفظ کنند.
برای نخستین بار شاهنامه فردوسی پس از ۱۵ سال کار برای ترجمه سال آینده به زبان فنلاندی چاپ خواهد شد کمراینن با تأکید بر اینکه سعی کرده در سفارت فنلاند بخشی از فرهنگ ایران و نیز کشور خود را تبادل و انتقال دهد، ادامه داد: برای نخستین بار شاهنامه فردوسی پس از ۱۵ سال کار برای ترجمه سال آینده به زبان فنلاندی چاپ خواهد شد.
سفیر فنلاند در ایران همچنین به ظرفیت بالای فنلاند در حوزههای مختلف طراحی و معماری شهری اشاره داشت و افزود: برگزاری جشنواره های مختلف در فنلاند ازجمله این برنامهها بوده تا مردم فنلاند بافرهنگ ایرانیان آشنا شوند.
کمراینن به جمعیت پنج و نیم میلیون نفری فنلاند که حدود یکمیلیون نفر در پایتخت آن زندگی میکنند، اشاره کرد و گفت: امیدوارم بتوانم درزمینه گردشگری با شهر زیبای همدان گام بردارم و مردم فنلاند بتوانند به همدان سفر کنند و زیبایی، تاریخ و طبیعت همدان را ببینند.
نظر شما