۲۲ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۲۸

مدیرکل استاندارد کردستان:

۲۶۳ واحد تولیدی فعال در کردستان تحت پوشش استاندارد قرار دارند

۲۶۳ واحد تولیدی فعال در کردستان تحت پوشش استاندارد قرار دارند

سنندج- مدیرکل استاندارد کردستان عنوان کرد: در حال حاضر ۲۶۳ واحد تولید، صنعتی و خدماتی فعال در استان تحت پوشش استاندارد هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، منصور لهونیان ظهر امروز چهارشنبه در همایش بزرگ روزجهانی استاندارد که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، گفت: طی دو سال اخیر رتبه کشورمان از ۳۱ به ۲۷ در سازمان ISO ارتقا پیدا کرده است که نشان دهنده انجام رسالت صحیح و اصولی سازمان ملی استاندارد ایران است.

وی به ارائه گزارش عملکرد این اداره کل در ۶ ماهه نخست امسال در مقایسه با ۶ ماهه سال گذشته پرداخت و عنوان کرد: تعداد واحدهای فعال تحت پوشش استاندارد در ۶ ماهه نخست سال گذشته ۳۲۰ واحد بوده و امسال به ۲۶۳ واحد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه ۱۹ پروانه استاندارد اجباری در ۶ ماه اول سال گذشته و ۲۰ پروانه هم امسال در استان صادر شده است، افزود: در ۶ ماهه سال گذشته ۹۳ پروانه و امسال ۱۲۶ پروانه کاربرد علامت استاندارد در استان تمدید شده است.

مدیرکل استاندارد کردستان ادامه داد: ۳۱ پروانه هم در ۶ ماهه نخست سال ۹۳ و  ۳۴ پروانه هم در ۶ ماهه سال ۹۴ در استان ابطال شده است.

لهونیان بیان کرد: اداره کل استاندارد استان هم علاوه بر وظیفه ذاتی خود اجرای سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی را هم پیگیری و دنبال می کند.

وی به برنامه های پیش روی این اداره کل براساس سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: افزایش پوشش استاندارد محصولات داخلی، تدوین استانداردهای ملی و اشاعه ونشرآن، گسترش آگاهی های فردی و اجتماعی در مورد استاندارد و حقوق شهوندان، بهینه سازی مصرف انرژی و برچسب انرژی ساختمان و سلامت بخش مواد غذایی از جمله برنامه های ما در اجرای سیاست های ابلاغیه اقتصاد مقاومتی است.

وی با اشاره به اینکه شعار جهانی امسال استاندارد «استانداردها زبان مشترک جهانی» است، عنوان کرد: امیدواریم در کشور شاهد این باشیم که استانداردها  زبان مشترک تمامی مردم شود و همه با آن آشنایی کامل پیدا کنند.

سازمان ملی استاندارد برای صادرکنندگان مشوق هایی در نظربگیرد

نماینده خانه صنعت و معدن کردستان هم در این همایش به انتظارات تولیدکنندگان از سازمان  استاندارد اشاره کرد و گفت: سازمان استاندارد در کمک به بازارداخلی با دو ابزار شامل ممانعت از ورود کالاهای بی کیفیت خارجی و جلوگیری از تولیدکالاهای بی کیفیت در داخل کشور می تواند از تولیدکنندگان حمایت کند.

داود امرانژاد با بیان اینکه تولید کالاها استاندارد بی شک منجر به افزایش میزان صادرات آنها هم خواهد شد، ادامه داد: واحدهای تولیدی در استان کردستان برای توسعه صادرات نیازمند حمایت، هدایت و تشویق از سوی مسئولان است و انتظار می رود سازمان استاندارد هم برای صادرکنندگان کالاهای استاندارد مشوق هایی در نظر بگیرد.

وی عنوان کرد: یکی از مشکلات واحدهای تولیدی کشور ما و به تبع کردستان که اقدام به صادرات محصولات خود به سایرکشورهای دنیا می کنند این است که علاوه برداشتن مُهراستاندارد ملی ایران آنها را موظف می کنند که سایر استانداردهای جهانی را هم داشته باشند تا با صادرات محصولات آنها موافقت شود و این مسئله هزینه های زیادی را برای تولیدکنندگان به همراه دارد.

وی بیان کرد: برای اینکه مردم اقدام به خریداری محصولاتی با برچسب استاندارد کنند باید فرقی میان کالاهای دارای مُهر استاندارد با کالاهای فاقد مهُر وجود داشته باشد.

کد خبر 2940847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha