به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی سعادت ظهر چهارشنبه در سی و یکمین گردهمایی مدیران ارشد آب کشور در ارومیه با تاکید بر تغییر رژیم اشتغال استان اظهارداشت: در صدد هستیم رژیم اشتغال مردم استان را از کشاورزی سنتی به بخش های صنعتی، معدنی، تجارت خارجی و گردشگری تغییر دهیم چرا که کشاورزی سنتی، دیگر پاسخگوی نیازهای مردم در بحث درآمد و تولید نیست و لازم است این موضوع مورد اصلاح و بازبینی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کشاورزی محور توسعه در آذربایجان غربی بوده اما و کشاورزی این استان به دلیل سنتی بودن از ارزش مالی کافی برخوردار نبوده و موجب هدررفت بسیاری از منابع استان شده است عنوان کرد: با ارتقای بخش کشاورزی میتوان از هدررفت منابع آبی و همچنین ارتقای اشتغالزایی را بهوجود آورد.
سعادت با بیان اینكه، كشاورزی سنتی ارزش افزوده پایینی دارد و جوابگوی معیشت و اشتغال مردم نیست، افزود: ستاد احیای دریاچه ارومیه، اعتبارات خوبی را برای تغییر معیشت و رژیم اشتغال مردم استان از كشاورزی سنتی به سایر بخشها پیش بینی كرده است که لازم است با مدیریت و برنامه ریزی های لازم بتوانیم به این مهم دست یابیم.
وی تاكید كرد: خشك شدن دریاچه ارومیه اگرچه تهدیدی برای ما به شمار می رود اما باید از آن بعنوان یك فرصت نیز در جهت تغییر رژیم اشتغال و تبدیل كشاورزی سنتی به مدرن در استان استفاده كنیم چرا كه منابع آبی به هیچ وجه پاسخگوی مصرف بالای آب در روش سنتی كشاورزی نیست
استاندار آذربایجان غربی اجرای طرح ها و پروژه های ستاد احیای دریاچه ارومیه را فرصتی برای مدیریت منابع آب کشور دانست و گفت: جلوگیری از برداشت غیر مجاز و فرهنگ سازی در زمینههایی چون تغییر الگوی کشت و کاهش مصرف آب از ضرورتهای این مسیر است.
سعادت با اشاره به طرح ها و اقدامات در حال انجام برای احیای دریاچه ارومیه، گفت: خوشبختانه مردم استان در طول یکسالی که از اجرای برنامه های احیای دریاچه ارومیه می گذرد، اهمیت موضوع احیای دریاچه را کاملا درک نموده و در راستای اجرای برنامه های احیا، همکاری بسیار خوبی دارند.
وی ادامه داد: در همین خصوص، در هفته دولت امسال، با مشارکت جمعی از باغداران، ۱۳۵۷ هکتار از اراضی حاشیه دریاچه ارومیه مجهز به سیستم آبیاری نوین شد که این امر نشانگر رغبت و استقبال کشاورزان از برنامه های احیای دریاچه ارومیه است.
استاندار آذربایجان غربی به کشت چغندر قند در آذربایجان غربی و میزان مصرف آب این محصول اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه این محصول یکی از محصولات پرآب کشاورزی محسوب میشود لذا کارخانجات شکر و قند به اندازه مورد نیاز باید اقدام به خریداری این محصول کرده و از مازاد برداشت این محصول به سایر استانها جلوگیری به عمل خواهد آمد.
وی به مشکلات عمده آذربایجان غربی از نظر شاخص منابع انسانی اشاره کرد و گفت: سرانه درآمد این استان در مقایسه با سایر استانها ۵۰ درصد بوده و این در حالی است که نرخ تورم در آذربایجان غربی ۱۸.۶ درصد است و این موضوع نیازمند بازنگری جدی و اساسی دولت تدبیر و امید به این استان است.
نظر شما