۲۲ مهر ۱۳۹۴، ۲۱:۴۷

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی:

نظام شورايى با انجام صحيح وظايفش جايگاه خود را در كشور تثبيت كند

نظام شورايى با انجام صحيح وظايفش جايگاه خود را در كشور تثبيت كند

مشهد-نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بيان اينكه دولتمردان هميشه به دنبال بسط اختيارات خود هستند، گفت: نظام شورايى بايد با صحيح انجام دادن وظايف خود جايگاهش را در كشور تثبيت كند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد شامگاه چهارشنبه در همایش رؤسای شوراهای اسلامی شهرستان هاى سراسر کشور که در محل تالار شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دولتمردان هميشه به دنبال بسط اختيارات خود هستند و چندان مایل نیستند که اختیارات خود را محدود کنند لذا نظام شورايى بايد با تلاش و انجام صحيح وظایف خود جایگاهش را در كشور تثبیت کند.

وى افزود: تجربه مديريت کلانشهرهای کشور نشان مى دهد زمانی که توسط شوراها اداره می‌شوند با کارایی بیشتر خدمات بهتری نسبت به زمانی که شوراها در راس امور قرار ندارند به مردم ارائه می‌كنند.

نائب رئيس اول مجلس شوراى اسلامى عنوان کرد: زمانی که شوراهای شهر و روستا به وظایف خود به درستی عمل نمی کنند زمینه واگذاری بیشتر امور را به دولتمردان افزایش می دهند و مانع از تحقق مردم سالاری دینی واقعی در جامعه می شوند.

وی با خطاب قرار دادن روسای شوراهای اسلامی شهرستان های سراسر کشور تاکید کرد: نظام شورایی باید انسجام و پیوندهای درونی خود را مستحکم کرده و تصمیمات خود را برمبنای نگاه کارشناسی و نه نگاه و سلایق شخصی اتخاذ کند.

حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه امروز نگاه مدیران کشور معطوف به واگذاری امور به مردم است، ابراز کرد: دولت باید به مسائل غیر حاکمیتی را به مردم و نمایندگانش واگذار کند و تنها با سیاست گذاری بر نحوه انجام دادن آنها نظارت داشته باشد.

وی ادامه داد: یکی از مصوبات مجلس در خصوص عدم بررسی صلاحیت نمایندگان برای حضور در انتخابات مجلس از جمله مصوباتی است که هیئت رئیسه مجلس به اتفاق آرا آن را قبول نداشته است و حتی گاهی اکثریت رؤسای کمیسیون‌ها نیز برخی از مصوبات را قبول ندارند اما هنگامی که پیشنهادی در صحن علنی مجلس مطرح و استدلالی در خصوص آن بیان می‌شود نمایندگان به آن رأی می‌دهند که این تصمیمات از جمله موضوعاتی است که نقد هیئت رئیسه است.

نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با اشاره به مفاهیم سرمایه های اجتماعی در کشور تصریح کرد: در طول تاریخ همیشه انسان‌ها و جوامع بشری سرمایه‌ هایی داشتند  که از طریق آن از جایگاه برتر و توانایی بیشتری بهره‌مند بوده و متناسب با این سرمایه می‌توانستند مسائل دنیا و آخرت خود را حل کنند چرا که در حقیقت سرمایه‌ها تعیین‌کننده امور هستند.

وی بیان کرد: علت جایگاه رفیع انسان نسبت به سایر پدیده ها و ملائک بهره مندی بیشتر از سرمایه است که در واقع به معنای داشتن ظرفیت بیشتر نسبت به ملائک و دیگر پدیده ها است.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد اضافه کرد: البته در بحث سرمایه دو نوع سرمایه مادی و اجتماعی مطرح است که سرمایه مادی را می توان به راحتی کسب کرد اما آنچه که مهمتر و دشوارتر است کسب سرمایه معنوی و انسانی است که به راحتی به دست نمی آید.

وی با اشاره به نتایج مذاکرات هسته ای گفت: اتفاقی که در مذاکراه با گروه ۱+۵ رخ داد کار راحتی نبوده و علت موفقیت بیشتر آن برخورداری از پشتوانه مردمی بوده است که بدون شک تاریخ این موضوع را فراموش نمی‌کند.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت جایگاه سرمایه اجتماعی نسبت به سرمایه نیروی انسانی گفت: منظور از سرمایه اجتماعی اعتماد مردم به حاکمیت است که این سرمایه عظیم به سهولت به دست نمی آید و دولتمردان و مسوولان برای توسعه و نگه داشتن آن باید تلاش بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی باید نهادینه شود، تشریح کرد: با افزایش سرمایه های اجتماعی حضور مردم نیز در اداره امور پررنگ تر خواهد شد و مدیریت و اداره کشور از تمرکزگرایی به سمت واگذاری امور به مردم حرکت خواهد کرد.

حجت الاسلام ابوترابی فرد خاطر نشان کرد: افزایش سرمایه اجتماعی و حضور بیشتر مردم در جامعه به نقش شورهای اسلامی در انجام وظایف غیرحاکمیتی و ارتقاء آن بستگی دارد چرا که مدیریت امور کشور به نمایندگان مردم که شوراهای اسلامی هستند واگذار می‌شود.

کد خبر 2941139

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha