به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، حجت الاسلام قهرمان احمدی قبل از ظهر پنج شنبه در همایش پیشگیری از وقوع جرایم و آسیب های اجتماعی که با حضور رؤسای دادگستری، دادستان ها و علما و روحانیون شهرستان های اهر، هریس، کلیبر، ورزقان، خداآفرین و هوراند برگزار شد، گفت: دشمنان با احساس خطری که از نقش روحانیت در طول تاریخ کرده اند امروز می خواهند هرطور که شده است نقش این قشر را در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی و سایر عرصه ها ناکارآمد نشان دهند.
وی افزود: روحانیون باید قدر ملبس شدن به لباس روحانیت را بدانند و در جهت تعالی جامعه تلاش کنند و یکی از کارهای که در جهت تعالی جامعه می توانند انجام دهند، تبیین حلال و حرام است که نباید از کنار آن به راحتی بگذرند چرا که بسیاری از مشکلاتی که در جامعه به وجود می آید ناشی از همین مسئله حلال و حرام است.
امام جمعه شهرستان هریس گفت: یکی از مسایلی که باید امروز به آن توجه شود تحکیم بنیه خانواده ها است چرا که سعادت و شقاوت جامعه از خانواده ها شروع می شود و لازم است خود خانواده ها در این زمینه دقت کافی داشته باشند و با توجه به وجود فضاهای مجازی، تحت تأثیر اینگونه فضاهای مجازی قرار نگیرند بلکه باید در تحکیم بنیه خانواده ها و تربیت فرزندان سالم تلاش کنند.
مشاور استاندار آذربایجان شرقی در امور روحانیت، همچنین ضمن گلایه مندی از افزایش سن ازدواج و همچنین وقوع طلاق در جامعه گفت: متأسفانه امروز سن ازدواج در جامعه به علل مختلفی و حتی علت های بی مورد بالا رفته است و در مورد طلاق نیز که در گذشته به عنوان کار ناپسند به آن نگاه می شد امروز بعضی ها به آن افتخار می کنند که باید در این دو زمینه خانواده ها و به خصوص جوانان را آگاه کرد و یکی از قشر های تأثیر گذار روحانیت است که می توان از این ظرفیت استفاده کرد و آنچه در این زمینه باید بدان توجه کرد بسترسازی زمینه ازدواج آسان و بیان مشکلات ناشی از طلاق است.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به تلاش دشمنان و فرقه های افراطی که به نام دین دست به هرکار زشت و خشنی می زنند از روحانیون خواست در این زمینه نیز در منابر و خطابه ها مردم را آگاه کنند چرا که اگر در این زمینه مردم از حقایق آگاه نشوند ممکن است در آینده مشکلاتی پیش آید که قابل جبران نباشد.
علما و روحانیون دارای نقش به سزایی در کاهش وقوع جرایم هستند
در این همایش امام جمعه شهرستان اهر نیز گفت: در طول تاریخ اسلام علما و روحانیون در تأثیر گذاری در جامعه نقش بسزایی داشتند که امروز نیز نباید از این تأثیرگذاری غافل شد.
حجت الاسلام جواد حاجی زاده ادامه داد: متأسفانه امروز شاهد بسیاری از جرایم و بی بند و باری ها در جامعه هستیم که باید در جهت کاهش اینگونه جرایم و بی بند و باری ها چاره اندیشی و آگاه سازی شود و علما و روحانیون در جهت جلوگیری و کاهش جرایم نقش بسزایی می توانند داشته باشند که لازم است روحانیون در سخنرانی های خودشان مردم و به خصوص جوانان را ازمسایل مختلف احکام و عواقب ناشی از جرایم و بی بند و باری ها آگاه کنند.
وی از روحانیون و علما خواست در کنار بیان مسایل دینی، بیان مسایل روز و مشکلاتی که مسلمانان جهان با آن گریبانگیر هستد را در اولویت قرار دهند و ادامه داد: اگر در این زمینه احساس تکلیف نکنیم ممکن است جبران مشکلات بوجود آمده در آینده امکان پذیر نباشد.
افزایش طلاق ها در جامعه نگران کننده است
در این همایش رئیس دادگستری شهرستان اهر نیز گفت: یکی از پرونده های که در دادگستری شهرستان اهر به آن رسیدگی می شود طلاق است که متأسفانه در هر روز یک طلاق روی می دهد که جای نگرانی است.
حجت الاسلام محمدعلی نظری گفت: بیشتر طلاق های که روی می دهد در سنین ۱۵ تا ۲۵ سال است.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که دادگستری در جهت کاهش آن تلاش می کند مسئله اعتیاد و مواد مخدر است ولی تلاش های که از سوی دستگاه های دخیل در امر مبارزه با مواد مخدر انجام می شود بازهم ۷۰ درصد زندانیان معتادان هستند.
حجت الاسلام نظری گفت: از آحاد مختلف و تأثیر گذار جامعه و به خصوص علما و روحانیون انتظار داریم در جهت از بین بردن و یا کاهش جرایم در کنار دادگستری باشند و در سخنرانی ها و منابر از مشکلاتی که در اثر جرایم گریبان گیر جامعه می شود مردم و به خصوص جوانان را آگاه کنند.
نظر شما