مهدی بخشی در گفتگو با خبرنگار اعزامی مهر به اکسپوی میلان گفت: اکسپو، یک نمایشگاه کاملا فرهنگی و برای برقراری ارتباط نزدیک بین مردم کشورهای مختلف است که البته این نمایشگاه، مثل نمایشگاههای دیگر بحث تخصصی، تکنولوژی صنعتی یا بازرگانی ندارد و تمامی کشورها در آن تلاش دارند که با نشان دادن فرهنگ و دارایی های فرهنگی کشور خود به بازدیدکنندگان سایر کشورهای دنیا؛ موقعیت ها و پتانسیلهای فرهنگی و حتی جاذبه های توریستی خود را به دنیا نشان دهند.
مدیر اجرایی پاویون ایران در اکسپوی ۲۰۱۵ میلان افزود: ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده و با توجه به اینکه شعار، زمینه و تم اکسپوی میلان، تغذیه و انرژی برای حیات بوده است. تمام تلاش برنامهریزان پاویون ایران هم این است که با اهتمام به این تم و نشان دادن تغذیه ایرانی، مهمان نوازی خود را به دنیا نشان داده و با علایم و فرهنگ ایرانی، جاذبه های مختلف فرهنگی و زیست محیطی کشور را به علاقمندان و بازدیدکنندگان نشان دهد.
وی تصریح کرد: بعد از بازدید مردم ملیتهای مختلف از پاویون ایران، پیغام بارزی که دریافت میشد، تفکر و تصور مردم سایر کشورهای دنیا از ایران به عنوان یک کشور بی آب و علف و صحرایی بود که با نشان دادن گونههای مختلف گیاهی که در پاویون ایران تعبیه شده بود، این تصور در هم می شکست و ایران به عنوان کشوری با گونههای گیاهی متنوع و بسیار سرسبز و آباد در ذهنها نقش میبست.
بخشی اظهار داشت: بازدیدکنندگانی که از ایران اطلاعی نداشتند، از سرسبزی پاویون ایران به وجد می آمدند و به این باور می رسیدند که ایران کشور خشکی نیست و هر چهار فصل را در اختیار دارد که این امر، امکان تنوع تولید محصولات کشاورزی را فراهم می آورد.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم مهمان نوازی ایرانی را در ورودی پاویون ایران به نمایش بگذاریم، گفت: علیرغم اینکه بسیاری از کشورهای دنیا، برای بازدید از پاویونهای خود، صفهای طولانی را برای مرم در نظر می گرفتند، اما ایران به دلیل مهمان نوازی خود، تلاش کرده بود که در کمترین زمان ممکن و بدون صف، بازدیدکنندگان را به خود جذب کند در حالی که طی روزهای گذشته البته به دلیل ازدحام جمعیت و شمار بالای بازدیدکنندگان از پاویون ایران و البته راحتی مردم در بازدید، صف هایی هم تشکیل شد.
مدیر اجرایی پاویون ایران در اکسپوی ۲۰۱۵ میلان خاطرنشان کرد: فیلمهایی نیز در پاویون ایران به نمایش گذاشته می شد که هر یک از آنها، تفکری برای شناساندن گوشههایی از دارایی ها و پتانسیلهای ایران را نشان می داد که البته بیشترین تمرکز این فیلمها بر روی انرژی بود که یکی از شعارهای اصلی اکسپو به شمار می رفت.
وی از جذابیت قناتها برای مردم دنیا سخن گفت و اظهار داشت: قناتها از جمله المانهایی در پاویون ایران بودند که با نمایش فیلم مرتبط با خود، مخاطبان زیادی جذب می کردند، ضمن اینکه پخش این فیلمها، مورد استقبال گسترده واقع می شد و مردم از طریق آن متوجه میشدند که ایران قرنها پیش، از طریق یک معماری ساده در مناطق صحرایی ایران، می توانسته آب را به صورت دایم و ماندگار نگاه داشته و از هدر رفتن آن جلوگیری کند.
بخشی در خصوص تعداد بازدیدکنندگان از پاویون ایران در اکسپوی میلان گفت: با توجه به شمارش و آمارگیری صورت گرفته از بازدیدکنندگان پاویون ایران، به طور میانگین ۲۴ تا ۲۵ هزار بازدیدکننده در روز داشتیم که در بیشترین تعداد خود به ۵۸ هزار بازدیدکننده در یک روز هم رسیده و کمترین آن نیز ۱۲ هزار نفر بوده است اما بر این اساس پیش بینی می شود که تا پایان اکسپو، کل بازدیدکنندگانی که در شش ماه از پاویون ایران بازدید کرده اند، به سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر برسند.
وی افزود: با یک حساب و کتاب ساده، اگر به صورت میانگین ۲۰ هزار بازدیدکننده در روز داشته باشیم، هر ماه ۶۰۰ هزار نفر و در طول کل دوره اکسپو، ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از غرفه ایران بازدید خواهند کرد، البته پیش بینی می شود در روزهای آخر، بازدید بسیار افزایش یابد.
نظر شما