حجت الاسلام مهدی ستوده در گفتگو با خبرنگار مهر در تاکید به اهمیت آیین های عزاداری و برگزاری مناسب آن تصریح کرد: به فراخور فرهنگ و شیوههای مرسوم هر منطقه و استانی آیین های عزاداری شکل گرفته اند.
وی با اذعان به اینکه از دیرباز عزاداری ماه محرم همواره در قالب هیئتهای مذهبی و راهاندازی دستجات و تکایا برگزار شده است، تاکید کرد: در استان اردبیل نیز آیین های قابل توجه عزاداری شکل گرفته و رنگ و بوی حسینیت را در این شهر انعکاس می دهد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان معتقد است با وجود گذشت بیش از یک هزار سال از مصیبت شهادت امام حسین(ع) و یاران وفادارش، نه تنها از عمق این حادثه کاسته نشده، بلکه هرچه میگذرد، عاشورا قلمروی گستردهتر شده و آیینهای عزاداری باشکوه بیشتری برگزار میشود.
ستوده با ذکر مثالی به آیین طشت گذاری اشاره کرد و متذکر شد: در آیین طشتگذاری که خواستگاه اصلی آن اردبیل است، طشتهای آب را که نمادی از فرات است در مساجد و حسینیهها میآورند و این اقدام به تاسی از اقدام سرور و سالار شهیدان و یادآور رفتار جوانمردانه امام حسین(ع) در مقابل سپاه "حر" است.
وی همچنین به عزاداری در بازار اردبیل اشاره کرد و افزود: عزاداریهای حسینی در اردبیل همچنان بر حول و محور محلات ششگانه اردبیل که یادگار گذشته است انجام میگیرد و محلات اصلی با زیر شاخههای خود به ترتیب در روزهای مشخصی از محرم برای ابراز عشق و علاقه خود به ساحت اباعبدالله الحسین(ع) روانه خیابانها و در نهایت بازار اردبیل شده و شبها نیز با حضور در مساجد مختلف به عزادرای میپردازند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان به ضرورت برگزاری صحیح و به دور از حواشی مراسمات و آیین ها تاکید و اضافه کرد: آیین های عزاداری نمایش فرهنگ و باورهای دینی ما است و نباید به حواشی آلوده شود.
ستوده انتقال پیام عاشورا و دلایل شهادت امام حسین (ع) و یاران وی را تاکید کرد و افزود: انتظار می رود برگزار کنندگان و شرکت کنندگان در آیین ها به اصول و ارزش های مراسمات عزاداری توجه داشته باشند.
نظر شما