به گزارش خبرنگار مهر، نیاز علی ابراهیمی پاک در همایش کشت پاییزه گندم که ظهر یکشنبه با حضور معاونان، مدیران سازمان جهاد کشاورزی و گندم کاران در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد، گفت: استفاده از بذر و کود شیمیایی مناسب در زمان معین و توجه به آبیاری تحت فشار از موضوعات مهم در بخش کشاورزی و تولید گندم است.
وی افزود: ۵۰ الی ۶۰ درصد کشاورزان استان از بذر مرغوب و گواهیشده استفاده نمیکنند که ضمن پیگیری این موضوع باید کشاورزان تشویق و ترغیب شوند تا از بذور گواهیشده گندم برای کشت استفاده کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهارداشت: تحقیقات نشان داده بین ۳۵ تا ۵۰ درصد استفاده به موقع از کود تأثیر مناسبی در افزایش تولید دارد لذا لازم است کود مناسب و به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
ابراهیمی پاک بر لزوم استفاده از کشتهای مکانیزه در کشتهای آبی تأکید کرد و گفت: در نظر داریم در سال جاری در مزارع نقاط utm را درکشت های گندم و کلزا مشخص کنیم تا آمار دقیقی از وضعیت مزارع و کشتهای آنها مشخص شود تا بر مبنای این آمارها برنامهریزی درستی برای سال آینده انجام شود.
ابراهیمی پاک در خصوص اهمیت آبیاری تحتفشار و استفاده از روشهای نوین آبیاری در مزارع تصریح کرد: در استان قزوین استفاده از روشهای آبیاری موضعی و قطرهای با توجه به شرایط و موقعیت استان در مزارع و باغات توصیه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مدیریت و برنامه ریزی برای کشت، استفاده از فناوری و ادوات مدرن کشت و آبیاری تحتفشار را در ارتقاء سطح تولید مهم دانست.
وی گفت: استان قزوین با داشتن ظرفیت های مناسبی که در حوزه کشاورزی دارد در صورت برنامه ریزی مناسب قادر است در صورت حمایت دولتی به عنوان یکی از مراکز تولید بذر مرغوب کشور تبدیل شود.
شاهین فر: توسعه مکانیزاسیون در مزارع گندم ضروری است
در ادامه شهرام شاهین فر عضو هیئت مدیره بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور با بیان برخی مشکلات تولید کنندگان گندم اظهارداشت: در کشورهای جهان بالغ بر ۱۲۰ نوع گندم کشت می شود اما در ایران فقط از ۱۶ نوع گندم استفاده می کنیم که این مشکل باید برطرف شود.
وی افزود: ارائه مشاوره فنی در تولید بذر، افزایش راندمان تولید، توسعه مکانیزاسیون، ارتقاء بازار، توجه به کاهش هزینه تولید، آموزش بهره برداران، تقویت روحیه همکاری در کشاورزان و استفاده از دیدگاه کشاورزان برای تقویت این بخش ضروری است.
شاهین فر یادآورشد: از مسئولان وزارت جهاد انتظار داریم قیمت خرید گندم را در زمان معین و بموقع اعلام کنند تا تکلیف کشاورزان مشخص شود.
وی بیان کرد: بی برنامگی در تولید، واردات بی رویه، جایگزین کردن ریزمغذی ها به جای کود شیمیایی و استفاده از کشاورزی دانش بنیان از مهمترین چالش های گندم کاران است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
در این جلسه مدیران جهاد کشاورزی شهرستانهای البرز، تاکستان، بوئین زهرا، آوج و قزوین ضمن ارائه گزارشی از وضعیت سطح زیرکشت و تولید گندم در خصوص مشکلات حوزه خود نیز نکاتی را یادآورشدند.
نظر شما