به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ناصر رفیعی شامگاه یکشنبه در جمع عزاداران حسینی(ره) در حرم حضرت معصومه(س) اظهار داشت: در حادثه کربلا افراد سه دسته بودند برخی وضعیت کاملاً شفافی داشتند، برخی خاکستری و برخی نیز حق ستیز بودند.
وی اضافه کرد: افراد خاکستری کسی بودند که حق را شناختند، پذیرفتد ولی از حق دفاع نکردند و سکوت کردند و یا لشکر امام را ترک کرده و به خانه و کاشانه خود برگشتند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: این نهایت بی انصافی است که فردی حق را ببیند و بشناسد و آن را بپذیرد ولی به دفاع از آن برنخیزد و عاملی هم که سبب چنین مسئلهای است ضعف در امام شناسی است.
وی افزود: در زندگی اجتماعی و خانوادگی هم باید مراقب این خصلت باشیم و اگر در جایی حق را شناختیم آن را بپذیریم و به دفاع از آن بپردازیم.
حجت الاسلام رفیعی اضافه کرد: ما در کشورمان و در دنیای اسلام تاوان زیادی بابت همین مطلب پرداخت کرده و میکنیم چون کسانی هستند که حاضر نیستند وقتی اشتباه میکنند عذرخواهی کنند و آن را بپذیرند.
وی اظهار داشت: آل سعود از کشته پشته ساخته و هزاران نفر براثر کوتاهی او جان خود را از دست دادهاند ولی حاضر نیست یک عذرخواهی کند. کسانی در میان این افراد بودهاند که زنده بودهاند اما کسی به آنها رسیدگی نکرده و مردهاند و برخی افراد هم تعریف میکنند که وقتی فهمیدهاند ما ایرانی هستیم برخورد نامناسبی داشتهاند ولی با این وجود حاضر نیستند یک جمله معذرت خواهی کنند.
فقط شناخت حق و پذیرش آن کافی نیست
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی اضافه کرد: در روایتی با سند خوب نقل شده که در روی شمشیر پیامبر سه سفارش حک شده بود یکی اینکه صله رحم را ترک نکن، همه جا حق را بپذیر ولو به ضرر تو باشد و کسی که به تو بدی کرده است تو به او بدی نکن؛ این سفارش نشان دهنده اهمیت فوقالعاده حق پذیری و دفاع از آن است.
وی با بیان اینکه فقط شناخت حق و پذیرش آن کافی نیست، گفت: کسانی بودند که در کربلا فهمیدند حق با امام حسین(ع) است و حتی بر زبان هم آوردند و پذیرفتند ولی به دفاع از امام نیامدند و یا به لشکر مقابل رفتند و یا از کربلا به خانه خود برگشتند که اغلب آنها افراد خاکستری بودند و حتی برخی تا عصر عاشورا با امام بودند ولی عصر عاشورا از امام خداحافظی کردند و نمره این افراد نیز ۲۰ نیست.
حجت الاسلام رفیعی با اشاره به توبه دیرهنگام برخی افراد افزود: در مورد وضعیت برخی مانند قاتل حضرت حمزه(ع) که بعداً از کارش پشیمان شد قرآن کریم آن را مبهم گذاشته است و معلوم نیست که بخشیده میشوند یا نه و وضعیت افراد خاکستری هم در آخرت نخواهد بود.
وی با بیان اینکه در کربلا برخی کاملاً شفاف بودند، برخی نیز خاکستری و برخی حق ستیز به ویژگی افرا حق ستیز پرداخت و اضافه کرد: برخی حق را نمیشناسند که باید بروند و آن را از عالمی که میشناسد بپرسند و نباید کوتاهی کنند، برخی میشناسند اما از آن کراهت دارند، برخی هم حق را تکذیب میکنند که بسیار خطرناک است و عدهای هم با آن مبارزه میکنند که عمر سعد و شمر و ... در زمره این افراد بودند.
توجه به اعتقادات جوانان
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: نباید تصور کنیم شمر و عمر سعد افرادی لات و چاقوکش بودند بلکه افرادی با ظاهر مذهبی و نمازخوان و متشرع بودند ولی اسیر دنیا شدند و خون امام را با حکومت ری معامله کردند به خاطر همین باید برای عاقبت به خیری خودمان خیلی دعا کنیم.
وی گفت: یکی از مهمترین مسائلی که باید روی آن کار کنیم پذیرش حق در اعتقاداتمان است به خصوص در اعتقاد به امامت باید جوانان بی طرفانه تفکر و مطالعه کنند تا بفهمند ما بیدلیل سنگ غدیر را به سینه نمیزنیم و برای آن دلایل قرانی، روایی و تاریخی داریم.
حجت الاسلام رفیعی تأکید کرد: باید بر روی اعتقادات جوانان کار فرهنگی زیادی صورت بگیرد تا مبادا در قیامت حق را بفهمند که در آنجا دیر است زیرا یکی از مهمترین مصادیق چیزهایی که منسوب به خداست همین امامت حضرت امیرالمؤمنین(ع) است.
نظر شما