۲۷ مهر ۱۳۹۴، ۱۱:۲۵

با همکاری پژوهشگران محقق شد؛

فناوری دانشگاه شریف در خدمت هنرمندان/ ساخت سقف رباتیک

فناوری دانشگاه شریف در خدمت هنرمندان/ ساخت سقف رباتیک

متخصصین دانشگاه صنعتی شریف، سقف رباتیکی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند شکل خود را برای کسب بهترین شرایط صوتی در سالن نمایش تغییر دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سالن چند منظوره نمایش باغ صبای تهران چندی دیگر با همت متخصصین دانشگاه صنعتی شریف به یک سقف رباتیک مجهز خواهد شد. این سقف که با سفارش سازمان توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران ساخته شده، می‌تواند متناسب با برنامه در حال اجرای داخل سالن نمایش شکل خود را به گونه‌ای تغییر دهد که بهترین کیفیت صوتی حاصل شود.

محمد دورعلی، مجری بخش الکترومکانیکال این پروژه گفت: در سالن‌های نمایش، برنامه‌های متنوعی از جمله، تئاتر، موسیقی و یا سخنرانی اجرا می‌شود که کیفیت صوت در جذابیت آنها بسیار تاثیر گذار است. اما کیفیت صدا تنها به سیستم‌های صوتی مربوط نمی‌شود و شکل و جنس سقف نقش بسیار مهمی در توزیع صدا دارد.

وی افزود: سقف مثل یک آینه امواج صوتی را بازتاب می‌دهد. جنس و شکل سقف تعیین می‌کنند که صدا با چه نوع فرمی به حضار برسد در واقع تعیین شکل سقف نیز بخشی از کار هنری است.

این محقق عنوان کرد: با وجود اهمیت شکل و جنس سقف سالن نمایش در کارهای هنری به دلیل آنکه تاکنون امکان تغییر آن وجود نداشت به آن توجهی نمی‌شد اما متخصصان دانشگاه شریف در دو پروژه جداگانه توانستند این امکان را برای هنرمندان فراهم کنند تا با تغییر شکل سقف، بهترین کیفیت ممکن را در اجراهای هنری خود کسب کنند.

پژوهشگران یکی از مراکز رشد وابسته به دانشگاه صنعتی شریف ابتدا در یک پروژه‌ شکل و جنس مناسب برای سقف را تعیین کردند و سپس متخصصان یکی از واحدهای مجتمع خدمات فناوری دانشگاه شریف طی ۱۲ هفته با استفاده از امکانات موجود کشور، موفق به طراحی و ساخت یک واحد نمونه از این سقف رباتیکی شد که صفحات متحرک و ارتفاع عملکردی آن به طور کامل توسط رایانه قابل کنترل است.

این سقف از تعداد زیادی واحد تشکیل شده است و هر واحد متشکل از چهار صفحه آکوستیکی مشبک بزرگ است که می‌توانند از طریق مکانیزمی که سوراخ های هر صفحه را در دو وضعیت باز یا بسته قرار می دهد، جاذب یا دافع صوت باشند.

این صفحات با کمک عملگرهای مکانیکی تا چهار و نیم متر بالا و پایین رفته و هر کدام می‌توانند تا ۴۵ درجه در دو جهت زاویه خود را تغییر دهند. بدین ترتیب هر واحد از ۱۱ درجه آزادی برخوردار است که با کمک برنامه رایانه‌ای کنترل می‌شود.

چنین مجموعه‌ای امکان کنترل بی‌نظیری را بر روی شکل سقف فراهم می‌آورد که کیفیت کارهای هنری انجام شده در سالن نمایش را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.

کد خبر 2944425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha