به گزارش خبرنگار مهر، فرید براتی در نهمین جلسه شورای ساماندهی امور سالمندان استان یزد با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸.۳ درصد از کل جمعیت کشور، افراد بالای ۶۰ سال هستند، اظهار داشت: این آمار در سال ۲۰۲۱ به ۱۰ درصد و در سال ۲۰۵۰ به ۲۰ درصد خواهد رسید.
وی با بیان اینکه روند رشد جمعیت به این شکل نگران کننده و نشان دهنده حرکت جمعیت کشور به سمت پیری است، بیان کرد: باید برای این موضوع برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
براتی یادآور شد: البته یکی از دلایل افزایش جمعیت سالمندی در کشور، رشد امید به زندگی است به نحوی که امید به زندگی اکنون در کشور ما به ۷۴ سال رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور افراد بالای ۶۰ سال هستند که استانهای گیلان، مرکزی، مازندران، آذربایجان شرقی و خراسان جنوبی به ترتیب بیشترین جمعیت سالمند کشور را در خود جای داده اند و استان یزد نیز در جایگاه سیزدهم قرار گرفته است.
۷۰ درصد سالمندان کشور از خدمات بیمه ای و سلامت بهره مند هستند
براتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد سالمندان کشور از خدمات مختلف بیمهای، بازنشستگی، فرهنگی، طب سالمندی و ... بهرهمند هستند اما متاسفانه ۳۰ درصد از این جمعیت از هرگونه خدمتی بی بهره ماندهاند.
وی از تدوین خدمات و برنامههای ویژه برای ارتقاء منزلت سالمندان در برنامه ششم توسعه و راهبردی کردن سند ملی سالمندان خبر داد.
مدیرکل بهزیستی استان یزد نیز در این جلسه اظهار داشت: طبق سرشماری سال ۱۳۹۰، افراد میانسال از سن ۳۰ تا ۶۴ ساله، ۳۹.۳ درصد معادل ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر و افراد سالمند بالای ۶۰ سال، ۸۲ درصد معادل ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور را تشکیل داده اند.
جلیل عفتی عنوان کرد: این آمار نشان دهنده این است که دستگاه های مختلف باید زیرساختهای زندگی آرام همراه با آسایش و سلامت را برای این قشر وسیع از جامعه در نظر بگیرند.
وی با تاکید بر حفظ منزلت و جایگاه سالمندان در هر شرایطی بیان کرد: در حال حاضر در استان یزد برای رسیدگی به امور سالمندان چهار مرکز شبانه روزی در شهرستانهای یزد، اردکان، تفت و مهریز وجود دارد و ۱۰ مرکز روزانه نیز در شهرستانهای یزد، مهریز، میبد، اشکذر و بهاباد در حال فعالیت هستند.
بنیاد فرزانگان راهاندازی میشود
این مسئول اظهار داشت: همچنین پنج مرکز ویزیت در منزل و پنج مرکز مراجعان در منزل نیز آماده خدمترسانی به جامعه سالمند استان و خانواده آنها هستند.
عفتی، مناسب سازی محیط برای سالمندان همچنین تدارک برنامه های خوب در حوزه سلامت، سرگرمی و تفریح را نیز از دیگر برنامه های بهزیستی برای سالمندان دانست و از تلاش برای راهاندازی بنیاد فرزانگان برای اعتلای فرهنگ حضور سالمندان در جامعه خبر داد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز در این جلسه با اشاره به اینکه آمارها نشان دهنده سالمند شدن جمعیت کشور و استان یزد است، اظهار داشت: ضروری است با برنامه ریزی مناسب، تلاش کنیم تا سالمندانی پویا و سالم در جامعه داشته باشیم و بتوانیم از تجربیات ارزشمند آنها در طول دوران زندگی استفاده کنیم.
محمدعلی طالبی عنوان کرد: لازم است برنامههای مورد نیاز دستگاهها برای حمایت از سالمندان تدوین شود وی این برنامه باید جایگاهی مناسب در برنامه ششم توسعه کشور داشته باشد.
طالبی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ورود بخش غیردولتی به حوزه امور رسیدگی به سالمندان میتواند تاثیر بسیاری در رفع مشکلات سالمندان استان داشته باشد و بخش خصوصی باید در همه حوزههای مرتبط با سالمندان از جمله سلامت آنها ایفای نقش کند.
نظر شما