به گزارش خبرگزاري "مهر"، به نقل از پايگاه اينترنتي دانشگاه ويك فارست، گاتيلب كه نويسنده و ويراستار 14 كتاب و بيش از 50 مقاله درباره محيط زيست گرايي، زندگي معنوي، فلسفه سياسي و ماركسيسم، فمنيسم است با اذهان به اين نكته گفت: در طول 20 يا 30 سال گذشته اديان جهان را مطالعه و پس از آن در راستاي اشاره به بحرانهاي زيست محيطي با استفاده از آموزه هاي ديني فعاليت كرده ام.
اين فيلسوف ياد آور شد: بحران زيست محيطي براي انسان نيز بسيار مخرب است چرا كه بيماري و تخريب فرهنگها را به دنبال دارد. اگر قتل يك دغدغه ديني محسوب مي شود، آلوده كرده محيط كه باعث سرطان يك فرد شود نيز مسلماً يك مسئله ديني محسوب مي شود.
"راجر گاتليب" استاد فلسفه در مؤسسه ورسيستر پليتكنيك ماساچوست در ترم نيمه اول سال آتي درس " "دين، بوم شناسي و محيط زيست گرايي ديني " را تدريس مي كند و در تاريخ شنبه 6 اسفند ماه امسال و 5 فروردين ماه سال آينده دو سخنراني در اين عرصه ايراد خواهد كرد.
سخنراني اين فيسلوف طبيعتگرا به بررسي فصل مشترك دين، زندگي معنوي و بحرانهاي زيست محيطي مربوط است و اين پرسش را كه ما چگونه مي توانيم مرتكب نسل كشي و زيست بوم كشي شويم و در عين حال ايمان به خداوند و زندگي معنويت خود را مورد تأكيد قرار دهيم پررنگ مي كند و تعارضات آن را مورد توجه قرار مي دهد.
گاتليب مؤلف كتاب " اين زمين مقدس: دين، طبيعت ، محيط زيست" كه يكي از آثار مهمي است كه به ابعاد ديني بحران زيست محيطي مي پردازد اظهار داشت: بسياري از گروههاي ديني اخيراً نسبت به تخريب محيط زيست ابراز نگراني كرده و در اين عرصه ستادهاي بسياري تشكيل شده اند.
وي هدف خود را از تدريس در اين رشته آگاهي دادن به روحانيون آينده از رابطه انسان با طبيعت و ابعاد اخلاقي اقدامات زيست محيطي به عنوان بخش ضروري از دين برشمرد.
نظر شما