۲۸ مهر ۱۳۹۴، ۱۹:۰۰

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان:

زنان قلب تپنده خانواده و جامعه هستند

زنان قلب تپنده خانواده و جامعه هستند

همدان- مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در امور بانوان، گفت: زنان به‌عنوان قلب تپنده خانواده و جامعه می‌توانند در همه عرصه‌ها تأثیرگذار باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، شهره علی محمدی ظهر سه‌شنبه در همایش «زنان سالم، جامعه سالم» بابیان اینکه هفته ملی سلامت زنان ایرانی همه‌ساله باهدف خود مراقبتی زنان برگزار می‌شد، افزود: زنان به‌عنوان قلب خانواده ابتدا باید خود را سالم نگه‌دارند تا بتوانند خانواده سالمی داشته باشند.

وی فرهنگ‌سازی را از مهم‌ترین اهداف برگزاری همایش «زنان سالم جامعه سالم» عنوان کرد و اظهار داشت: همایش هفته سلامت زنان ایرانی با رویکرد محیط‌زیست برگزار شد که در این راستا زنان به‌عنوان قلب تپنده خانواده و جامعه می‌توانند در همه عرصه‌ها تأثیرگذار باشند لذا در حوزه سلامت محیط‌زیست نیز به‌عنوان الگویی مؤثر برای فرزندان می‌تواند این نقش را با بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات خود برجسته سازند.

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در امور بانوان بیان داشت: در هفته سلامت زنان ایرانی امسال از اساتید دانشگاه و کارشناسان مسائل دینی دعوت کردیم تا با ارائه مطالبی که در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌دهند به هدف خود که فرهنگ‌سازی است برسم.

شهره علی محمدی در ادامه با تأکید بر اینکه نکات کلیدی خانواده و جامعه بر عهده زنان است، عنوان کرد: در این راستا زنان با خریدهای آگاهانه و آموزش به فرزندان می‌توانند نسلی سالم پرورش دهند.

وی یادآور شد: زنان جامعه با توجه به نقش مادری که دارند باید نسبت به محیط‌زیست خود مسئول باشند و این را به‌عنوان یک سرمایه به نسل‌های آینده منتقل کنند.

رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان همدان هم در این همایش بابیان اینکه در حال حاضر محیط‌زیست کشور با بحران‌های جدی مواجه است، گفت: بحران‌های محیط‌زیست شامل جنبه‌های مختلفی چون آلودگی هوا، بحران آب در دو جنبه کمبود و آلودگی‌های آب، افزایش تعداد خودروها، پسماندها، افزایش زباله‌های تجدید ناپذیر، آلودگی‌های صوتی و غیره است.

بهاره نوری صفا با اشاره به اینکه بحران‌های محیط زیستی با صنعتی شدن دنیا ایجاد شد، افزود: در ایران هم که به سمت توسعه پیش می‌رود این بحران‌ها افزایش‌یافته است و محیط‌زیست را تهدیدمی کند.

وی با تأکید بر اینکه متأسفانه مفهوم توسعه پایدار در بین مسئولان، تولیدکنندگان و صاحبان صنایع به‌خوبی جا نیفتاده است، اظهار داشت: همین امر موجب ایجاد بحران‌های زیست‌محیطی در کشور شده است.

وی بابیان اینکه آموزش مهم‌ترین بحث در توسعه پایدار کشور است، عنوان کرد: در این زمینه نیاز به مشارکت زنان و سایر بخش‌های جامعه برای تحقق توسعه پایدار با حفظ منابع محیط‌زیست داریم.

آموزش‌های محیط زیستی به فرهنگ تبدیل شود

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان همدان هم در این مراسم بابیان اینکه در سطح بینش، اندیشه، اطلاعات و آگاهی سطح خوبی داریم، گفت: درد جامعه این است که دانسته‌ها و اطلاعات ما در عرصه رفتار عملی نمی‌شود.

حجت‌الاسلام مصطفی رستمی با اشاره به اینکه بخشی از رفتار افراد به حوزه اندیشه برمی‌گردد، افزود: بخش دیگر رفتار افراد به شیوه‌های تربیتی، عملکرد نخبگان جامعه و شیوه‌های آموزش برمی‌گردد.

وی با تأکید بر اینکه در حوزه اندیشه، باور و آموزه‌های دینی روایات زیادی در خصوص محیط‌زیست وجود دارد، اظهار داشت: در حوزه اعتقادات، رفتار و دانسته‌های خود نقص داریم که این مربوط به حوزه تربیت.

حجت‌الاسلام مصطفی رستمی با تأکید بر اینکه تربیت را باید از خودمان شروع کنیم، عنوان کرد: زن رئیس خانه است و تربیت مرد و فرزندان را بر عهده دارد لذا زنان تحصیل‌کرده و شاغل گروه‌های مرجع جامعه محسوب می‌شوند و نگاه دیگر افراد جامعه به این افراد به عملکرد آن‌ها برمی‌گردد.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان هم در این همایش بابیان اینکه میزان آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی‌ها از جنبه‌های مختلف در حوزه محیط‌زیست توسط مسئولان مرتبط کم بوده است، گفت: باید به این نکته توجه داشته باشیم که میزان آگاهی‌های ما به مرحله یقین نرسیده است و همین امر موجب بروز مشکلاتی بسیاری در جامعه شده است.

رضا شکوهی با اشاره به اینکه اگر زنان از نحوه‌ی تأمین آب آگاه باشند و بدانند که نسل آینده چه مشکلاتی را به دلیل کمبود آب خواهند داشت در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کنند، افزود: در این زمینه باید آموزش‌ها را به یک فرهنگ تبدیل کنیم.

در جامعه به محصولات غذایی صنعتی بی‌اعتمادی وجود دارد

عضو هیئت‌علمی گروه تغذیه و مسئول پیگیری و راه‌اندازی رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی همدان هم در ادامه این همایش بابیان اینکه در بحث مواد غذایی و بهداشت محیط حتی در دانشگاه هم آموزش‌ها ضعیف است، گفت: زنان باید از آلودگی‌های زیست‌محیطی که وارد مواد غذایی می‌شوند آگاهی داشته باشند و از مصرف این‌گونه ماد غذایی پرهیز کنند.

علی حشمتی با اشاره به اینکه برخی از مواد غذایی ارزشمند از سبد غذایی خانواده‌ها به دلیل اطلاع‌رسانی‌ها غلط در فضاهای مجازی حذف‌شده است، افزود: دانشگاه علوم پزشکی تلاش می‌کند تا میزان سبوس در نان افزایش یابد اما متأسفانه مردم به دنبال نان سفید هستند که این به دلیل ناآگاهی افراد جامعه است.

وی با تأکید بر اینکه فرهنگ‌سازی درزمینهٔ محصولات مواد غذایی نیاز به آموزش دارد، اظهار داشت: متأسفانه در جامعه به محصولات غذایی صنعتی بی‌اعتمادی وجود دارد درحالی‌که هدف از صنعتی شدن محصولات غذایی جلوگیری از ضایعات است.

عضو هیئت‌علمی گروه تغذیه و مسئول پیگیری و راه‌اندازی رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: اعتماد زیادی در بین افراد جامعه به محصولات غذایی سنتی وجود دارد درحالی‌که بر اساس نمونه‌گیری‌ها تولیدکنندگان محصولات سنتی از اعتماد مردم سوء استفاده می‌کنند در تهیه این‌گونه مواد غذایی تقلب می‌کنند.

علی حشمتی به استفاده به برخی از وسایل برقی همچون سرخ‌کن‌ها و آرام‌پزها اشاره کرد و اظهار داشت: روغن در یک مرحله حرارت زیاد خاصیت خود را از دست می‌دهد و مصرف مجدد آن ضرر دارد لذا در آرام‌پزها هم ارزش مواد غذایی به دلیل طولانی بودن مدت پخت از بین می‌رود لذا بانوان باید این موضوع آگاهی داشته باشند.

وی تأکید کرد: در مصرف مواد غذایی نیاز به آموزش داریم که در این راستا زنان بسیار تأثیرگذار خواهند بود.

آلایندگی‌های محیطی عامل یک تا پنج درصد سرطان‌ها

علی حشمتی به قیمت مرغ هم اشاره کرد و بابیان اینکه قیمت این محصول به دلیل وابسته بودن به خارج تابع قیمت ارز است، بیان داشت: برخی از مصرف هورمون در صنایع پرورش مرغ صحبت می‌کنند این در حالی است که مصرف این دارو در این صنعت توجیه اقتصادی ندارد.

وی بابیان اینکه پرورش مرغ در مدت ۴۵ روزبه دلیل تغییر ژنتیک مرغ‌ها است، گفت: دلیل دیگر این امر این است که مرغ‌ها داروهای پیشگیری شیوع بیماری‌ها را از طریق خوراک دریافت می‌کنند که متأسفانه در کشور از این داروها به روش مصرف استفاده نمی‌شود.

علی حشمتی ادامه داد: آنچه موجب افزایش وزن مرغ‌ها می‌شود مصرف نادرست دارو است.

وی به بحث نظارت بر سموم شیمیایی موردنیاز در صنعت کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: در این راستا جهاد کشاورزی سموم استاندارد را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.

عضو هیئت‌علمی گروه تغذیه و مسئول پیگیری و راه‌اندازی رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه برخی از سمومی که در زنجیره کشاورزی مصرف می‌شود قاچاق است، افزود: سمومی توسط سازمان جهاد کشاورزی توزیع می‌شود هیچ‌گونه مخاطره بهداشتی ندارد.

مهرانگیز زمانی متخصص زنان هم در این همایش گفت: جمعیت ایران به دلیل بیماری‌های قلبی عروقی و تصادف به‌طور ناگهانی فوت می‌کنند.

وی آلایندگی‌های محیطی را عامل یک تا پنج درصد سرطان‌ها عنوان کرد و افزود: همچنین ۱۹ درصد از مرگ‌ومیرهای سرطان ناشی از آلایندگی‌های زیست‌محیطی است.

مهرانگیز زمانی با تأکید بر اینکه آلودگی آب بیشتر از سرطان سینه‌ زنان را می‌کشد، اظهار داشت: ژنتیک، افزایش سن، فاکتورهای محیطی، آلودگی آب‌وهوا، تشعشعات، جغرافیا، تغذیه و عفونت‌ها و التهاب‌ها هشت عامل اصلی برای ابتلا به سرطان هستند.

کد خبر 2945789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha