به گزارش خبرنگار مهر، عباس جعفریان دهکردی ظهر سهشنبه به مناسبت هفته مسمومیتهای دارویی در نشست با اصحاب رسانه، اظهار کرد: در استان اصفهان رضایت نسبی از وضعیت داروخانه ها وجود دارد هرچند در موارد اندکی که بیشتر به دلیل غفلت است، تخلفهایی در این واحدهای صنفی مانند وجود داروی تاریخ مصرف گذشته مشاهده می شود.
وی همچنین با اشاره به طرح جمعآوری داروهای غیر قابل مصرف از سطح داروخانه ها، بیمارستان ها و شرکتهای پخش دارویی از پنج ماه گذشته در استان اصفهان، افزود: اقلام دارویی جمع آوری شده در این طرح توسط یک شرکت خصوصی و در شرایط استاندارد معدوم می شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: سیاست جمع آوری دارو از منازل کنار گذاشته شده و داروخانه ها نیز مجاز به برگشت دارو نیستند.
وی همچنین از مردم خواست تا داروهای غیر قابل مصرف را در منزل نگهداری نکنند و از مصرف بیرویه آنتی بیوتیکها مانند آمپی سیلین و آموکسی سیلین پرهیز کنند.
جعفریان همچنین درباره پیشگیری و کنترل مسمومیت ناشی از مصرف محصولهای کشاورزی از جمله سبزی گفت: بهترین راه برای این موضوع، شناسنامه دار کردن محصولهای کشاورزی است.
وی با بیان اینکه کنترل محصولهای کشاورزی از نظر سموم، نیترات و سایر موارد کار آسانی نیست، افزود: حتی ممکن است سمومی برای دفع آفتها بکار رفته باشد که ما از آن اطلاعی نداریم.
وی درباره راه اندازی آزمایشگاه تاییدیه سلامت در میدان میوه و تره بار اصفهان، تصریح کرد: کنترل این موضوع به این سادگی نیست که فقط با راهاندازی یک آزمایشگاه حل شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه پزشکی اصفهان افزود: هیچ جای دنیا اینگونه عمل نمی شود زیرا معقول و مقدور نیست.
وی با تاکید بر اینکه برای کنترل سلامتی محصولهای کشاورزی، بهترین راه شناسنامهدار کردن آنهاست، تصریح کرد: این کار بدان معنا است که مشخص شود این محصولها از کجا آمده، چگونه آبیاری شده و از چه سمومی برای دفع آفت استفاده شده است.
جعفریان، متولی این کار را وزارت جهاد کشاورزی دانست و تاکید کرد: شناسنامهدار کردن محصولهای کشاورزی برای محصولهای گلخانهای آغاز شده و امیدواریم برای سایر موارد نیز انجام شود.
وی اضافه کرد: وزارت بهداشت نیز از پارسال طرح کشوری پایش محصولهای کشاورزی را در این زمینه آغاز کرده که در آن برخی شاخصها مانند میزان نیترات و نیتریت ها، فلزات سنگین و باقیمانده سموم اندازه گیری می شود.
جعفریان دهکردی اظهار داشت: نتایج این آزمایشها و نمونه برداریها به تهران ارسال شده تا پس از ارزیابی کلی و مقایسهای، وضعیت این محصولها مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه «با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم»، شعار هفته پیشگیری از مسمومیتها در سال جاری است، افزود: سازمان غذا و دارو سامانه تلفنی ۱۴۹۰ را به عنوان مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم و با ارائه خدماتی مانند مشاوره و اطلاع رسانی درباره مصرف داروها و عوارض آن و چگونگی پیشگیری از مسمومیتها و درمان آنها راهاندازی کرده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: پیشگیری از بروز مسمومیت ناشی از داروها، در اطفال، ناشی از گازها و منواکسید کربن، با مواد غذایی و گیاهان سمی، با سموم دفع آفت و مواد شیمیایی و ناشی از گزیدگی ها و سوء مصرف مواد از عناوین روزهای هفته پیشگیری از مسمومیتها است.
وی بیان داشت: استان اصفهان از نظر ثبت اطلاعات مسمومیتها و اطلاعرسانی دارو و سموم در دو سال گذشته، رتبه نخست کشوری را کسب کرده است.
نظر شما