به گزارش خبرگزاري مهربه نقل از خبرگزاري فرانسه، شوراي اروپا روز گذشته اعلام كرد كه همه اعضاي اين شورا به جز يك كشور، پرسشنامه هايي را كه درباره احتمال انتقال مظنونان به ارتباط با تروريسم و بازجويي از آنها توسط آمريكا در اروپا انجام شده است، به اين شورا تحويل داده اند .
تري ديويس دبير كل شوراي اروپا اعلام كرد كه كشورهاي بلغارستان، بوسني هرزگوين و گرجستان يك روز پس از ضرب الاجل 21 فوريه گزارشهاي خود را ارائه دادند،اما كشور سن مارينو تنها كشوري است كه هنوزاطلاعات خواسته شده را ارائه نداده و اعلام كرده است به زودي پاسخ خود را براي ما خواهد فرستاد .
در ماه نوامبر، شوراي اروپا كه 46 عضو دارد از كشورهاي عضو خواست كه اطلاعات مفصلي از ميزان آگاهي هاي خود از پرواز هاي سيا و بازداشتگاههاي اين سازمان در خاك اروپا ارائه دهند.
دبير كل شوراي اروپا روز چهارشنبه اعلام كرد: پاسخهايي كه تاكنون تجزيه و تحليل شده است،علتي براي نگراني درباره احتمال نقض كنفوانسيون حقوق بشر اروپا فراهم نمي كند.
كميته حقوقي شوراي اروپا هم اكنون درحال تحقيق درباره پروازهاي سيا و احتمال وجود زندانهاي سري سيا در اروپاست كه رياست آن را ديك مارتي سوئيسي عضو پارلمان اروپا برعهده دارد.
سال گذشته گزارشي در رسانه هاي غربي منتشر و در آن افشا شد كه آمريكا به بهانه مبارزه با تروريسم، افراد مظنون به اعمال تروريستي را از كشورهاي مختلف ربوده و آنان را به مكان هاي نامعلومي براي شكنجه منتقل مي كرده است.
همچنين در اين گزارش ها عنوان شده بود كه آمريكا بخشي از اين مظنونان را در كشورهاي اروپايي در مراكز مخفي نگهداري كرده است و كشورهاي اروپاي شرقي و تا حدودي كشورهاي اروپاي غربي در صف اول اين اتهامات بودند كه اين مسئله موجب اعتراض هاي شديد شهروندان اروپايي و مجامع حقوق بشر بين المللي به اين مسائل شد.
پارلمان اروپا چندي پيش اعلام كرد كه كميته موقتي را براي رسيدگي به ادعاي مربوط به زندان هاي مخفي سازمان جاسوسي آمريكا "سيا" در اين قاره ايجاد مي كند.
وظيفه اين كميته مشخص كردن دومسئله است و آن اينكه آيا مراكز بازداشت سازمان سيا در اين اتحاديه وجود داشته است؟ آيا سيا از فرودگاه هاي كشورهاي اروپايي براي نقل و انتقال مظنونين به اعمال تروريستي به مكان هايي كه مي توانستند با شكنجه رو به رو شوند، استفاده كرده است ؟.
نظر شما