۴ آبان ۱۳۹۴، ۸:۴۰

گزارش مهر از چهارمحال و بختیاری؛

نیمی از خانه‌های روستایی غیر مقاوم‌اند/خانه‌هایی از سنگ و چوب

نیمی از خانه‌های روستایی غیر مقاوم‌اند/خانه‌هایی از سنگ و چوب

شهرکرد - هم‌اکنون حدود ۵۰ درصد خانه‌های روستایی استان چهارمحال و بختیاری فرسوده و غیر مقاوم هستند و خطر مرگ هرلحظه روستائیانی که در این خانه‌ها زندگی می‌کنند را تهدید می‌کند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: چهارمحال و بختیاری با جمعیت ۹۵۰ هزارنفری خود دارای بیش از ۷۰۰ روستا است که در نقاط مختلف استان قرارگرفته‌اند.

جدا از محرومیت‌های که در بسیاری از روستاهای استان چهارمحال و بختیاری مشاهده می‌شود، خطراتی زندگی مردم روستاهای این استان را تهدید می‌کند.

غیر مقاوم و فرسوده بودن خانه ها روستایی یکی از خطرات بسیار بزرگی است که بسیاری از اهالی روستاهای این استان را تهدید می کند.

بسیاری از خانه‌های روستاهای این استان غیر مقاوم هستند و وقوع یک زمین‌لرزه با شدت بسیار کم می‌تواند حوادث تلخی را در بسیاری از روستاهای این استان سبب شود.

مصالح ساختمانی بیشتر خانه‌های روستایی از گل و چوب و آجر و معماری‌های خانه های روستایی این استان بسته به نوع طبیعت محل زندگی متفاوت است. به‌عنوان‌مثال روستاهایی که بیشتر در مناطق جنگلی استان هستند از چوب و روستاهای که در مناطق کوهستانی قرار دارند بیشتر از سنگ و گل برای خانه‌سازی استفاده کرده‌اند.

نکته قابل‌توجه این است که مردم هنوز در خانه‌های زندگی می‌کنند ماده اصلی استحکام خانه از گل است و خبری از سیمان نیست.

طی بررسی ها از حدود ۸۰ هزار واحد مسکونی روستایی استان چهارمحال و بختیاری حدود ۴۵ هزار واحد غیر مقاوم و نیازمند مقاوم‌سازی یا تخریب کامل هستند.

با توجه به بارش‌های قابل‌توجه برف و باران در زمستان و همچنین قرار گرفتن این استان بر روی گسل‌های زلزله باید تلاش شود که خانه‌های روستایی استان مقاوم شوند.

هم‌اکنون بسیاری از خانه‌های روستایی به علت رعایت نشدن اصول فنی و مهندسی بدون استاندارد ساخته‌شده  وزندگی افرادی که در این خانه‌ها زندگی می‌کنند هرلحظه درخطر استیکی از کارشناسان حوزه عمران و ساخت‌وساز واحدهای مسکونی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هم‌اکنون سبک‌سازی واحدهای مسکونی یکی از اهداف اصلی در ساخت‌وساز است.

سجاد حسینی عنوان کرد: سبک‌سازی واحدهای مسکونی می‌توان از تخریب خانه در هنگام رخدادهای طبیعی جلوگیری کند و خطران جانی و مال را کاهش دهد.

وی اذعان داشت: خانه‌های روستایی استان چهارمحال و بختیاری به علت استفاده از مصالح طبیعی و گل و خشت داری بار سنگین هستند که در صورت وقوع حوادث طبیعی، این واحدهای مسکونی محل امنی به شمار نمی‌روند.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون بسیاری از خانه‌های روستایی این استان به علت رعایت نشدن اصول فنی و مهندسی بدون استاندارد ساخته‌شده است وزندگی افرادی که در این خانه‌ها زندگی می‌کنند هرلحظه درخطر است.

این فارغ التحصیل رشته عمران گفت: باید برای ساختمان‌سازی از مصالح نوین و تائید شده نظام‌مهندسی ساختمان استفاده شود و تلاش شود که خانه‌ها سبک ساخته شوند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بنیاد مسکن در خط مقدم بهسازی و بازسازی روستاها است و تلاش بنیاد مسکن در مسیر استانداردسازی خانه‌های روستایی است.

۵۰درصد مسکن‌های روستایی چهارمحال و بختیاری غیر مقاوم هستند

سهراب رئیسی عنوان کرد: ۵۰ درصد مسکن‌های روستایی چهارمحال و بختیاری غیر مقاوم هستند.

وی افزود: حدود ۸۰ هزار واحد مسکن روستایی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این تعداد حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار واحد غیر مقاوم هستند.

وی عنوان کرد: هم‌اکنون بسیاری از واحدهای مسکونی روستایی استان چهارمحال و بختیاری نیازمند بازسازی و تعمیر اساسی هستند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: بسیاری از خانه‌های روستایی این استان مقاوم نیستند و در صورت وقوع یک رخداد طبعی مانند زلزله، حوادث تلخی در این خانه‌ها رقم می‌خورد.

سهراب رئیسی تأکید کرد: بسیاری از خانه‌های روستایی این استان از سنگ و گل ساخته‌شده که این ساختمان‌های ساختمان‌های غیر مقاوم هستند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان چهارمحال و بختیاری یاداور شد: هر ساختمان روستایی که اصول فنی و مهندسی در احداث آن رعایت نشده باشد ساختمانی غیر مقاوم به شمار می‌رود که در زمان حادثه تاب مقاومت ندارد و باید این ساختمان مقاوم‌سازی شود.

وی یادآور شد: هم‌اکنون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این استان در تلاش است که با پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت و کمک‌های بلاعوض بتواند بسیاری از واحدهای غیر مقاوم روستایی این استان را بهسازی و مقاوم‌سازی کند که محقق شدن این امر نیازمند درخواست اهالی روستاها است.

امسال سهمیه خوبی برای پرداخت تسهیلات برای بازسازی بافت‌های فرسوده و سانحه دیده روستاهای استان چهارمحال و بختیاری در نظر گرفته‌شده است

وی اظهار داشت: مردم روستاهایی که دارای خانه غیر مستحکم و غیر استاندار هستند باید به بنیاد مسکن مراجعه کنند و از کمک‌های این بنیاد برای مقاوم‌سازی خانه‌های خود استفاده کنند.

سهراب رئیسی تأکید کرد: استفاده نکردن از تسهیلات برای مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی می‌تواند مشکلات بسیاری را در آینده برای افرادی که در این خانه‌ها زندگی می‌کنند ایجاد کنند.

وی گفت: به‌عنوان‌مثال یکی از اهالی یکی از روستاهای این استان که دارای خانه غیر مقاوم بود، درگذشته از تسهیلات برای بهسازی و مقاوم‌سازی استفاده نکرده است و هم‌اکنون خانه این فرد به علت فرسوده بودن و غیره مقاوم بودن دچار تخریب‌شده است و غیرقابل‌سکونت شده است و این فرد هم‌اکنون بدون خانه شده است و خانواده این فرد دچار مشکلات فراوان شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان چهارمحال و بختیاری افزود: هم‌اکنون تسهیلات بازسازی و بهسازی از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان پرداخت می‌شود که روستائیان باید بنیاد مسکن مراجعه کنند و از این تسهیلات برخوردار شوند.

سهراب رئیسی یادآور شد: امسال سهمیه خوبی برای پرداخت تسهیلات برای بازسازی بافت‌های فرسوده و سانحه دیده روستاهای استان در نظر گرفته‌شده است.

باید تلاش شود که مقاوم سازی در روستاها به یک فرهنگ تبدیل شود و ضرورت دارد که روستائیان برای خانه سازی از نظرات کارشناسان عمران بهره بگیرند و خانه های خود را بر اساس ضوابط فنی و مهندسی احداث کنند.

خبرنگار: بهاره صمیمی

کد خبر 2949926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha