به گزارش مهر، در اين شماره يادگارنامه دكتر محمد ابراهيم باستاني پاريزي ، از محققان فرهنگي و تاريخي، به مناسبت هشتادمين سال تولد او، قريب يكصد و سي صفحه را به خود اختصاص داده است .
گفتگو با دكتر باستاني پاريزي، نوشتارهايي از دكتر علي محمد حق شناس ، عباس زرياب خويي و محمد رضا شفيعي كدكني از جمله مطالب يادگارنامه اين شماره به شمار مي آيد .
" سمينار بين المللي ايران و اسلام " ، " تمدن فراموش نشده هخامنشيان " و " تازه ها و پاره هاي ايران شناسي " در بخش ايران شناسي بخارا و " هنر اسلامي يا هنر مسلمان " ، " ميلان كوندرا و هنر رمان " و " ايران نميروفسكي ، وقايع نگاري يك جنگ باخته " در بخش نقد ادبي بخارا مورد استفاده قرار گرفته است.
در ساير قسمت هاي مجله نيز پنج شعر از خوان رامون خيمنز، اشعاري از سيمين بهبهاني، پرويز ناتل خانلري ، عمران صلاحي ، سيروس شميسا و ... و مطالبي همچون " نگاهي به كتاب بر ساحل جزيره سرگرداني " ، " شرح اشارات حافظ " ، " كتاب شناسي ناصرخسرو" و " تبار و انديشه تاگور " به چشم مي خورد.
در نوشتاري تحت عنوان " من و دكتر باستاني پاريزي " به قلم احسان اشراقي آمده است : " ... دكتر باستاني به خوبي دريافته است كه تاريخ را جز به مدد دانش هاي حاشيه اي نظير شعر و ادب و اسطوره و داستان و مضامين دل انگيز و طنزهاي عبرت آموز نمي توان در ذهنيت مردم جاي داد .
تلفيق شعر و ادب با تاريخ ضمن لذتي كه براي مورخ حاصل مي كند، خواننده را نيز براي دريافت حوادث تاريخي آماده تر مي سازد و او را با مورخ در عرضه ابداعات هنري سهيم مي سازد و اين خود دستاويزي است كه از طريق آن مي توان به مناسب ترين شكلي، از معماي پيچيده و خالي از انعطاف حوادث گذشته رمزگشايي كرد ... "
به گزارش مهر، " بخارا " (شماره 46) ويژه آذر و دي ماه 84 در 480 صفحه و بهاي 3000 تومان به سردبيري علي دهباشي روانه پيشخوان شده است .
نظر شما