۶ اسفند ۱۳۸۴، ۱۱:۰۰

با وجود تاكيد پاكستان بر ضرورت خروج صدها هزار نظامي هندي از اين منطقه؛

بوش براي بستن اردوگاههاي مبارزان كشميري به مشرف فشار خواهد آورد

جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا روز گذشته اعلام كرد كه وي در سفر آتي خود به اسلام آباد به رئيس جمهوري پاكستان فشار خواهدآورد تا اردوگاههاي آموزشي مبارزان كشميري را ببندد.

به گزارش خبر گزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، جرج بوش در گفتگو با تلويزيون دولتي دوردارشان هند اظهارداشت : "در سفرم به پاكستان، درباره فعاليتهاي تروريستي، نياز به برچيدن اردوگاههاي آموزش تروريستي و محافظت از زندگي افراد بي گناه گفتگو خواهم كرد ".

وي افزود: "يكي از خطرات حركت تروريستي اين است كه آنها براي دستيابي به اهداف خود مردم بي گناه را مي كشند؛ هند و پرويز مشرف رئيس جمهوري پاكستان و همچنين كشور ما به شدت از زندگي افراد بي گناه مراقبت مي كنيم."

رئيس جمهوري آمريكا شب 28 فوريه راهي هند خواهد شد و از آنجا به پاكستان سفر خواهد كرد.

هند و پاكستان هر دو ادعاي ماكيت بر منطقه كشمير دارند ، اما هر يك از اين دو كشور با تقسيم كشمير به دو قسمت كشمير تحت كنترل هند و كشمير تحت كنترل پاكستان،آن را اداره مي كنند؛ دو كشور سه بار با هم درگير شدند كه درگيري بر سر كشمير صورت گرفت.

هند، پاكستان را متهم به كمك به جدايي طالبان كشمير مي كند ، اما پاكستان با رد اين اتهام ، حمايت اخلاقي ، سياسي و ديپلماتيك از مبارزين كشميري را تاييد مي كند . 

از سوي ديگر يك روزنامه هندي چندي پيش نوشته بود كه رئيس جمهوري پاكستان از همتاي آمريكايي خود خواسته است درحل مسئله كشمير ميان دهلي و اسلام آباد ميانجي گري كند.

روزنامه اينديا ديلي نوشت : " پرويز مشرف" اميدوار است كه جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا به وي كمك كند. 

مشرف گفته است كه هند در اين زمينه اقدامي به عمل نمي آورد و مقابله با شورشيان اين منطقه را متوقف كرده است.

بيش از نيم ميليون نظامي هندي در منطقه كشمير واقع در رشته كوههاي هيماليا مستقر هستند كه پاكستان بارها بر ضرورت خروج اين نيروها و غير نظامي شدن اين منطقه تاكيد كرده است و حضور اين حجم گسترده از نيروهاي نظامي را عامل تنش و بي ثباتي در منطقه معرفي كرده است، اخيرا پرويز مشرف رئيس جمهوري پاكستان با تاكيد بر واهي بودن بهانه هاي هند براي ادامه حضور در كشمير، بر ضرورت خروج نظاميان هندي از اين منطقه تاكيد كرد .

با وجودي كه پاكستان وهند روابط خود را در زمينه حمل و نقل، فرهنگي و ورزشي از زمان آغاز روند صلح از دو سال گذشته تقويت كرده اند، اما پيشرفت چنداني در مورد حل اختلافات مربوط به منطقه كشمير به دست نيامده است، دو جنگ از سه جنگي كه ميان دو كشور از زمان استقلالشان از استعمارگران انگليسي در سال 1947 درگرفته بود، مربوط به مسئله كشمير بود.

اخيرا هند اعلام كرده بود كه 15 هزار نظامي خود را از منطقه اشغالي جامو و كشمير در چارچوب گامهاي خود براي تقويت روند صلح با پاكستان خارج مي كند.

کد خبر 295044

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha