۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۳:۴۲

صالحی‌امیری مطرح کرد؛

انتقاد از بی‌تفاوتی نسبت به ثبت جهانی ۲ اثر ایرانی/ ضعف از من است

انتقاد از بی‌تفاوتی نسبت به ثبت جهانی ۲ اثر ایرانی/ ضعف از من است

رئیس کتابخانه ملی ایران با انتقاد تلویحی از عدم انعکاس درست ثبت جهانی دو اثر ایرانی گفت: در هر گوشه‌ای از دنیا اگر یک اثر از یک کشور در حافظه جهانی یونسکو ثبت می‌شد، ملت یک هفته جشن می‌گرفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا صالحی امیری مشاور رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران پیش از ظهر امروز سه‌شنبه پنجم آبان ماه در مراسم روز جهانی میراث دیداری و شنیداری و رونمایی از دو اثر ایرانی ثبت شده در فهرست حافظه جهانی یونسکو که در محل این سازمان در تهران برگزار شد، گفت: اگر در گوشه‌ای از دنیا یک اثر در حافظه جهانی یونسکو ثبت می‌شد، ملت یک هفته جشن می‌گرفتند و در کشور ما هم از این مساله باید صحبت می‌شد و همه شبکه‌های تلویزیونی به آن می‌پرداختند؛ البته این ضعف متوجه من به عنوان رئیس کمیته حافظه جهانی است و هیچ خطری متوجه شما نیست.

وی افزود: ما بر این باوریم که فرهنگ جوهری است که هر چه از نظر تاریخی کهنه‌تر می‌شود، قیمتش فراتر می‌رود برعکس ارزش‌های مادی؛ به همین دلیل ما معتقدیم مخازن کتابخانه ملی و آرشیو ملی ایران گرانبهاتر از مخزن بانک مرکزی است.

صالحی امیری گفت: ما نیازمند بازتعریف مفهوم سرمایه هستیم و امروز باید بدانیم که سرمایه چیست و سرمایه‌دار کیست. واقعیت این است که سرمایه اصلی، سرمایه انسانی، فرهنگی، اجتماعی و دینی است؛ چه فضیلتی بزرگتر از فرهنگ و تمدن و میراث ایرانی که نگین درخشانی است در عرصه جهانی؟

مشاور رئیس‌جمهور گفت: امروز تمدن ما با همه تمدن‌های موجود روی زمین هماوردی می‌کند و خوشحالیم که به تازگی دو دُرّ گرانبها از مجموعه هزاران بلکه صدها هزار دُرّی که در این مرز و بوم نهفته است، در حافظه جهانی یونسکو به ثبت رسیده و ما آنها را به مردم معرفی می‌کنیم.

رئیس کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه سرمایه‌های مادی مانند نفت، آلودگی ایجاد می‌کنند و دود می‌شوند و از بین می‌روند، گفت: این سرمایه‌های فرهنگی هستند که فضای زیست فرهنگی را در جامعه ایجاد می‌کنند. ما اگر به دنبال کسب فضیلت، معرفت، اخلاق، همگرایی، همدلی، سازگاری و انسجام ملی هستیم، یک راه بیشتر جلوی روی ما نیست و آن بازگشت به حوزه فرهنگی است.

مشاور رئیس‌جمهور با بیان اینکه خوشبختانه رئیس این دولت و همچنین دولتمردان، شخصیت‌های فرهنگی هستند گفت: اگر بنا باشد ما از مجموعه چالش‌های موجود در جامعه عبور کنیم، راهش سیاست اقتصاد نیست بلکه فرهنگ است چرا که فرهنگ، انسان‌ساز است.

رئیس کمیته ملی حافظه جهانی با اشاره به تشکیل جلسات این کمیته به صورت دائمی و مستمر، گزارشی از فعالیت آن ارائه کرد و گفت: تاکنون ۴۲ اثر در حوزه ملی، چهار اثر در حوزه منطقه‌ای و ۹ اثر در حوزه جهانی به همت کمیته ملی حافظه جهانی به ثبت رسیده است.

کد خبر 2951292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha