مهدي صحرائيان در گفت و گو با خبر نگار اقتصادي مهر ، گفت : براي هزنيه هاي عمراني و تقويت زير ساخت هاي توسعه ، حتي اگر از كشورهاي خارجي يك سلسله وام دريافت كنيم با تورم و مشكل خاصي مواجه نخواهيم شد .
وي افزود : در راه توسعه با اختصاص هزينه هاي هنگفت ، در ابتدا با تورم ساختاري مواجه خواهيم شد ، ولي پس از مدتي كوتاه ، اين تورم ساختاري با افزايش توليد خنثي خواهد شد .
وي در مورد مفهوم عمران در اختصاص بودجه هاي عمراني به طرح هاي استاني ، اظهار داشت : عمران در دستگاه هاي دولتي و در مجلس به تاسيسات زيربنايي از جمله راه ها ، بندرگاه ها وفرودگاه ها اطلاق مي شود ، اما در اقتصاد توسعه عمران به معناي سرمايه گذاري هاي مولد است .
صحرائيان در مورد كاهش بودجه هاي عمراني توسط كميسيون تلفيق بودجه مجلس ، ادامه داد : كاهش اعتبارت عمراني در هر دو مفهوم مذكور به هيچ وجه قابل توجيه نيست و در مفهوم اقتصاد توسعه يك فاجعه محسوب مي شود ، چون هم اكنون بيش از هر زمان ديگري ، كشور نيازمند سرمايه گذاري در توسعه كشاورزي و كارگاه هاي صنعتي است .
وي افزود : در وضعيتي كه هم اكنون كشور با تورم و بيكاري مزمن مواجه است، سرمايه گذاري در بخش عمران موجب توليد ارزش افزوده و ايجاد اشتغال مي شود .
اين كارشناس مسائل اقتصادي تصريح كرد : براي كاهش حجم بودجه ، بايد از هزينه هاي جاري نه در بخش هزينه هاي درماني و بازنشستگي ، بلكه در برگزاري مراسم ها و تشريفات ، اعطاي هدايا و مسافرت هاي كارمندان دولت صرفه جويي شود .
صحرائيان در پايان خاطر نشان كرد : به دليل اين كه تاسيسات زير بنايي دير بازده هستند ، اثر تورمي بيشتري در جامعه دارند ، ولي با سرمايه گذاري در بخش صنعت ، كشاورزي و خدمات ، اثر تورمي آنها به دليل زود بازده بودنشان خنثي مي شود .
نظر شما