سعید حکیمی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: در شش ماه نخست امسال ۲۷۵ نفر از متکدیان، کارتن خواب ها و همچنین افراد بی خانمان و زباله گرد ساوه جمع آوری و ساماندهی شده اند که در بررسی ها مشخص شد برخی از این افراد روزانه بیش از ۶۰ هزار تومان از تکدی گری درآمد کسب می کنند.
وی بیان داشت: تکدی گری یک معضل اجتماعی است که جهت رفع این ناهنجاری تمامی ادارات، نهادها و سازمان های مسئول دیگر نیز باید با شهرداری هماهنگ و همسو باشند ولی متاسفانه هم اکنون پس از جمع آوری متکدیان توسط واحد اجرائیات شهرداری با دستور دادستان و همکاری نیروی انتظامی، دیگر دستگاه های مسئول وظایف خود را در این زمینه به درستی انجام نمی دهند.
وی ادامه داد: با توجه به این که در قانون برای هر یک از این ادارات و نهادها مانند بهزیستی، علوم پزشکی، کار و رفاه اجتماعی، کمیته امداد و... در این زمینه مسئولیتی دارند اما آنطور که باید در این زمینه مشارکت نمی کنند.
راهکارهای مناسب برای برخورد با متکدیان اتخاذ شود
حکیمی افزود: بررسی های انجام شده در خصوص متکدیان و تجارب به دست آمده اجرائیات شهرداری ساوه، حاکی از آن است که در سال های اخیر هر روز شیوه های تکدی گری در شهر ساوه و دیگر شهرهای کشور جدیدتر و به روزتر می شود ولی متاسفانه شیوه برخورد با آنان با راهکارهای مناسب همراه نبوده است.
مسئول اجرائیات شهرداری ساوه از شهروندان خواست تا مراقب متکدیان شیک پوش که به تازگی به این روش از عواطف مردم سوء استفاده می کنند، باشند.
به گفته وی، کم توجهی به این مهم موجب شده تا بر تعداد این افراد در سطح شهر روز به روز افزوده شود به طوری که در جدیدترین نوع تکدی گری در ساوه، افرادی با نام متکدیان شیک پوش پدیدار شده اند که با پوشیدن لباس های نسبتا مناسب از شیوه های مختلف جهت برانگیخته کردن عواطف و اعتقادات مردم سوء استفاده می کنند و با معرفی خود به عنوان یک فرد آبرومند از مردم پول دریافت می کنند.
حکیمی با بیان این که هم اینک برخی از آنها توسط واحد اجرائیات شناسایی و جمع آوری شده اند، اظهار کرد: در تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیدیم که وی دارای منزل مسکونی و زندگی نسبتا خوبی است و در مواقع بیکاری جهت درآمد بیشتر به تکدی گری اقدام می کرد که مبلغ درآمد وی از این محل به طور میانگین روزانه ۶۵ هزار تومان بوده است.
مسئول اجرائیات شهرداری از شهروندان ساوه خواست که به این گونه افراد تحت هیچ شرایطی کمک نکنند و صدقه خود را به سازمان و ارگان های معتبر مانند کمیته امداد، بیماران سرطانی، کلیوی، دیابتی و ... واریز کنند که بهترین و موثرین روش جهت رفع معضل سوء استفاده متکدیان و اقدام صحیح مردم در مقابل آن است.
گفتنی است ساوه دومین شهر پرجمعیت استان مرکزی پس از کلانشهر اراک است و بیش از ۱۸ منطقه حاشیه نشین در این شهر وجود دارد.
نظر شما