۹ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۰۹

معاون آخوندی عنوان کرد:

اجازه بلندمرتبه سازی در همه پهنه‌ها را نمی‌دهیم

اجازه بلندمرتبه سازی در همه پهنه‌ها را نمی‌دهیم

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بررسی تخلفات روستای زیارت در دستور کار شورای عالی معماری و شهرسازی قرار گرفته است، گفت: اجازه بلندمرتبه سازی را در همه پهنه ها نمی‌دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، پیروز حناچی در نشستی خبری در پاسخ به پرسش مهر در خصوص پیگیری‌های شورای عالی شهرسازی و معماری از وضعیت ساخت و ساز در استان‌های شمالی گفت: گزارشات اولیه که ناشی از اتفاقات سه استان شمالی کشور بود را ابتدا در شورای عالی شهرسازی و معماری بررسی کردیم و سپس گزارش‌ها را به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی دولت فرستادیم.

وی افزود: پیگیری‌هایی که پس از آن در مناطق گردنه حیران و دیگر نقاط انجام شد، ناشی از پیگیری همین گزارشات بود که در این راستا اسنادی هم به تصویب رسیده است.

معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: این یک جریانی است که فقط دستگاه های حاکمیتی نباید آن را تعقیب کنند بلکه باید نهادهای عمومی و دانشگاهی هم به بررسی این موضوعات بپردازند که در این راستا در هفته های آینده جلساتی را با همکاری دانشگاه‌های استان‌های شمالی کشور داریم تا به بازکردن ابعاد این اتفاقات بپردازیم.

حناچی با اشاره به اینکه استان‌های شمالی که جزء مناطق ویژه کشور هستند، تنها دو درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص می‌دهند، گفت: این منطقه بسیار اهمیت دارد و در تلاشیم با فعال کردن نهادهای محلی، حساسیت را به وجود آوریم، بنابراین موضوع ساخت و سازهای غیر مجاز در شمال کشور، رها نشده است.

وی با اشاره به پیگیری ساخت و سازهای غیر مجاز در روستای زیارت، افزود: پیگیری تخلفات در این روستا در دستور کار شورای عالی شهرسازی و معماری است و به زودی نتایج این جلسات اعلام می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص ساخت برج ۱۲۱ طبقه در تهران که چندی پیش مطرح شده بود، گفت: تصور نظام مدیریت شهری این بود که در همه شهر قابلیت بلندمرتبه سازی وجود دارد اما ما چنین چیزی را قبول نداریم.

وی افزود: در حال حاضر کمیسیون ماده ۵، ساخت ساختمان‌های بالاتر از ۱۲ طبقه را تائید نمی کند. بلندمرتبه سازی باید با شرایط خاصی انجام گیرد.

حناچی با اشاره به اینکه از ضوابط بلندمرتبه سازی بدون ضابطه، زیاد استفاده شده بود، اظهارداشت: آمار شهرداری نشان می دهد در مقابل یک میلیون پلاک در تهران، ۱۵۰ هزار پلاک بالای یک طبقه ساخته شده است، ضمن آنکه تراکنش این ساختمان‌ها هم مساوی نیست و در برخی مناطق با افزایش جمعیت برخلاف طرح جامع شهری روبرو هستیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی، بلندمرتبه سازی را یکی از راه‌های استفاده بهینه از زمین دانست و ادامه داد: اما اگر بلندمرتبه سازی با استفاده از ضوابط درست اجرا نشود، تبدیل به یک ضد ارزش شده و بر علیه خود اقدام می کند.

حناچی با تاکید بر اینکه هر پلاکی در شهر اجازه بلندمرتبه سازی ندارد و به پلاک‌های کمتر از ۵ هزار متر مربع اجازه ساخت نمی دهیم، افزود: تعداد پلاک‌های بالای ۵ هزار متر در داخل پهنه های مجاز زیاد نیست و این یکی از شروط ارائه مجوز به بلندمرتبه سازی است.

وی با اعلام اینکه در دوره جدید تلاش کردیم به حقوق شهروندان توجه کنیم، افزود: در مصوبات اخیر فراهم کردن زمینه حضور مردم در اجرای طرح توسعه عمران شهری مدنظر قرار گرفته است و تلاش کردیم انضباط شهری را به شهرها برگردانیم که تا حدود زیادی هم موفق بوده ایم.

حناچی ادامه داد: تلاش کردیم به مدیران شهری بگوییم که از محل فروش شهر و حقوق شهروندان، نمی توانند درآمد کسب کنند و این در دراز مدت اجرایی نیست.

وی با اشاره به اینکه به تازگی مصوبه ای داشته ایم مبنی بر اینکه کمیسیون‌های ماده ۵ موظفند تا مصوبات خود را براساس دستورالعمل دبیرخانه به اطلاع عموم برسانند، افزود: امیدواریم که این مصوبات بتواند از بروز تخلفات بیشتر جلوگیری کند.

کد خبر 2954019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha