به گزارش خبرنگار مهر، رضا سلیقه ظهر شنبه در نشست خبری کنترل آسیبهای اجتماعی با بیان اینکه بهزیستی یک سازمان فرهنگی، اجتماعی و حمایتی است، افزود: آسیبهای اجتماعی استان قم شناسایی شده و برنامههایی برای کنترل این آسیبها در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه شرایط استان قم به دلیل بافت مذهبی، وجود بارگاه حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و حضور مراجع تقلید و علما، ویژه است افزود: مهاجرت علاوه بر اینکه میتواند نقطه قوت باشد در صورتی که به خوبی کنترل نشود آسیبهای بسیاری را وارد میکند.
مدیرکل بهزیستی قم با بیان اینکه کودکان خیابانی و دختران فراری و متکدیان معمولا شهری را انتخاب میکنند که آسیبهای کمتری داشته باشد، اظهار کرد: ۷۰ درصد از افرادی که در مراکز بهزیستی در خصوص آسیبهای اجتماعی پذیرش میشوند غیر بومی هستند.
وی با اشاره به فعالیت مرکز مداخله با بحران بهزیستی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۷۹ نفر در مرکز مداخله با بحران بهزیستی استان قم مورد پذیرش قرار گرفتهاند.
سلیقه در خصوص فعالیت اورژانس اجتماعی نیز افزود: بسیاری از آسیبهای اجتماعی چنانچه به موقع مداخله نشود مشکلات بیشتری را به دنبال دارد که مرکز اورژانس اجتماعی جهت جلوگیری از آسیبهای اجتماعی اقدام میکند.
وی ادامه داد: طی ۶ ماهه نخست سال تعداد هزار و ۶۰۶ تماس با مرکز اورژانس اجتماعی در استان قم برقرار شده است.
ارجاع طلاقهای توافقی به مرکز مشاوره
مدیرکل بهزیستی استان قم بیان کرد: دبیرخانه کاهش طلاق در بهزیستی استقرار یافته و همچنین کلیه طلاقهای توافقی به مراکز مشاره ارجاع داده میشوند تا پس از مشاوره حکم توسط دادگاه صادر شود که طی سالجاری ۲۸ درصد از دعاوی طلاق توافقی پس از انجام مشاوره منجر به سازش شده است.
سلیقه گفت: آموزشهای پیش از ازدواج با همکاری سازمان ملی ورزش و جوانان به مدت ۶ ساعت به جوانان به منظور ازدواج بهتر ارائه داده میشود.
وی در خصوص جمع آوری متکدیان نیز افزود: ۱۲۴ زن متکدی طی سالجاری از سطح خیابانهای استان قم جمع آوری شده و پس از انجام اقدامات لازم به شهرهای خود برگردانده شدهاند.
۴۰ درصد از مهدهای کودک بدون مجوز هستند
مدیر کل بهزیستی استان قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۴۰ درصد از مهدهای کودک قم بدون مجوز فعالیت میکنند افزود: در مهدهای کودک بدون مجوز آموزشهای صحیحی ارائه نمیشود که در این راستا کمیتهای برای ساماندهی مهدهای کودک تشکیل شده و چنانچه مهد کودکی مجوز نداشته باشد باید برای کسب مجوز اقدام کند و در غیر این صورت پلمپ میشود.
وی با اشاره به ضرورت رعایت پیوست فرهنگی افزود: احداث شهرکهای مسکونی بدون لحاظ کردن پیوستهای فرهنگی منجر به ایجاد آسیبهای اجتماعی بسیاری خواهد شد.
سلیقه بیان کرد: مهمترین علل طلاق در استان قم بر اساس رتبه بندی به ترتیب شامل اعتیاد، عدم مسئولیت پذیری همسر، اختلالات شخصیتی، عدم بلوغ فکری و دخالت اطرافیان بوده است.
وی با اشاره به تأثیر بد طلاق بر فرزندان افزود: رفتارهای اضطرابی، گوشه گیری، افت تحصیلی و پرخاشگری از آسیبهای طلاق بر فرزندان است.
کاهش رتبه قم در طلاق
مدیرکل بهزیستی استان قم بیان کرد: رتبه استان قم در طلاق کاهش یافته اما هنوز نیازمند اتخاذ تدابیر لازم برای کاهش بیشتر طلاق هستیم که این امر نیازمند همکاری متقابل است.
وی گفت: در استان قم هشت کمپ ترک اعتیاد فعال است که به درمانهای غیردارویی میپردازد، همچنین ۸۰ مرکز نیز به درمان دارویی میپردازند و یک کمپ نیز در قمرود دایر است و سالانه ۱۲ هزار نفر برای درمان به این مراکز و کمپها مراجعه میکنند.
سلیقه ادامه داد: به منظور ساماندهی معتادین به فردی که بهبود یافته چنانچه مدرک فنی و حرفهای داشته باشد تا سقف ۱۵ میلیون تومان وام کم بهره داده میشود.
وی بیان کرد: طی سالجاری ۱۰۸ کودک خیابانی توسط بهزیستی قم از سطح شهر جمع آوری شده و اقدامات لازم در خصوص نگهداری آنها انجام گرفته است.
مدیر کل بهزیستی قم گفت: ۱۱ پایگاه غیر رسمی در مناطق حاشیه نشین شهر قم مسقر شده که اطلاعات خانوارها را جمع آوری میکنند و با توجه به بیشترین آسیب اجتماعی منطقه آموزشهای لازم را به خانوارها ارائه میدهند.
در ادامه این جلسه مریم علیشیری معاون اجتماعی بهزیستی استان قم نیز بیان کرد: بهزیستی ۱۰ مرکز مشاوره را با حضور مشاورینی که دورههای تخصصی طلاق را گذراندهاند تشکیل داده که پس از مشاوره نتیجه را به دادگاه ارجاع میدهد.
نظر شما